به گزارش ایرنا از آسوشیتدپرس، رئیس جمهور بلاروس در سفر به زیمبابوه در آفریقا که این کشور نیز دوست نزدیک روسیه محسوب میشود- افزود: "با این حال، اگر برادران روسی ما نیاز به کمک داشته باشند، ما همیشه آماده ارائه چنین کمکی هستیم. "
بلاروس به روسیه اجازه داد تا در اسفند گذشته بخشی از تهاجم خود را از خاک این کشور انجام دهد و همچنین سکوی پرتاب موشکهای روسیه به اوکراین بوده است. اما بلاروس هیچ گاه وارد جنگ نشده است.
روسیه و بلاروس در ماه جاری در مانورهای نظامی مشترکی در خاک بلاروس شرکت کردند. اوکراین میگوید نیروهای خود را در امتداد مرز خود با بلاروس حفظ کرده است تا از هرگونه تهاجم احتمالی جلوگیری کند.
پنتاگون نیز اعلام کرد، هیچ حرکت نظامی روسیه در بلاروس را ندیده است که نشان دهنده حمله قریبالوقوع باشد.
تحلیلگران غربی میگویند اگر ارتش کوچک و بی تجربه بلاروس درگیر جنگ شود، افراد آن میتوانند به مسکو کمک کنند تا برخی از کریدورهای مهم حمل و نقل را قطع کنند، اما بعید است که کمک قابل توجهی به موقعیت روسیه کنند.
لوکاشنکو روز دوشنبه در سفر رسمی با هدف تقویت روابط اقتصادی و سیاسی وارد زیمبابوه شد.
به گفته وزارت امورخارجه زیمبابوه، این سفر با هدف تقویت "همکاری قوی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، معدن، کشاورزی و مدیریت ریسک حوادث طبیعی" انجام شده است.
بلاروس پس از سفر امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه به مینسک در سال ۲۰۱۹، تجهیزات کشاورزی مانند تراکتور، کمباین و کامیون به ارزش دهها میلیون دلار در اختیار زیمبابوه قرار داده است.
دو کشور روز سه شنبه چندین توافقنامه از کشاورزی گرفته تا مالیات و آموزش را امضا کردند.
لوکاشنکو همچنین پیشنهاد فروش کود پتاس به زیمبابوه را داد و اعلام کرد که برغم تحریمهای غرب، بلاروس "توانست مقادیر زیادی کود پتاس بفروشد. "
وی گفت: «کشورهایی زیادی مشتاق همکاری با بلاروس هستند.»
سفر لوکاشنکو به زیمبابوه بلافاصله پس از آخرین سفر سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه به آفریقا انجام می شود.
به گزارش آسوشیتدپرس، لاوروف با هدف تقویت برخی از روابط تاریخی مسکو با این قاره برای جلب حمایت از موضع روسیه، هفته گذشته از آفریقای جنوبی، اسواتینی، آنگولا و اریتره بازدید کرد.
نظر شما