غلامرضا بکتاش در حاشیه هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در گفتوگو با ایرنا ضمن بیان این که این جشنواره مهمترین رویداد شعر کشور بوده و جشنوارهای بهتر از آن نداریم، افزود: طی سالهای اخیر شعرهای زیادی برای کودک و نوجوان سروده شده است و اکنون شاعر کودک و نوجوان فرصت آزمون و خطا ندارد. از سویی نیز شعر یک ابزار تربیتی برای کودکان است؛ یعنی ما شعری مینویسیم که چیزی به بچهها بیاموزیم و گاهی نیز آنها رفتاری انجام میدهند که ما آن را تبدیل به شعر میکنم.
وی در ادامه گفت: درحال حاضر محتوای کتابها در این حوزه تکراری و ضعیف و گاهی غیر قابل تحمل است؛ به این دلیل که نگاه خلاق در آن وجود نداد. ما باید به سمت نگاه خلاق و فلسفی در شعر کودک و نوجوان پیش برویم و همچنین طرح سوال کنیم بدون این که به آن جواب بدهیم.
نویسنده کتاب «قلب کوه از سنگ نیست» عنوان کرد: کودک امروز رسانه، تبلت، لپتاپ، تلویزیون، امکانات رفاهی و... در اختیار دارد و شاعر کودک و نوجوان قصد دارد او را به واسطه شعر از این فضا دور کند؛ به این دلیل آن شعر باید قدرتمند، قوی و خلاق باشد تا بتواند چنین ماموریتی را به انجام برساند. همچنین شاعر باید کتاب شعری با محتوا و تفکر خلاقانه بنویسد تا کودک را جذب خود کند. به نظر من زبان شعر کودک و نوجوان باید زبان معیار باشد و برای این گروه سنی محاورهنویسی نکنیم.
وی با اشاره به این که تشویق و تحسین شاعران در جشنواره بینالمللی شعر فجر نوعی حمایت از آنهاست، مطرح کرد: اگر قصد داریم شعر ما یک قدم جلو برود این امر به خود شاعر بستگی دارد و شاعر به کم راضی نشود! خوب است نویسنده ما شعری برای بچهها بنویسد که آنها دوست داشته باشند و میل و اشتیاقی در آنها ایجاد شود تا آن شعر را حفظ کنند.
بکتاش تاکیدکرد: جشنواره بینالمللی شعر فجر در پرورش شاعران جوان تاثیرگذار است به این دلیل که این جشنواره یک رقابت ایجاد میکند و نوعی تشویق و تحسین شاعران است. البته خود شاعران نیز باید مراقب آفتهایی باشند که ممکن است به شعر آنها وارد شود.
نظر شما