محمد خزاعی روز شنبه با حضور در غرفه ایرنا در پردیس سینمایی ملت در گفتوگویی اختصاصی با تاکید بر اینکه در شرایط خاصی هستیم اظهار کرد: امسال برخی آثار دیرتر به جشنواره رسید. سیمرغ مردمی وقتی می تواند اهدا شود که از روز اول همه آثار آماده باشد. امسال برخی آثار دیرتر آماده می شدند.
وی با بیان این که ما دنبال عدالت محوری بودیم و نمی خواستیم ماجرای پارسال تکرار شود افزود: در این رابطه با موضوع اهدای سیمرغ مردمی با تهیه کنندگان هم جلسه داشتیم. اگر در روز اول همه آثار به دست ما می رسیدند می توانستیم این بخش را برگزار کنیم.
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: سال بعد امیدوارم شرایط بهتر شود و سیمرغ مردمی برگردد. سال گذشته به دلیل مساله اینترنت حق برخی داشت ضایع می شد.
پارسال می توانستیم چشم هایمان را ببندیم و به یک فیلم جایزه مردمی بدهیم. ولی این کار را نکردیم.
حاشیه جزو جذابیت های هر جشنواره ای است
خزاعی در مورد ارزیابی خود از چهار روز گذشته جشنواره و برخی حاشیه ها نیز گفت: حاشیه جزو جذابیت های هر جشنواره ای است و امسال این حواشی به شیوه اطلاع رسانی ما برمی گشت، سازمان سینمایی و دبیرخانه جشنواره فیلم فجر برای ارائه به وقت اطلاعات به رسانه ها با توجه به شرایط کشور سیاست گذاری کرده بود به گونه ای که فضای روانی آرام تری برای دست اندرکاران جشنواره ایجاد شود چون رسانه ها معمولا برای دستیابی زودتر به اطلاعات دچار برخی حواشی می شوند.
وی با اشاره به چالش هایی که جشنواره امسال با آن مواجه بود، افزود: برنامه ریزی ارگان های خارجی، نهادهای سیاسی خارج از کشور و برخی هنرمندان داخلی عدم برگزاری جشنواره فیلم فجر امسال بود، تحلیل آنها این بود که ما امسال اصلا جشنواره و یا کلا دهه فجر امسال هیچ حرکت فرهنگی ای نخواهیم داشت، فیلمی نیست و هیچ فیلمسازی حاضر به حضور در جشنواره فجر امسال نخواهد بود و حتی در صورت حضور، آثار نمی رسد چون استقبال از سوی مردم نخواهد بود و این آخرین جمع بندی آنان بود.
سینما سه بازوی اصلی دارد، مردم، رسانه ها و خانواده سینماخزاعی تاکید کرد: اما تمام پیش بینی ها و طراحی های آنان با همت مردم و خانواده سینما و اهالی رسانه منتفی شد چون سینما سه بازوی اصلی دارد، مردم، رسانه ها و خانواده سینما در کنار هم قرار گرفتند. جشنواره فیلم فجر یک میراث فرهنگی بزرگ است که از نسل گذشته به ما رسیده است. این جشنواره بحثش جداست. تمامی سینماگران بزرگی که امروز آثارشان تبلور پیدا می کند ظهور و بروزشان از همین جشنواره بوده است. نباید این فرایند رشد را فراموش کنیم.
رییس سازمان سینمایی در مورد غیب و کمرنگ بودن سینمای مستقل نیز گفت: این سوال ناشی از یک فضای رسانه ای است. اگر ۲۴ فیلم را تحلیل کنید می بینید این طور نیست. ده فیلم جشنواره کاملا از سوی بخش خصوصی و ۹ فیلم با مشارکت بخش خصوصی است. اما باید توجه داشت اگر دولت همکاری نکند سینما نمی تواند روی پای خودش بایستد. وظیفه ما مشارکت و کمک کردن و حمایت از آثاری است که در بخش خصوصی نمی توانند تولید شود.
کمترین درصد ممیزی را امسال در آثار نمایشی داشتیم
خزاعی در مورد انتقادات دوسویه در مورد فعالیت و یا عدم فعالیت و حمایت فارابی نیز گفت: برای بالغ بر ۳ هزار نفر به واسطه بنیاد سینمایی فارابی اشتغال ایجاد شده است. در زمانی که بخش خصوصی کمرنگ تر شده و رسالت دولت پرکردن خلا بوده، تولیدات فارابی ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. در سال های اخیر ۵ کار یا ۶ کار داشتیم که امسال به ۱۱ اثر رسیده ایم. البته امسال تا ۲۰ اثر آماده تولید بود که شرایطش فراهم نشد.
وی در مورد خط قرمزی برخی فیلم ها نیز تاکید کرد: شورای پروانه نمایش این فیلم ها را دیده اند. اگر مواردی بوده اصلاح کرده اند. البته موارد امسال خیلی کم بوده است. خود فیلمسازان همه چیز را رعایت کرده و استاندارد سازی ایجاد شده است. نیازی نیست ما بگوییم چه چیزی می خواهیم. کمترین درصد ممیزی را امسال در آثار نمایشی داشتیم. دوستان به شوخی می می گفتند ما دیگر کارآمدی نداریم.
چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر با حضور ۲۴ فیلم در حال برگزاری است.
نظر شما