ضرورت پایان جنگ اوکراین؛ از برزیل اصرار، از آلمان انکار

تهران- ایرنا- در حالی که رئیس‌جمهوری برزیل در دیداری دوجانبه با صدراعظم آلمان، ایجاد گروهی برای مذاکره توافق صلح با میانجی‌گری برزیل، هند و چین را لازمه پایان جنگ اوکراین دانست، «اولاف شولتس» از هرگونه اظهار نظر پیرامون این پیشنهاد خودداری کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، اولاف شولتس صدراعظم آلمان در سومین مقصد از تور آمریکای جنوبی خود به برزیل سفر کرد. شولتس در دیدار با لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری جدید این کشور، پیرامون مسائل مختلف از جمله جنگ اوکراین، توافقنامه اتحادیه اروپا و «مرکوسور» و حفاظت از آمازون تبادل نظر کرد.

صدراعظم آلمان نخستین مقام خارجی است که از زمان تحلیف لولا داسیلوا در یکم ژانویه (۱۱ دی) در سفری رسمی وارد برازیلیا می‌شود. داسیلوا اگر چه حمایت خود از توافقنامه امضا شده در سال ۲۰۱۹ میان اتحادیه اروپا و مرکوسور (بلوک تجاری کشورهای آمریکای جنوبی) را ابراز کرد اما گفت که قصد دارد برخی نکاتی را که پیشتر بر سر آن‌ها توافق شده است، بررسی و بازنگری کند.

در حوزه مسائل زیست‌محیطی، صدراعظم آلمان از اعطای اولیه و فوری ۳۵ میلیون یورو (حدود ۳۸ میلیون دلار) برای تقویت حفاظت از آمازون خبر داد و همچنین تعهد این کشور برای همکاری با برزیل در توسعه انرژی پاک را اعلام کرد.

شولتس از عزم دولت جدید برزیل برای مبارزه جدی با بحران اقلیمی قدردانی کرد و با اشاره به انزوایی که این کشور در دوران مدیریت ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری سابق متحمل شد، از بازگشت برزیل به صحنه بین‌المللی استقبال کرد.

داسیلوا نیز در دیدار با شولتس در مورد جنگ اوکراین گفت روسیه با حمله به کشوری دیگر، مرتکب اشتباه شد؛ وی در عین حال، مسئولیت اوکراین در رقم خوردن این درگیری را مورد تاکید قرار داد و به صورت کنایه‌آمیز گفت: وقتی یکی (جنگ را) نمی‌خواهد، دو نفر با هم نمی‌جنگند. داسیلوا همچنین ایجاد یک گروه از کشورها برای مذاکره در مورد توافق صلح را پیشنهاد کرد.

صدر اعظم آلمان اما در کنفرانس مطبوعاتی با داسیلوا از اظهار نظر در مورد پیشنهاد ایجاد گروه مذاکره خودداری کرد و اطمینان داد که این درگیری ناشی از نقض آشکار قوانین و نظم بین‌المللی است.

درحالی که شولتس در مورد حمایت آلمان از اوکراین، حتی با استفاده از سلاح، محتاط بود، تاکید کرد دموکراسی‌های جهان باید برای جلوگیری از تحمیل قانون قوی‌ترین‌ها متحد شوند.

در همین راستا لولا داسیلوا مخالفت خود با ارسال سلاح به اوکراین را ابراز کرد و گفت که لازم است دنیا برای صلح تلاش کند.

وی گفت: پیشنهاد من این است که گروهی از کشورها ایجاد شود که گفت‌وگوی بین اوکراین و روسیه را برای یافتن صلح ترویج کند و پیشنهاد می‌کنم این گروه از خود آلمان، فرانسه و ایالات متحده و در میان دیگر کشورها، برزیل، چین و هند به عنوان میانجی‌های احتمالی تشکیل شود.

داسیلوا همچنین بر نقشی که چین باید در این زمینه ایفا کند، تاکید کرد و گفت که ماه مارس آینده در سفر به پکن با شی جین پینگ، رهبر چین در مورد این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

لولا در دفاع از پیشنهاد صلح میان اوکراین و روسیه اعلام کرد: این مسئله نقش بسیار مهمی دارد و زمان آن فرا رسیده است که دولت چین دست به کار شود.

اولاف شولتس در سفر به آمریکای جنوبی، پیش از برزیل، به آرژانتین و شیلی سفر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha