«نادر نادری»، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا از منطقه آزاد تجاری قصرشیرین به عنوان «دروازه توسعه و تحول استان کرمانشاه» نام برد و افزود: خوشبختانه با تصویب نهایی اساسنامه این منطقه در شورای نگهبان ایجاد این منطقه وارد فاز عملیاتی شده است.
وی با بیان اینکه طرح تدوین طرح جامع منطقه آزاد تجاری، صنعتی قصرشیرین نیز پس از طی فرآیند مناقصه آن در سامانه ستاد دولت با انتخاب شرکت مشاور «طرح و توسعه پارس» به اتمام رسیده است، اظهار کرد: قرارداد نهایی این طرح با شرکت مذکور در سفر اخیر استاندار کرمانشاه به قصرشیرین به امضا رسید.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری، صنعتی قصرشیرین با بیان اینکه مدت این قرار داد یکسال است یادآور شد: معرفی این شرکت به دستگاه های اجرایی استان برای همکاری با آن برای تهیه طرح جامع منطقه آزاد قصرشیرین نیز به انجام رسیده و پیش بینی شده در کمتر از مدت قرارداد (یکسال) تهیه و تدوین شود.
نادری با بیان اینکه طرح جامع پس از تصویب باید مورد تایید هیات دولت قرار گیرد، افزود: پس از تصویب در هیات دولت و ابلاغ آن عملا کار جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در منطقه آزاد تجاری، صنعتی قصرشیرین آغاز خواهد شد هرچند که براساس تبصره ای از اساسنامه می توان طرح های سرمایه گذاری مهم و اولویت دار را تا پیش از تصویب طرح جامع این منطقه نیز پذیرفته و به آنها اجازه سرمایه گذاری داد.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد زیرساختهای منطقه آزاد قصرشیرین در مرحله اول به بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است اظهار کرد: هیچ اعتبار و بودجهای برای این منطقه در سال ۱۴۰۱ پیش بینی نشده است از این رو امیدواریم از محل اعتبارات سفر رییس جمهور به ویژه دور دوم و استانی، اعتباراتی به این منطقه آزاد اختصاص پیدا کند.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین در ادامه گفت: از دیگر اولویت های این منطقه آزاد رسیدگی به ۷۰ هکتار اراضی واگذار شده به ۸۰ سرمایه گذار در پرویزخان است تا در اسرع وقت تعیین تکلیف شده و با آنها تسویه حساب شود.
وی با اشاره به وسعت هفت هزار و ۲۲۳ هکتاری منطقه آزاد قصر شیرین یادآور شد: استان کرمانشاه که از آن به به عنوان بهشت سرمایه گذاری و سرزمین فرصت ها یاد می شود یکی از مصادیق آن این منطقه آزاد است که به نوعی دروازه تحول و توسعه اقتصادی استان به شمار می رود و می تواند در آینده ای نزدیک با زدودن غبار محرومیت و اشتغال آفرینی این استان مرزی به یک استان برخوردار تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جزئیات لایحه دولت برای ایجاد این مناطق را در سال ۱۳۹۷ تصویب کرد و برای طرح در صحن علنی به هیات رییسه مجلس سپرد که پس از رای گیری در مجلس به تصویب نمایندگان رسید و اگرچه در آنجا تصویب شد اما با مخالفت شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و در ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به صورت رسمی به تصویب این مجمع رسید.
پس از تصویب منطقه آزاد قصرشیرین، کلیات اساسنامه آن در تاریخ ۲۹ مرداد امسال پس از تصویب هیأت دولت با امضای معاون اول رییس جمهور جهت تأیید به شورای نگهبان ارسال شد که سرانجام در ۱۴ دی ماه در شورای نگهبان به تصویب رسید و اساسنامه آن به عنوان پانزدهمین منطقه آزادی اقتصادی کشور ابلاغ شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
نظر شما