به گزارش ایرنا، حسن ملکحسینی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران استان، با اشاره به اینکه اساسنامه منطقه آزاد تجاری اینچهبرون که به تازگی در شورای نگهبان مورد تصویب قرار گرفت، برای ایجاد ۷ منطقه آزاد جدید در کشور استفاده میشود، اظهارداشت: با تصویب اساسنامه منطقه آزاد تجاری اینچهبرون، پیگیر مراحل بعدی اجرایی شدن آن از جمله انتخاب اعضا و مدیرعامل خواهیم بود که این مرحله هم به زودی انجام میشود.
وی از حدود ۸۰ درصدی پیشرفت کار طرح جامع منطقه آزاد تجاری اینچهبرون خبر داد و گفت: این طرح از هفت ماه قبل با انتخاب مشاور و دریافت منابع مالی عملیاتی شده و ظرف ۲ ماه آینده هم پایان مییابد.
به گفته وی نخسین استان خواهیم بود که طرح جامع منطقه آزاد تجاری اینچهبرون را در میان استانهای کشور تکمیل و آماده بهرهبرداری میکنیم.
وی ادامه داد: مطالعه ارزیابی زیست محیطی منطقه آزاد تجاری اینچهبرون هم آغاز شده که با تکمیل آن پایه اجرایی شدن پروژهها میشود.
حسینی از برنامهریزی برای مطالعه دهکده لجستیک و مطالعه تفضیلی منطقه آزاد تجاری اینچهبرون در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: این مطالعات هم با کمک دستگاههای مختلف پیگیری و عملیاتی میشود.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری اینچهبرون گفت: با توجه به اینکه تامین اعتبارات ایجاد زیرساختها در منطقه آزاد، مطابق برنامه ۶ توسعه همه جانبه کشور با حاکمیت است ولی منتظر آن نمانده و درخواست دریف اعتباری برای در لایحه بودجه از طریق مسوولان ارشد استان و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه برای تصویب آورده شده است.
وی پیادهسازی ماده ۶۵ (تفویض اختیارات دستگاههای به منطقه آزاد)، یکپارچهسازی مدیریت واحد در منطقه آزاد را از دیگر برنامههای در دست اقدام برای اجرایی شدن منطقه آزاد تجاری اینچهبرون برشمرد و افزود: اجرایی شدن این طرح مهم در گلستان یک فرصت برای توسعه استان بوده که باید هم پای کار بوده و کمک کنند.
حسینی با اشاره به اینکه منطقه آزاد تجاری اینچهبرون از جایگاه ویژه در مقایسه با سایر مناطق آزاد در کشور دانست و گفت: برای استفاده از منطقه آزاد تجاری اینچهبرون، باید کار جهشی انجام شود تا اتفاق بزرگ برای توسعه استان رخ بدهد و تا تاخیر در زمان و جذب سرمایهگذاری را از دست ندهیم و برای ایجاد و راهاندازی آن باید با نقشه و همه را یکجا دیده شود.
وی سرمایهگذاری در ایجاد هاب لجستیک در منطقه آزاد تجاری اینچهبرون را ضروری دانست و گفت: اکنون این موضوع به طور جد در دستور کار قرار دارد و برای ایجاد دهکده لجستیک بررسی اولیه آن در این منطقه انجام شده است .
وی ادامه داد: در استان گلستان ظرفیتهای زمینی، ریلی وهوایی خیلی نزدیک به هم وجود دارد و این ظرفیتها از ویژگیهای زیرساختی خیلی خوب برای سرعت دادن به ایجاد هاب لجستیک است.
وی گفت: علاوه بر این ظرفیت دریای خزر هم برای تقویت هاب لجستیک در توسعه زیرساختهای منطقه آزاد تجاری اینچه برون باید استفاده شود که ایجاد این ظرفیت نیاز به بررسی دقیق و کارشناسی دارد.
به گزارش ایرنا، اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان در بخش داشلی برون از توابع شهرستان ۳۷۰ هزار نفری گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.
اینچه برون مرکز گمرکات گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانههای صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.
در سالهای اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
نظر شما