به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی شعارنوشته و پارچهنوشتههایی را در محکومیت مشارکت نظامی انگلیس در دست داشته و خواستار توقف فوری فروش تسلیحات جنگی به دولت عربستان شدند.
این تجمع اعتراضی درحالی برگزار شده که دادگاه عالی انگلیس سرگرم بررسی پرونده قانونی یا غیرقانونی بودن تصمیم دولت انگلیس برای از سرگیری فروش سلاح به عربستان است و پیش بینی میشود بررسیهای قانونی دادگاه تا پایان هفته به طول انجامد.
«کمپین علیه تجارت اسلحه» که مقر آن در بریتانیا است، با طرح شکایتی، دولت انگلیس را به مشارکت در نقض قوانین بینالمللی و ایجاد بزرگترین فاجعه انسانی در جهان (جنگ یمن) که منجر به مرگ دهها هزار نفر شده، متهم کرده است.
در تارنمای این نهاد مردمی آمده است: از زمان آغاز جنگ یمن در سال ۲۰۱۵، دولت بریتانیا از توقف فروش اسلحه به عربستان سعودی با وجود شواهد آشکار از نقض حقوق بشر مانند بمباران مدارس، بیمارستانها، مواد غذایی و غیرنظامیان خودداری کرده است.
در ادامه میخوانیم: قانون بریتانیا باید در این شرایط فروش سلاح به عربستان را ممنوع کند، اما سه سال کشمکش حقوقی طول کشید تا اینکه دادگاه استیناف در نهایت علیه دولت رای داد و فروش سلاح به مدت شش ماه متوقف شد. در ۷ ژوئیه ۲۰۲۰، وزیر تجارت بینالملل وقت لیز تراس ادعا کرد که فروش سلاح به عربستان نقض قوانین بین المللی بشردوستانه نیست و صادرات از سر گرفته خواهد شد.سه ماه بعد «کمپین علیه تجارت اسلحه» یک لایحه قضایی جدید علیه این تصمیم ارائه کرد و پس از تأخیرهای فراوان، سرانجام در ژوئیه ۲۰۲۲ تاریخ رسیدگی در دادگاه برای این هفته تعیین شد.
در جریان این تجمع اعتراضی، دیوید ویرینگ، مدرس روابط بینالملل در دانشگاه ساسکس و نویسنده کتاب «چرا ثروت خلیجفارس برای بریتانیا اهمیت دارد» با ایراد سخنانی، مطالبی را درباره سابقه طولانی بریتانیا در بمباران غیرنظامیان در خاورمیانه و مناطق دیگر مطرح کرد. آمنه عتیق، شاعر یمنی هم با اشاره به فجایع انسانی در کشورش، درباره نیاز به عدالت صحبت کرد.
از زمان آغاز حملات و بمباران عربستان در مارس سال ۲۰۱۵ با همکاری بزرگترین شرکت تسلیحاتی انگلیس و سایر سازندگان سلاح غربی در یمن تاکنون هزاران غیرنظامی کشته شدهاند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
نظر شما