به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان روز چهارشنبه در نشست خبری مدیران صنعت برق این استان گفت: نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی زرند روز پنشجنبه ۲۰ بهمن به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور افتتاح می شود.
حمیدرضا حبیبی تصریح کرد: برق به عنوان صنعت زیرساختی و پیشران توسعه کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشته و استان کرمان جزو استان های توسعه یافته در این زمینه است و جایگاه مناسبی در کل کشور دارد، به طوری که ظرفیت نصب شده نیروگاهی این استان از ۶۰ مگاوات قبل از انقلاب به چهار هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش پیدا کرده و مشترکان صنعتی بزرگ از یک مورد به ۲۵ افزایش یافته و نیاز مصرف استان از ۵۹ مگاوات به سه هزار و ۳۱۳ مگاوات رسیده است.
وی با اشاره به شاخص های حوزه تولید و مصرف برق اظهار داشت: ظرفیت برق نیروگاهی کرمان در حال حاضر چهار هزار و ۲۰۰ مگاوات و مصرف برق سه هزار و ۳۰۰ مگاوات است که نشان می دهد، تراز مثبت انرژی در این استان است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان با اشاره به طرح های قابل افتتاح در دهه فجر امسال افزود: هشت پروژه انتقال فوق توزیع برق با ارزش حدود ۲ هزار میلیارد تومان افتتاح و پنج پروژه با اعتبار بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کلنگ زنی شد که تا سه سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی تاکید کرد: به دلیل اینکه در کشور ما انرژی ارزان به دست مصرف کننده می رسد، استفاده از تجهیزات کم مصرف کمتر رواج دارد، در حالی که فرهنگسازی در رعایت الگوی مصرف باید مورد توجه قرار گیرد.
حبیبی با بیان اینکه استان کرمان سهم پنج درصدی از مصرف برق کشور را دارد ادامه داد: بخشی از رشد مصرف انرژی در کشور و استان به دلیل رشد صنایع و بخش دیگر نیز به علت بهینه مصرف نشدن انرژی است.
وی بیان کرد: صنعت برق چون تحت تاثیر عوامل محیطی قرار دارد، قطعی برق اجتناب ناپذیر است، اما در تابستان امسال در بخش خانگی خاموشی برنامه ریزی شده نداشتیم و در حوزه صنعت و کشاورزی نیز مدیریت شده و با برنامه ریزی بود تا به این بخش ها آسیب کمتری وارد شود.
ورود ۵۲ نیروگاه برق خورشیدی به حوزه جنوب کرمان
مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب کرمان با بیان اینکه این شرکت وظیفه تامین برق پایدار و مطمئن ۱۶ شهرستان استان را به عهده دارد گفت: تامین برق 2۰ روستای فاقد برق با جمعیت ۲۱۲ خانوار با اعتبار ۲۱ میلیارد تومان در سال جاری انجام شد و توسعه شبکه برق رسانی برای ۱۸ هزار متقاضی فاقد برق نیز امسال انجام شده است.
عبدالوحید مهدوی نیا افزود: در سال ۱۴۰۱ در حوزه برق جنوب کرمان و در بحث اصلاح شبکه ۵۱۲ کیلومتر شبکه مسی به کابل خود نگهدار تبدیل شده است و در هوشمند سازی شبکه ۱۷ هزار ۵۰۰ کنتور هوشمند نصب شد که مجموعا ۲۱۵ میلیارد تومان در حوزه برق جنوب سرمایه گذاری انجام شده است.
وی تاکید کرد: همچنین امسال برای پایداری شبکه ۲ هزار و ۷۴۵ پایه مقاوم سازی و ۲۶۰ مولد خورشیدی به عشایر تحویل داده شده که در نظر داریم تا پایان سال ۲۰۰ عدد دیگر نیز تحویل شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب استان کرمان نیز بیان کرد: از ابتدای سال ۵۲ نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی وارد مدار شده است که ۳۴ نیروگاه پنج کیلو واتی مربوط به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بود و ۱۲ نیروگاه بین ۲۰ تا ۱۰۰ کیلو وات و چهار نیروگاه ۱۰۰ کیلو واتی و ۲ نیروگاه ۲۰۰ کیلو واتی نیز نصب شده است که در حوزه این شرکت ۷۹۲ نیروگاه زیر هفت مگاوات با ظرفیت ۱۷ مگاوات در شبکه فعالیت دارند.
وی اظهار داشت: طی تفاهمنامه با سازمان بسیج سازندگی استان کرمان تا ۱۲۰ میلیون تومان وام کارمزد چهار درصد برای احداث نیروگاه خورشیدی پرداخت و برق آنها به صورت تضمینی خریداری می شود.
مهدوی نیا با اشاره به پروژه های در دست اقدام شرکت توزیع برق جنوب کرمان گفت: تامین برق ۹ روستا، نصب ۲ هزار و ۹۰۰ دستگاه کنتور هوشمند و تحویل ۲۰۰ دستگاه مولد خورشیدی با اعتبار ۱۹۶ میلیارد تومان از جمله طرح هایی است که تا پایان امسال اجرا می شود.
وی بیان کرد: در حوزه کشاورزی استفاده از برق خورشیدی برای موتور پمپ ها امکان پذیر است و متقاضیان می توانند از تسهیلات ارائه شده استفاده کنند.
افزایش سه برابری سرقت در شبکه برق
مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان نیز گفت: در دهه فجر امسال طرح های روشنایی معابر به طول ۴۰ کیلومتر، اضافه شدن چهار هزار مشترک جدید و نصب ۲۷۸ ترانسفورماتور برق را در دستور کار داریم و ۱۶۷ میلیارد تومان پروژه نیز کلنگ زنی می شود تا ان شاالله تا پیک سال آینده به بهره برداری برسد.
محمد سلیمانی ساردو افزود: ۸۷۳ سامانه توزیع خورشیدی با ظرفیت ۲۰ مگاوات در شبکه توزیع برق شمال کرمان در حال فعالیت است که با توجه به پرداخت تسهیلات کم بهره برای متقاضیان انرزی خورشیدی جهش بزرگی در این حوزه برای سال آینده پیش بینی می شود.
وی بیان کرد: قبل از انقلاب ۶۰ هزار مشترک برق داشتیم که امروز به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک در استان داریم و روستاهای برقدار در ابتدای پیروزی انقلاب ۹۵ روستا به بیش از پنج هزار و ۳۰۰ روستا رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال کرمان با اشاره به افزایش میزان خاموشی بر اثر سرقت سیم و کابل شبکه ادامه داد: به دلیل بالا رفتن قیمت فلزات رشد سه برابری سرق شبکه را امسال نسبت به سال های گذشته شاهد بودیم که امیدواریم با تبدیل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار میزان سرقت ها کمتر شود.
وی با اشاره به همکاری مردم در صرفه جویی برق افزود: ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در بخش خانگی و تجاری و ۱۹ هزار میلیارد تومان در حوزه صنعت و کشاورزی صرفه جویی شده است.
سلیمانی ساردویی تاکید کرد: در بحث روشنایی معابر شهر کرمان خاموشی و تاریکی در برخی معابر و کوچه ها را قبول داریم اما، طی تفاهمنامه با شهرداری لامپ بزرگراه های شمالی و جنوبی شهر کرمان با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان تعویض و شبکه بهسازی می شود.
نظر شما