به گزارش ایرنا، تصادف های متعدد در جاده آرامستان جدید شهر کرمان که یک نمونه آن در تاریخ ۲ دی امسال پنج کشته برجا گذاشت موضوع فراموش نشدنی است که هر از چندگاهی مسئولان این شهر به آن اشاره و گاهی رسیدگی به آن را وظیفه خود میدانند و گاهی نیز مشکل حل نشدن معضلات جاده را نیز به کم کاری سایر مسئولان ربط میدهند و گویا از نظر آنان یا دیگر مدیران استان موضوع تمام می شود.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
در هشتادمین نشست علنی شورای شهر کرمان طی روز دوشنبه سوم بهمن در حالی موضوع آرامستان جدید شهر کرمان مطرح شد که بعضی اعضای این شورا و شهردار کرمان تاکید داشتند شهرداری در حوزه سرو سامان دادن به آرامستان تنها مانده و سایر مسئولان از انجام وظایف خود در مورد این مکان شانه خالی می کنند.
حسین چناریان رییس کمیسیون بودجه شورای شهر کرمان با اشاره به اینکه آرامستان جدید کرمان بر اساس نیاز این شهر و با حضور مسئولان استانی افتتاح شده، افزود: من مصاحبه مسئولان استانی درباره با این جاده را دیدم که میگفتند این جاده مربوط به شهرداری و وظیفه شهرداری است که به این موضوع رسیدگی کند.
وی با تاکید بر اینکه جاده آرامستان یک جاده عمومی برای مردم است و اصلاح وضعیت آن بر عهده همه ماست، خاطرنشان کرد: مکانیابی آرامستان جدید برعهده شهرداری نبوده و تمامی مسئولان در آن دخیل بودهاند.
این عضو شورا با تاکید بر اینکه اداره محیط آرمستان برعهده شهرداری است و ایجاد زیرساختها وظیفه این مجموعه نیست، بیان کرد: اگر از مسئولیت خودمان فرار کنیم که نمیشود؛ دُرست است که مدیریت آرامستان برعهده شهرداری کرمان قرار دارد اما بحث راه و زیرساختهاش وظیفه تمامی مسئولان است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تاکنون چندین تلفات در این جاده ثبت شده است، خاطرنشان کرد اینکه شهرداری یک دستگاه پای کاری است دلیل نمیشود وظایف را به عهده شهرداری بیندازیم.
به گزارش ایرنا آرامستان جدید شهر کرمان در فاصله ۱۰ کیلومتری از این شهر در حالی ۱۳ مرداد سال ۱۴۰۰ افتتاح شد که حرف و حدیث های زیادی بر سر جانمایی و فاصله آن وجود داشت اما مسئولان می گفتند چاره ای غیر از انتخاب محل کنونی وجود نداشته است.
از جمله مشکلات جاده آرامستان، غیر از نداشتن روشنایی، کم عرض و رخ به رخ بودن اینکه کمترین الزامات و بدیهیات مانند خط کشی مناسب، علائم رانندگی، دست انداز و دیگر نیازها در این جاده تامین نشده است.
شهردار کرمان در ادامه صحبتهای رییس کمیسیون بودجه شورای شهر با اشاره به اینکه در حوزه آرامستان شهرداری تنهاست، خاطرنشان کرد: برای اطلاع مردم میگویم تنها بابت ایجاد دیوارهای حائل در بخش سمت راست جاده این آرمستان که موضوعی امنیتی است شهرداری حدود ۱۱ میلیارد تومان فقط تعهد برای خود ایجاد کرده است.
سعید شعرباف با تاکید بر اینکه مساله جدی آرمستان کرمان عزمی استانی میخواهد، خاطرنشان کرد: با منابع داخلی شهرداری مسیر برق آرمستان کارش به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: سیلبند این آرمستان در فاز اول انجام شده و هنوز کار وسیع تری لازم دارد تا با توجه به شکل گودی که این آرمستان دارد در مسیر سیلاب قرار نگیرد.
شهردار کرمان بیان کرد: جاده دوم آرمستان دغدغه جدی است؛ این جاده به قیمت امروز براساس فهرست بها چیزی حدود ۴۰ میلیارد تومان تخمین زده میشود که ما میدانیم مبلغ بیشتر از این حرفهاست.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آرامستان ما به سمت قراردادهایی میرویم که امنیت این مکان را حفظ کند گفت: حدود ۵۰۰ میلیون تجهیزات نور و روشنایی از این آرامستان دزدیده شده است؛ بنابراین در بحث امنیت این مکان هم نیاز به کمک وجود دارد.
شعرباف ادامه داد: تاکنون شهرداری در حوزه آرمستان پای کار بوده و به نظر میرسد با این بحثهای رسانهای در حوزه مسائل آرامستان که اتهام زنی است مشکلی را حل نمیکند وگرنه بسیار میشود در خصوص اینکه چرا این مکان انتخاب شده و سازوکار این انتخاب چه چیزی بوده است صحبت کرد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
جبران خسارت اغتشاشات اخیر
به گزارش ایرنا در بخش دیگر از این نشست شورا به خسارتهای ایجاد شده طی ناآرامیهای اخیر در استان اشاره شد و محمد امینیزاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی تاکید: خسارتهای وارده به بخشهای مختلف شهر از سوی شهرداری مشخص شده و این مهم هم از طرف مجموعه قضایی و هم استانداری نیاز به پیگیری جدی دارد تا این خسارتها جبران شود.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
اختصاص فاضلاب خام یا پساب فاضلاب به شهرداری کرمان
به گزارش خبرنگار ایرنا بخش دیگر نشست علنی شورای شهر کرمان نیز به موضوع اختصاص فاضلاب خام یا پساب فاضلاب به شهرداری کرمان براساس قانون هوای پاک پرداخت که امینی زاده عضو شورا با اشاره به این موضوع افزود: بعد از مدتها پیگیری، آب و فاضلاب پذیرفت براساس تصویبنامه هیات وزیران این حق شهرداری را بپردازد؛ البته نیاز است که از مجموعه شهرداری این مهم نیز پیگیری شود.
وی ادامه داد: در مورد موضوع فاضلاب خام این امکان وجود دارد که شهرداری فاضلاب را تحویل بگیرد، منوط به اینکه تصیفهخانههای محلی ایجاد کند تا بتواند این فاضلاب خام را به پساب تبدیل کند.
مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم
در بخش دیگری از هشتادمین نشست علنی شورای شهر کرمان به موضوعات اقتصادی جامعه و مشکلات معیشتی مردم نیز اشاره شد و سید محمد صادق تقوی عضو شورای شهر با اشاره به این موضوع تصریح کرد: مشکلات معیشتی و اقتصادی گریبانگیر همه مردم و اولویت اصلی مردم نیز این مشکلات است؛ متاسفانه روز به روز تورم در حال افزایش است از این رو وظیفه داریم این موضوعات را از دولتمردان کشوری و استانی مطالبه کنیم.
وی ادامه داد: اکنون وقت آن است که مسئولان با روحیه جهادی ۲۴ ساعته در خدمت مردم باشند و مایحتاج مردم تهیه و در اختیارشان گذاشته شود.
باغ- موزهها
تقوی در ادامه به موضوع اهمیت تفریح و نشاط برای مردم شهر کرمان نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه کرمان باغ- موزههای خوبی دارد باید ظرفیت آنها به روی مردم باز شود در این راستا شهرداری پای کار برای احیای باغ موزهها بوده است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
گرمخانه کرمان
موضوع فعال بودن گرمخانههای شهر کرمان با توجه به سرمای شدید هوا یکی دیگر از موضوعات نشست علنی شورای شهر بود که رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر کرمان با اشاره به این موضوع افزود: نیاز شهر به وجود گرمخانه از یک و ماه نیم قبل پیگیری شد و شهرداری اقداماتی در این راستا انجام داد.
موضوع فعال بودن گرمخانههای شهر کرمان با توجه به سرمای شدید هوا یکی دیگر از موضوعات نشست علنی شورای شهر بود که رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر کرمان با اشاره به این موضوع افزود: نیاز شهر به وجود گرمخانه از یک و ماه نیم قبل پیگیری شد و شهرداری اقداماتی در این راستا انجام داد.
محمود بابایی با اشاره به اینکه گرمخانه خیابان سرآسیاب کرمان حدود یک ماه است که خدمات به افراد بیسرپناه این شهر ارائه میدهد، تاکید کرد: شهرداری به صورت جدی پیگیر مکان دائمی که برای گرمخانه در نظر گرفته شده است، باشد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
- ۶ مکان شبخواب برای بیخانمانان کرمان ایجاد شد
-
سرما در کرمان به زیر صفر درجه رسید/ گرمخانه کارتنخوابها آماده نشد
گردشگری مذهبی در شهر کرمان
موضوع گردشگری مذهبی در شهر کرمان نیز از دیگر موضوعاتی بود که محمد رضا کُمساری بنانی سخنگوی شورای شهر به آن اشاره کرد و افزود: با توجه به تغییر شکلی که در شکل گردشگری کرمان ایجاد شده و مردم به سمت کردشگری زیارتی سوق داده شدهاند توجه به اداره گردشگری در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری کرمان ضرورت دارد، از طرفی تغییر نام این اداره به زیارت و گردشکری دارای اهمیت است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
لایحه عوارضی طبق قانون درآمدهای پایدار
موضوع لایحه عوارضی نیز از موضوعات دیگر بود که منصور ایرانمنش رییس کمیسیون عمران و شهرسازی در نشست علنی شورا به آن اشاره کرد و افزود: در بحث تخفیف ها و بخشودگیهایی که قبلا وجود داشت مثلا در ارتباط با بحث بافت فرسوده و سایر موضوعات متاسفانه بندی در این قانون درآمدهای پایدار آمده که این تخفیفات را لغو کرده، یعنی تعیین تکلیف نکرده است.
شهردار کرمان هم با اشاره به موضوع لوایح عوارضی و با تاکید بر گفتههای رییس کمیسیون عمران و شهرسازی افزود: در لایحه عوارضی طبق قانون درآمدهای پایدار تخفیف هایی که بخواهیم به صورت موردی بدهیم از ۲ درصد طبق قانون نمیتواند بیشتر باشد؛ از این رو هر موردی را اگر بخواهیم رویه کنیم باید در لایحه عوارضی بنویسیم.
شعرباف ادامه داد: تخفیف ها برای بافت تاریخی در لایحه عوارضی قانون درآمدهای پایدار گنجانده شده اما برای بافت فرسوده حتما باید به دقت بررسی شود.
نظر شما