به گزارش روز سهشنبه ایرنا از ژاپنتایمز، شاخص مدیران خرید تولیدی ژاپن (PMI) که توسط «ای. یو جیبان بانک» منتشر شده، نشان میدهد که این شاخص در ماه ژانویه به رقم ۴۸.۹ درصد فصلی رسیده که نسبت به ماه قبل تغییری نداشته است.
این بانک دلیل اصلی کاهش فعالیتهای بخش تولیدی در ژاپن را ضعف در صادرات همزمان با بدتر شدن چشمانداز جهانی (رکود، سویه جدید کرونا...) عنوان کرده است.
فعالیت نه چندان جدی کارخانهها، امیدهای سیاستگذاران را مبهم کرده زیرا که مذاکرات کلیدی برای حقوق و دستمزد در ماههای آینده، فشار ناشی از تورم بالا و بیسابقه ۴۱ سال گذشته را برای مصرفکنندگان خنثی کرده و به حفظ شرایط بهبود یافته پس از همهگیری کمک میکند.
این شاخص که برای سومین ماه متوالی بر روی عددی کمتر از ۵۰ قرار دارد، پس از نمودار نهایی ماه دسامبر سال گذشته، سریعترین سقوط در ۲۶ ماه اخیر است.
براساس این گزارش، دادههای زیرشاخص نشان میدهد که تولید کارخانه و سفارشهای جدید برای هفتمین ماه متوالی، اگرچه با سرعت کمتری نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است.
در مقابل، فعالیتهای بخش خدمات به لطف رونق گردشگری و کاهش محدودیتهای کووید-۱۹، برای پنجمین ماه متوالی افزایش یافته است.
همزمان شاخص مدیران خرید «ای. یو. جیبان بانک» برای بخش خدمات به ۵۲.۴ درصد فصلی در ماه ژانویه رسید که نسبت به ماه قبل با رقم ۵۱.۱ درصد افزایش نشان میدهد و به بالاترین سطح در سه ماه اخیر رسیده است.
نظر شما