به گزارش ایرنا، پوریا محمدیان عصر پنجشنبه در آیین گشایش نخستین نمایشگاه و اجلاسیه بین المللی شهر پایدار اظهار کرد: دولت سیزدهم در راستای انجام وظایف خود به منظور تحقق شهر پایدار چهار میلیارد دلار به نوسازی حمل و نقل عمومی کشور تخصیص داده که به زودی فرایند هزینه آن آغاز می شود.
وی اضافه کرد: این اعتبار در اختیار صاحبان وسایل نقلیه قرار می گیرد که با استفاده از آن ۱۶۰ هزار دستگاه اتوبوس، ۳۰ هزار دستگاه مینی بوس، ۱۶۰ هزار دستگاه تاکسی و ون و ۱۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت از ناوگان حمل و نقل کشور نوسازی می شود.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور با بیان اینکه همچنین خرید ۲۰ هزار دستگاه دوچرخه و اسکوتر برقی از دیگر برنامه های دولت در راستای نوسازی حمل و نقل است، یادآور شد: ساماندهی معابر شهرها با اولویت وسایل نقلیه انسان محور به جای خودرو محور از دیگر رویکردها در راستای تحقق شهر پایدار در کشور است.
بکارگیری ۲ هزار موتورسیکلت برقی در ناوگان پستی کشور
مدیرعامل شرکت ملی پست ایران نیز در این آیین با بیان اینکه خدمات پستی با توسعه پایدار شهری به صورت ویژه گره خورده است، یادآور شد: با توجه به اینکه سرانه ۳.۳ ارسال مرسولات پستی ایران از میانگین ۵۰۰ فقره کشورهای پیشرفته بسیار پایین تر است، افزایش این شاخص لازمه تحقق اهداف شهرپایدار است.
محمود لیایی یادآور شد: شرکت ملی پست جمهوری اسلامی برای افزایش سرانه پستی در کشور اهداف خود را در محورهای مختلف از جمله هوشمندسازی تجزیه مبادلات و توزیع و پشتیبانی هوشمند با هزینه پایین و سرعت در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: همچنین بهره برداری از ناوگان همخوان با طبیعت از دیگر محورهای مد نظر شرکت برای رسیدن به این اهداف بوده که در صدد هستیم تعداد موتورسیکلت های برقی این ناوگان از ۷۰۰ دستگاه فعلی به ۲ هزار دستگاه افزایش پیدا کند.
کیش اولین شهر اکولوژیک کشور
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این آیین با بیان اینکه حرکت در مسیر اهداف شهر پایدار در این جزیره سه دهه قل آغاز شده است، گفت: هم اکنون نیز با توجه به پتانسیل های موجود کیش به عنوان نخستین شهر اکولوژیک کشور با عنوان آکوآیلند معرفی شده است.
سعید پورزادی افزود: اکو جزیره مفهومی ویژه از توسعه پایدار برای یک جزیره کوچک است که مبتنی بر پایداری اجتماعی، اقتصادی، میراث فرهنگی و محیط زیست است.
وی اضافه کرد: رسیدن به ساختار و عملکرد یکپارچه اکو سیستم، سیستم دفاعی قدرتمند امنیت محیط زیستی، استفاده پایدار از منابع طبیعی، اقتصاد سبز شکوفا و پایدار، زیستگاه های انسانی مطلوب و گسترش فرهنگ اکولوژیک از جمله اهداف معرفی کیش به عنوان شهر اکولوژی است.
نخستین اجلاس و نمایشگاه بین المللی شهر پایدار در کیش با حضور ۲۸۰ شرکت با هدف ارائه دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در راستای پایداری اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و شهر هوشمند از پنجشنبه ۶ دی تا یکشنبه نهم این ماه در محل نمایشگاه های بین المللی جزیره کیش همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ گشایش یافته است.
شرکت کنندگان این نمایشگاه در حوزه مختلف از جمله سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، هلدینگ های مختلف در حوزه های فناوری اطلاعات، خدمات شهری، حمل و نقل، بانکداری، صنعت و معدن، توسعه تجارت، اپراتورهای تلفن همراه، شرکت ملی پست، دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری، شرکت های ساختمانی، کشتیرانی، زیرمجموعه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و زیرمجموعه های وزارت دفاع و پشتیبانی فعالیت دارند.
همچنین بیش از ۶۰ شرکت دانش بنیان و ۲۰ شهرداری نقاط مختلف کشور از دیگر شرکت کنندگان در این اجلاسیه و نمایشگاه هستند که توانمندی های خود در حوزه مدیریت هوشمند شهری را به نمایش گذاشته اند.
برگزاری ۱۸ کارگاه تخصصی در حوزه مدیریت شهری هوشمند و ۱۰ نشست تخصصی از دیگر برنامه های این رویداد است.
دولت هوشمند، مدیریت شهری هوشمند، اقتصاد پایدار، انرژیهای سبز، حمل و نقل پایدار، محیط زیست، حوزه های ساختمان پایدار و هوشمند، دولت هوشمند، تجهیزات و زیرساختهای اطلاعات و مخابرات، پژوهش، اقتصاد پایدار و امنیت در شهرهای هوشمند برخی از محورهای این نمایشگاه است.
نظر شما