به گزارش ایرنا، حسن محمدی ادیب گفت: به مناسبت گرامیداشت سالروز سرداران شهید جنگ چالدران این امکان در موزههای استان درنظر گرفته شده است تا علاقهمندان با مراجعه به موزهها با تاریخ استان آشنا شوند.
او اظهار کرد: نقش تاریخی استان اردبیل در تمامیت ارضی کشور و گسترش مذهب تشیع نقش بیبدیلی است و برگزاری چنین مراسمهایی در شناساندن این نقش به نسل جدید از اهمیت ویژهای برخوردار است.
استان اردبیل به خاطر پیشینه غنی تاریخی خود دارای موزههای متعددد است که از جمله آنها میتوان موزه چینی خانه بقعه شیخصفی، موزه سنگ و کتابخانه تخصصی بقعه شیخصفی ، موزه مفاخر دینی ، موزه مردمشناسی ،موزه صنایع دستی، موزه تاریخ طبیعی در شهر اردبیل و موزه صارمالسلطنه شهر نمین ، موزه باستانشناسی شهر نیر، موزه باستانشناسی شهر خلخال و موزه باستانشناسی مشگینشهر را نام برد.
جنگ چالدران، نخستین نبرد دولت صفوی با ترکان عثمانی بود که در نزدیکی شهرستان چالدران در شمال غربی ایران رخ داد. نتیجه این نبرد پیروزی سپاهیان عثمانی به فرماندهی سلطان سلیم اول بر سپاه صفوی به فرماندهی شاه اسماعیل اول بود.
در این جنگ نیروهای قزلباش کمتر از ۳۰ هزار تن و سپاهیان ترک عثمانی قریب به ۲۲۰ هزار نفر بودند که قزلباشان به علت شمار کمتر، نداشتن استراتژی مناسب و اسلحههای نوین آتشین از سپاه عثمانی شکست خوردند. در این جنگ سربازان صفوی با شمشیر، نیزه و تیر و کمان میجنگیدند، در حالیکه ارتش عثمانی از توپ و تفنگ بهره میجست.
شهیدگاه عنوان محوطه و قبرستانی است که در ضلع شرقی و جنوبی مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی و در مرکز شهر اردبیل واقع شده است. بر طبق شواهد و مدارک مستند تاریخی این محوطه قبرستان وسیعی بوده که در دوره شیخ صفیالدین برای دفن مریدان و همچنین پس از تشکیل سلسله صفویه جهت تدفین شهدای جنگ شروان و چالدران و شخصیتهای مذهبی و سیاسی مورد استفاده قرار گرفته است.
نظر شما