حجت الاسلام سید «محمدجواد رضوی» دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بیت تاریخی امام خمینی(ره) در سال جاری مورد بازدید بیش از ۳۰۰ نفر از مسئولان لشگری و کشوری از جمله رییس جمهور، معاونان رییس جمهور، وزرا و مدیران کل قرار گرفت و این افراد در جریان این بازدیدها با زوایای زندگی معمار کبیر انقلاب آشنا شدند.
وی بیان کرد: توزیع کتاب، سی دی، بروشور به منظور شناخت جایگاه، سبک زندگی و دیدگاههای حضرت امام (ره) در قالب بستههای فرهنگی به بازدیدکنندگان اهدا شده است.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) در خمین بیان کرد: هشت هزار و ۳۰۰ دانش آموز در کارگاههای آموزشی هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» در بیت تاریخی امام راحل شرکت کردند.
حجتالاسلام رضوی اضافه کرد: در هفته فرهنگی خمین، از صبح تا پاسی از شب، برنامه محتوایی و ۴۰ نوع خدمات اجتماعی و فرهنگی در بیت امام راحل برگزار شد.
بیت تاریخی امام خمینی(ره) عمارتی چهار هستهای است که چهار حیاط دارد، اما بر خلاف معماری خانههای سنتی ایرانی، هیچ کدام از حیاط ها نقش مرکزی ندارد.
جلو خانهای این بنا که بخش وسیعی است به صورت فرورفتگی در کنار مسیر و در جلوی در اصلی قرار دارد و این در دو لنگه است و هر لنگه متشکل از چند ردیف تخته قطور طولی است.
بعد از عبور از ورودی، فضایی کاملا سر بسته به نام هشتی وجود دارد که یک هشت ضلعی کامل است و بعد از هشتی راهروی طویل و کم عرض و تاریکی قراردارد که مانع ورود ناگهانی به فضای داخل عمارت است.
بیت تاریخی حضرت امام (ره) در خمین در محله سه پل مرکز شهر در ۱۷۵ سال پیش ساخته شده و به شماره ۱۷۴۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
نظر شما