محمود احمدی بیغش در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با بیان اینکه وزارت بهداشت دولت سیزدهم عملکرد قابل قبولی در حوزه های مختلف بهداشت و سلامت داشته است، اظهار داشت: در دولت سیزدهم شاهد گسترش شبکههای بهداشت به ویژه در روستاها و شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر هستیم که در این رابطه مصوبه مجلس برای تامین اعتبار از محل درآمد مالیات بر ارزش افزوده نیز به دولت کمک کرده است.
نماینده مردم شازند در مجلس به اقدامات انجام شده در زمینه ساماندهی ساختار دارویی و تامین و توزیع دارو در کشور اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز اقدامات ارزشمندی انجام شده است که به جلوگیری از قاچاق دارو و حمایت از بیماران نیازمند کمک منجر می شود.
وی تلاش برای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را از دیگر اقدامات وزیر بهداشت دولت سیزدهم ارزیابی و بر این نکته تاکید کرد که با تعامل میان بخشهای مختلف در دولت، مجلس و همه دستگاهها، می توان این طرح را با موفقیت در سراسر کشور اجرا کرد.
احمدی بیغش یادآور شد، اگر ایجاد بستر مکانیزه در نظام سلامت تکمیل شود، می توان با کنترل کامل تولید و پخش دارو و تجهیزات پزشکی، ضمن صرفه جویی در اعتبارات، منابع را نیز به درستی هدایت کرد.
قانون جامع سلامت کمک بزرگی به مردم و حوزه بهداشت و درمان است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر تدوین قانون جامع سلامت در کشور تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت با تنقیح قوانین و بخشنامههایی که حتی برخی از آنها مربوط به قبل از انقلاب بود و باعث مشکلات برای مردم و پزشکان میشد، اقدامات خوبی داشته است.
وی افزود: کمک به ساختار نظام سلامت با طراحی قانون جامع سلامت کمک بزرگی به مردم و دولت و بخش بهداشت و درمان خواهد کرد.
وزارت بهداشت توانست ویروس کرونا را مهار کند
این نماینده مجلس در ارزیابی خود از عملکرد وزیر بهداشت گفت: برای بررسی عملکرد یک وزیر ابتدا باید ببینیم عملکرد وی چگونه بوده و اینکه اختیارات وی تا چه اندازه است و آیا میتوانسته در زمینه این ایرادات اقدامی انجام دهد.
احمدی بیغش خاطر نشان کرد: برای نمونه اگر امروز از وضعیت فرهنگی جامعه گلهمند هستید و این گلایه را به شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت دهید، صحیح نیست زیرا فقط وزارت ارشاد در این امر دخیل نیست؛ لذا درخصوص وزیر بهداشت و درمان هم وضعیت به همین شکل است. در بحث مبارزه با کرونا و تولید واکسن و تهیه دارو از کشورهای خارجی، سازمانها و نهادهای دیگر هم دخیل هستند، اما به هر حال وزارت بهداشت و درمان باید پاسخگوی کاستی ها باشد.
نماینده مردم شازند در مجلس اظهار داشت: اگر به داروخانهای مراجعه کنید و یک یا چندین قلم دارو کمیاب باشد همه از چشم وزیر بهداشت میبینند و هیچکس نمیگوید هلدینگ دارویی و شرکت های بزرگ و حتی کسانی که در قاچاق دارو فعالیت می کنند، در این امر دست دارند.
این نماینده مردم در مجلس تاکیدکرد: ما نباید مدیریت جدی که وزیر بهداشت در زمان ویروس منحوس کرونا داشت، آن هم در شرایطی که تولیدکنندگان واکسن کرونا در جهان محدودیتهای فراوانی را برای دسترسی کشور ما به این واکسن ها ایجاد کرده بودند فراموش کنیم.
احمدی بیغش گفت: در آن زمان کشور نیازمند تامین واکسن برای مهار کرونا بود اما کشورهای صاحب واکسن با ایران همکاری نداشتند و ایران با مدیریت توانمندهای خود و تکیه بر توان داخلی به فناوری ساخت واکسن دست یافت و با واکسیناسیون ۷۰ درصد جامعه، ویروس کرونا را مهار کرد.
نباید رویکرد تقابل را در پیش گرفت
احمدی بیغش در عین حال بر رفع ضعف های موجود در حوزه بهداشت و سلامت تاکید کرد و افزود: این کار از طریق تعامل بین دولت و مجلس امکان پذیر است و نباید رویکرد تقابلی همچون استیضاح را در پیش گرفت.
وی افزود: در روزهای اخیر نیز نظر برخی از نمایندگان در مورد استیضاح وزیر بهداشت تغییر کرده و امیدواریم که نمایندگان به وزیر کمک کنند تا بتواند برنامه های مورد نظر خود را عملیاتی کند.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی که مجلس در جریان رسیدگی به لایحه بودجه سال آینده است، باید وزیر و معاون این وزارتخانه برای تصویب بودجه سال آینده تلاش کنند تا اعتبارات لازم برای تامین داروهای بیماران صعب العلاج و ارتقای سرانه سلامت در کشور محقق شود.
نماینده مردم شازند در مجلس خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدام پرستارانی شد که در دوران کرونا جانفشانی کردند و تاکید کرد که وزارت بهداشت برای تامین اعتبار لازم برای استخدام این قشر باید تلاش کند.
نظر شما