سعید یوسفپور روز دوشنبه در آیین افتتاح نخستین خانه محیط زیست استان با مشارکت نهاد کتابخانههای عمومی در شهرستان بن اجرایی شد، افزود: خانههای محیط محیطزیست محلی برای مردمیسازی فعالیتهای محیطزیستی برای تمام مردم و مسوولان در زمینه شناخت محیطزیست و مشارکت در حفظ این سرمایه ارزشمند است.
وی با اشاره به اینکه خانههای محیطزیست در راستای تحقق شعار سازمان حفاظت محیط زیست( سازمان مردم پایه، هوشمند و فناورانه) فعال میشوند، گفت: زمینهسازی برای ایجاد یک فضا برای افزایش مشارکت، حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر شهروندان در عرصههای مختلف مدیریت شهری به خصوص در مباحث زیست محیطی از اهداف تشکیل خانههای محیطزیست است که این عوامل در بهبود وضعیت محیط زیست شهری و ارتقای توسعه پایدار کمک میکنند.
یوسفپور اظهار داشت: آموزش همگانی، استفاده از ظرفیت اثربخش و میدانی گروهها و مخاطبان اثرگذار اجتماعی، نهادینهسازی رفتار شهروندی و جلب مشارکت آنها، ایجاد و توسعه مهارت برای حفظ محیطزیست از اهداف و کارکردهای خانههای محیطزیست است که روشها و فناوریهای نوین و بومیسازی شده در زمینههای مختلف محیطزیستی در این خانهها ترویج داده میشود.
یوسفپور با اشاره به ظرفیتهای طبیعی شهرستان بن گفت: در طرح ایجاد خانههای محیط زیست، در نظر است فضای فرهنگی و پرنشاطی در این مکانها فراهم شود تا مردم با حضور داوطلبانه و موثر خود در عرصه محیطزیست، به کاهش مشکلات و استفاده از فرصتها کمک کنند.
وی به ضرورت مدیریت محلی محیط زیست برای حفاظت و بهسازی محیط زیست و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: طرح راهاندازی خانه محیط زیست در سایه بومیسازی مدیریت محیطزیست، به دنبال افزایش مشارکتهای مردمی و اجتماعی در حفاطت و رفع معضلات این حوزه است.
فرماندار شهرستان بن نیز گفت: پیشقدم شدن این شهرستان برای راهاندازی خانههای محیطزیست بیانگر اشتیاق جمعی در ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست و نگهداشت سرمایههای طبیعی است.
رضا علیبیگی افزود: مدیران شهرستان بن در تلاش هستند تا با کمک حفاظت محیط زیست و سایر دستگاههای مرتبط، برخی از اقدامات محیط زیستی مانند ساماندهی پسماندها و تفکیک زباله از مبداء را در گام نخست در این شهرستان اجرایی کنند.
به گزارش ایرنا، در استان پنج منطقه حفاظتشده شامل منطقه حفاظتشده شیدا، هلن، سبزکوه، منطقه حفاظتشده تنگ صیاد، پارک ملی، یک اثر طبیعی لاله واژگون و یک پناهگاه حیات وحش و ۲ منطقه شکار ممنوع وجود دارد.
این استان به دلیل قرار داشتن در منطقه زاگرس میانی یا زاگرس مرطوب از تنوع گیاهی و جانوری بالایی برخوردار است، به گونهای که هماینک ۱۲.۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری تحت مدیریت حفاظت محیطزیست قرار دارد.
با احتساب ذخیرهگاه زیستکره تنگ صیاد و سبزکوه، نیمی از مساحت استان چهارمحال و بختیاری جزو مناطق حفاظتشده و ثبت ملی و جهانی است.
شهرستان بن در ۲۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما