به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر امور عشایر استان قزوین در آئین بهره برداری از این طرح ها گفت: برای اجرای این طرح ها ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.
سعید ابیت افزود: پروژههای یادشده در حوزه تامین آب پایدار و سالم قابل شرب برای انسان و دام و نیز بهسازی و مرمت ایل راهها و مناطق قشلاقی ییلاقی بوده است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از مهم ترین اهداف اداره امور عشایر ایجاد شرایط مناسب به منظور تامین شرایط زیستی قابل قبول در مناطق قشلاقی و ییلاقی عشایری جهت تثبیت و افزایش تولیدات عشایر است بنابراین اجرای پروژه های یاد شده می تواند تاثیرات بسیار خوبی در بهبود زندگی عشایر داشته باشد.
به گفته وی در این مدت همچنین چهار طرح با اعتبار ۶۵۰ میلیون تومان در زمینه خدمات رسانی به عشایر کلنگ زنی شد.
ابیت خاطرنشان کرد: با توجه به رشد قابل ملاحظه اعتبارات مصوب اداره امور عشایر در دولت سیزدهم امیدواریم بیش از پیش شاهد عمرانی و آبادانی در مناطق عشایری استان قزوین باشیم.
۲ هزار و ۳۰۰ خانوار عشایری در استان قزوین زندگی می کنند که شغل اصلی آنها دامپروری (دام سبک) است.
از مهم ترین اقوام عشایری استان قزوین می توان به ایل شاهسوند و کله کوهی که در فصل کوچ بهاره از مناطقی از بویین زهرا به زرندیه در استان مرکزی کوچ می کنند و همچنین ایلات کلهر که از مناطق پایین دست طارم سفلی به ارتفاعات این منطقه کوچ می کنند، اشاره کرد.
بخشی از اقوام عشایری استان قزوین نیز لک و لر بوده و در بخش های کوهین و طارم سفلی ساکن هستند.
نظر شما