تاکید شرکت‌کنندگان در نشست پارلمان انگلیس بر لزوم تحریم رژیم آل‌خلیفه + فیلم

لندن – ایرنا – شرکت کنندگان در نشستی که به مناسبت دوازدهمین سالگرد قیام مردم بحرین علیه رژیم آل‌خلیفه برگزار شد، برلزوم تشدید تلاش‌ها برای پاسخگویی و تحریم عاملان جنایات حقوق بشری در این کشور تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از لندن، در این جلسه که با حضور اندیشمندان، صاحب‌نظران، فعالان حقوق بشری و شماری از نمایندگان مجلس انگلیس در پارلمان این کشور برگزار شد،سخنرانان ضمن برشمردن جنایات حقوق‌بشری رژیم آل خلیفه خواستار توقف حمایت‌های دولت لندن از منامه شدند.

«فرانسی مولی» نماینده منطقه «مید الستر» ایرلندشمالی در مجلس عوام انگلیس که به نشان اعتراض علیه سیاست‌های تجاوزگرانه دولت لندن، در جلسات عمومی مجلس شرکت نمی‌کند بر لزوم حمایت از اعتراضات مردم بحرین تاکید کرد.

وی گفت که دولت انگلیس گزارش‌ها درباره وضعیت اسفناک حقوق بشر در بحرین را نادیده گرفته و چشم خود را به روی نقض گسترده حقوق شهروندان این کشور بسته است.

وی هشدار داد که حمایت لندن از منامه مانع تحقق صلح پایدار و برقراری دمکراسی در این کشور شده و افزود: ما در حزب شین‌فین به حمایت از مردم بحرین ادامه می‌دهیم.

«جان مک‌دانل» وزیر دارایی پیشین دولت در سایه (حزب کارگر) نیز طی سخنانی رژیم آل خلیفه را یکی از سرکوبگرترین نظام‌های سیاسی دنیا نامید و بر لزوم افشای جنایات منامه برای تغییر موضع دولت لندن تاکید کرد.

او رابطه دولت لندن با منامه را یک رابطه ویژه دانست و گفت: انگلیس با دولت‌های سرکوبگر در بحرین متحد تاریخی است، اما ادامه این وضع غیر قابل تحمل است.

مک دانل ادامه داد: چندی وقتی است که بحث ضرورت اخلاق‌محور شدن ساسیت خارجی در انگلیس مطرح است و دولت هم مدعی حمایت از این مساله است اما رابطه با بحرین خلاف این را نشان می‌دهد.

وی در همین پیوند به اعتراض نمایندگان مجلس علیه سفر اخیر «جیمز کلورلی» وزیر امور خارجه انگلیس به بحرین برای شرکت یک کنفرانس بین‌المللی اشاره و تصریح کرد که این اقدام خلاف تعهد ادعایی دولت به موازین حقوق بشری است. این نماینده مجلس انگلیس گفت: ما به حمایت از مردم بحرین و فشار روی دولت انگلیس برای پاسخگویی منامه ادامه می‌دهیم.

در ادامه این جلسه «کلاودیا وب» نماینده مجلس از منطقه «لستر ایست» با استناد به گزارش‌ها درباره وضعیت حقوق بشر در بحرین گفت که سکوت دربرابر جنایات رژیم ال‌خلیفه خیانت به انسانیت و ارزش‌های بشری است.

جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر هم برای دقایق کوتاهی در این جلسه حاضر شد تا بعنوان یکی از چهره‌های ارشد حزب مخالف دولت، همبستگی خود را با شرکت کنندگان اعلام کند. او گفت: هنگامی که روابط انگلیس با کشورهایی مانند بحرین و عربستان سعودی بر محور منافع اقتصادی پایه‌گذاری شده است، دلیلی برای سکوت دربرابر جنایت رژیم آل خلیفه وجود ندارد.

همچنین در این جلسه مستندی درباره جنایات رژیم آل خلیفه به روایت کسانی که در این کشور شکنجه شده‌اند به نمایش گذاشته شد و مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.

بحرین از ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ تاکنون صحنه قیام مردمی علیه رژیم آل خلیفه است و طی این مدت بیش از ۱۱ هزار شهروند بحرینی به اتهامات واهی بازداشت و از شمار زیادی از مخالفان سلب تابعیت شده است.

بحرینی‌ها از ۱۲ سال پیش علیه درد و رنج‌هایی که دهه‌ها به دوش کشیده‌، قیام خود را آغاز کردند، اما هربار با فجیع‌ترین شکل سرکوب و با قتل و کشتار از سوی نظامیان آل خلیفه مواجه شده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد که بی‌عدالتی سیستماتیک در این کشور شدت گرفته، به طوری که ظلم سیاسی تمام فضاها برای آزادی بیان را مسدود کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha