روایت سیمرغ؛ محور فیلم‌های جشنواره فجر خانواده و امیدواری است+ فیلم

تهران- ایرنا- کارشناس و منتقد سینما، بُعد خانواده و امیدواری را محور عمده آثار چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر عنوان کرد و گفت: برآیند نهایی هر فیلمی این است که امیدوار باشیم از این تجربه تصویری که مشاهد کردیم یک گام رو به جلو برای زندگی خوب داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، «رویای سیمرغ» ویژه برنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر هر شب به صورت زنده از پردیس ملت (خانه رسانه) با حضور میثم کریمی کارشناس و مجری و منتقدان سینما برگزار می‌شود، در هفتمین شب این برنامه حسین سلطان محمدی کارشناس و منتقد سینما به موضوع فیلم‌های این دوره از جشنواره پرداخت.

سلطان محمدی در این نشست اظهارداشت: یکی از نکات جالب امسال جشنواره فیلم فجر این است که فیلم‌ها به بُعد خانواده، بُعد دفاع از خانواده پرداختند، از روز اول جشنواره با فیلم «استاد» به کارگردانی سیدعماد حسینی با موضوعی تقریبا سیاسی و اجتماعی انتقاد به جنبش «می تو» در سینمای ایران مطرح و آغاز شد که در آن فیلم بحث سلامت خانواده مطرح بود که اگر به سلامت خانوادگی توجه داشتیم، یک سری نکات دیگر را هم پیوستش باید ادامه می‌دادیم.

وی گفت: بسیاری آثار دیگر نیز در این زمینه وجود دارد حتی در فیلم متکی بر دفاع از مقدس «سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج، عناصر بزرگتر خانواده به دنبال عنصر جداشده و بازگرداندن آن به حلقه خانواده سالم پیگیر بودند، در فیلم «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدم‌دوست به گونه‌ای دیگر، شخصیت فیلم «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان به دنبال هویت جمعی و خانواده است که جست و جو می‌کند و موارد بسیاری که ما در این زمینه داریم، در دسته‌های مختلفی از جامعه این موضوع را به کار گرفته است حتی در سنین کهنسالی در فیلم «هفت بهار نارنج» به کارگردانی فرشاد گل‌سفیدی این موضوع مطرح شد که حتی سنین بالا و کهنسالان نیاز به خانواده را حس می‌کنند.

این منتقد سینما افزود: به نسبت واژه‌های فرهنگی یا به قولی آرمان‌های فرهنگی که جامعه چشم انتظار آن است، در خیلی موارد اولویت را خانواده، تشویق فرزندآوری، امید دادن، سرزندگی و شادابی جامعه می‌دانند، اصطلاحا خیلی غمگین نکنید، این موضوع انکار نشده، وجود دارد اما برآیند نهایی هر فیلم و داستانی این است که باید در انتهایش امیدوار باشیم و از این تصویر و تجربه تصویری که دیدیم بتوانیم یک گام رو به جلو برای زندگی خوب داشته باشیم، ذهنمان به اینها فکر بکند حتی اگر داستان خیلی انتزاعی است.

وی بیان کرد: این مجموعه را تا حد زیادی می‌توانیم به آثار چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر منتسب کنیم و اگر خیلی سخت‌گیرانه با عنوان شخص متخصص کارشناسانه نگاه نکنیم، می‌توانیم بگوییم فیلم برای مخاطب عام است، شاید تصور اینکه بعضی از آثار در ارتباط عام یک مقدار دچار خلل شوند اما اگر همه اینها درست تبلیغ شود، می‌توانیم از همین آثار هم مخاطب طبیعی بگیریم.

چهل‌ و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با شعار «اخلاق، امید و آگاهی» به دبیری مجتبی امینی از ۱۲ تا ۲۲ بهمن در تهران و ۳۱ استان کشور برگزار می‌شود. در این دوره از جشنواره ۲۴ اثر در بخش سودای سیمرغ به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha