فرهنگ غلط استفاده بی رویه از فست فودها به سلامت جامعه صدمه زده است

شیراز - ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اهمیت بالای غذا و تغذیه سالم، بسیاری از مشکلات کنونی سلامت در جامعه را ناشی از بی توجهی به این موضوع و رواج غلط فرهنگ غذایی نظیر استفاده از فست فودها دانستو لزوم اصلاح آن تاکید کرد.

شیراز از قدیم به کلم پلو و سالاد شیرازی، فالوده و بستنی سنتی، آش آبغوره و کلوچه و مسقطی، نان یوخه و شکری و … شهره بوده و حالا باید فست فودهای شیراز را هم به لیست منوی غذای گردشگری این شهر اضافه کرد. غذاهایی که متاسفانه به صورتی بی رویه در هر کوی و خیابان این شهر به وفور می توان یافت.

بازار فست فودهای شیراز چنان گرم است که گاهی در یک راسته چندین ساندویچی و فست فودی کنار هم بازگشایی شده و این تعدد رستوران‎های فست فود با سبک و سیاق خاص و دقت نظر شیرازی‎ها در خرید از فروشگاه‎های فست فود به رقابت در شگفتی طعم و مزه و نیز تنوع طبخ منجر شده است.

بر اساس آمارهای موجود ، ۷۰ هزار واحد صنفی در شهر شیراز و ۷۰ هزار واحد در شهرستانهای فارس فعال است که در مجموع تعداد ۱۴۰ هزار واحد صنفی در این استان وجود دارد. در شیراز یک هزار و ۲۵۰ ساندویچی و ۳۵۰ واحد تهیه غذا فعالیت دارند.

دکتر سید وحید حسینی ، پنجشنبه شب در نشست رییس سازمان غذا و دارو کشور با روسای دانشگاه ها و معاونان غذا و داروی قطب ۵ آمایشی ،گفت : ترویج فرهنگ سلامت در جامعه، می تواند از رویکردهای مهم حوزه غذا و دارو باشد.

حسینی با تبریک فرا رسیدن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و ابراز خرسندی نسبت به برگزاری این نشست هم اندیشی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در دوره دکتر «عین اللهی» اقدامات بزرگی انجام شده است که اجرای طرح «دارویار» یکی از این کارهای بزرگ است؛ زیرا طرحی بود که روی آن فکر و برنامه ریزی شده و به صورت جهادی اجرا شد.

او با بیان نقش تاثیرگذار این طرح سلامت محور در ارتقای خدمت به جامعه افزود: طراحان و اجراکنندگان این طرح از جامعه داروسازان و نخبگان این حوزه بودند که دغدغه مهم آنها سلامت مردم است.

دکتر حسینی اضافه کرد: توفیقاتی که خداوند به مجموعه غذا و دارو داده، حاصل نیت خوب و حرکت جهادی است.

فرهنگ غلط استفاده بی رویه از فست فودها به سلامت جامعه صدمه زده است

اهمیت توجه به فرهنگ غذایی سالم در جامعه

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبت های خود در این نشست هم اندیشی با اشاره به افزایش سرطان ها به ویژه در زمینه سرطان های گوارشی، توجه به موضوع تغذیه و فرهنگ غذایی سالم را از مهمترین مواردی برشمرد که باید به آن توجه کنیم.

توجه به راهکارهای کاهش مصرف خودسرانه دارو و تجویز منطقی داروها، دیگر محور صحبت های رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جمع معاونان غذا و داروی منطقه پنج آمایشی بود.

دکتر حسینی با اشاره به گستردگی وظایف حوزه غذا و دارو، توجه به امر پیشگیری را مانعی برای مواجهه با بیماری ها و نیاز به استفاده از انواع دارو برشمرد که می تواند به کمک راهکارهای متعددی در جامعه پیاده سازی شود.

او افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تلاش کرده ایم از مدیران و مسوولان جوان و آینده دار بهره ببریم؛ این جوانان با بهره مندی از تجربیات اساتید پیشکسوت می توانند آینده را بسازند.

دکتر حسینی اظهار امیدواری کرد فرصت خدمت به مردم به ما عطا شده را قدر بدانیم و به بهترین شکل برای خدمت به مردم تلاش کنیم.

معرفی مهم ترین دستاوردها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست گزارشی از فعالیت های قطب پنج آمایشی کشور در این حوزه به معاون غذا و داروی وزارت بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو کشور ارایه کرد.

تعامل و همکاری مطلوب معاونت های غذا و دارو قطب پنج، تقویت تعامل با معاونت های بهداشت دانشگاه ها، برگزاری نشست های مختلف در حوزه غذا و دارو و اقدامات اصلاحی در زمینه تجویز منطقی دارو، از مهمترین مواردی بود که دکتر «محمدجواد راعی» از آنها به عنوان فعالیت های مشترک دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی قطب پنج کشور نام برد.

او همچنین تشکیل کارگروه گیاهان دارویی با توجه به ظرفیت ها و پوشش گیاهی استان فارس، کسب رتبه نخست کشوری در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی بین دانشگاه های کشور، اجرای طرح تولید و توزیع نان کامل در استان فارس، مکانیزه کردن فرآیندهای جاری با راه اندازی سامانه جامع مدیریت غذا، راه اندازی سامانه مدیریت تجویز و توزیع شیر مصنوعی برای نخستین بار در کشور، اجرای طرح تولید آرد، فرآورده های غلات و قنادی بدون گلوتن برای بیماران مبتلا به سلیاک و اهدای سهمیه رایگان به صورت ماهیانه برای نخستین بار در کشور و راه اندازی اتاق های تمیز را از مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه غذا و دارو عنوان کرد.

دکتر راعی در ادامه از فعالیت ۸۹۵ داروخانه زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد که از این تعداد، ۵۷۷ داروخانه در شهر شیراز فعال هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha