کوربین: توافق اوکراین و روسیه درباره غلات، نشانگر امکان پایان دادن به جنگ از مسیر دیپلماسی است

لندن – ایرنا – رهبر سابق حزب کارگر انگلیس گفت که توافق اوکراین و روسیه درباره صادرات غلات، نشانگر امکان پایان دادن به جنگ و رسیدن به صلح از مسیر دیپلماسی است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جرمی کوربین در مصاحبه‌ای با شبکه نیوز ایجنت گفت: جنگ اوکراین تکان دهنده است و حمله روسیه به این کشور و تلاش برای اشغال آن اشتباه است. اما اگر مسئولیتی داشتم خیلی پیشتر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تعامل می‌کردم، نه برای اینکه با او موافق هستم بلکه برای اینکه بگویم این کار کاملا اشتباه است و موضوع دونباس باید حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه «درگیری‌ها در دونباس پیش از تهاجم روسیه به اوکراین جریان داشت و به موجب آن چند هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند»، افزود که اگر مسئولیتی در دولت داشت، تلاش می‌کرد تا در این زمینه مداخله کند و با حضور سازمان ملل اوضاع را کنترل و از طریق تعامل با روسیه آتش‌بس برقرار کند.

رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس با اشاره به آمار بالای تلفات جنگ اوکراین طی یک سال گذشته هشدار داد: دورنمایی از پایان جنگ هم دیده نمی‌شود و کسی باید برای پایان دادن به جنگ دخالت کند.

او در پاسخ به این سووال که اگر نخست وزیر می‌شد سلاح به اوکراین ارسال می‌کرد؟ گفت: اقلامی را که باعث تهاجم روسیه به اوکراین می‌شد ارسال نمی‌کردم. چنانچه بایدن هم با ارسال جنگنده به اوکراین مخالفت کرده است.

کوربین تصریح کرد: برای برقراری آتش بس باید مداخله ای صورت گیرد. اگر اوکراین و روسیه می‌توانند درباره غلات توافق کنند، این بدین معناست که آن‌ها می‌توانند با یکدیگر گفت‌وگو کنند. وی هشدار داد که اگر آتش‌بس صورت نگیرد، انسان‌های بیشتری کشته می‌شوند.

او گفت: روسیه کار اشتباهی را صورت داده اما باید راهی برای جلوگیری از کشته شدن هزاران نفر و آواره‌شدن میلیون‌ها نفر دیگر پیدا کرد. بنابراین به نظر من باید روند سیاسی پیگیری شود.

به گزارش ایرنا، جنگ در اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد؛ به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

رئیس جمهوری روسیه شهریور ماه گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کی‌یف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تحت تاثیر القائات مقام‌های جنگ‌طلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.

سخنگوی کرملین هم تصریح کرد که روسیه برای حل و فصل بحران اوکراین یک مسیر دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد اما تسلیم فشارهای غرب نمی‌شود. "دیمیتری پسکوف" در سخنانی تصریح کرد: «عملیات نظامی ویژه ادامه دارد. با این اوصاف، پوتین رئیس‌جمهور برای مذاکرات آماده بوده، هست و خواهد بود. قطعا مسیر ترجیحی ما برای تامین منافعمان، یک دیپلماسی مسالمت‌آمیز است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha