به گزارش ایرنا، امیررضا رجبی عصر سه شنبه در همایش تخصصی "چگونه دانش بنیان شویم" در محل پارک علم و فناوری خراسان افزود: واحدهای تحقیق و توسعه در صنعت استان از ۱۴۳ مورد در سال گذشته به ۱۷۷ مورد در سال جاری رسیده است.
وی اظهار داشت: تا زمانی که واحدهای صنعتی کنونی بهویژه صنایع بزرگ استان، علاقهمند به حضور در فضای دانش بنیان ها نشوند، نمی توان سرعت توسعه صنعتی را افزایش داد؛ البته این مطلب نافی تلاشهای بنگاه های اقتصادی دانش بنیان نیست.
وی بیان کرد: توسعه فعالیتهای مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان به حضور بنگاه های اقتصادی بزرگی وابسته است که بازار و ذائقه مشتری را می شناسند و می خواهند برای طرحهای توسعه خود به سراغ مفاهیم دانش پایه بروند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع یکی از ابزارهای توسعه فناوری و دانش بنیان است که از طریق صدور این پروانه برای صنایع ارتباط آنها با شرکتهای دانش بنیان فراهم می شود.
رجبی اظهار داشت: با قانون جدید دانش بنیان، حضور بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان رسمیت پیدا کرده و در این راستا پارک علم و فناوری ایجاد هفت پردیس تخصصی را در خراسان رضوی در دستور کار قرار داده است.
وی بیان کرد: طبق ماده ۱۱ و ۱۳ قانون دانش بنیان، بنگاه های اقتصادی که از اداره کل صنعت، پروانه تحقیق و توسعه دریافت می کنند و یا بنگاه هایی که می توانند برای اعضای هیات علمی پروژه تحقیقاتی و توسعه محصول تعریف کنند، از معافیت مالیاتی بهرهمند می شوند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: مجموعه اتفاقات در قالب فرامین بالادستی و حمایتی و موافقتهایی که در استان شکل می گیرد، زمینه را برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان فراهم کرده است؛ البته برخی از صاحبان صنایع، واحدهای دانش بنیان ایجاد و از ظرفیت هم افزایی بین گروه ها استفاده کرده اند.
رجبی اظهار داشت: خراسان رضوی می تواند با کمک شرکتهای دانش بنیان به توسعه برسد، بهویژه اینکه ۹۰ درصد سرمایه گذاری در حوزه صنعت استان مربوط به بخش خصوصی است و محدودیتی در تولید و توسعه ندارند.
نظر شما