به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل اطلاعات استان قزوین روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از کتاب یاران امام به روایت اسناد ساواک که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد،افزود: تاکنون ۱۲ عنوان کتاب مرکز بررسی های اسناد تاریخی وزارت اطلاعات به استان قزوین اختصاص داشته که این اتفاق برای کمتر استانی رقم خورده است.
وی ادامه داد: چهار جلد این کتاب ها مربوط به انقلاب اسلامی و روزشمار آن در قزوین، ۲ جلد مربوط به مساجد قزوین و ۶ جلد نیز مربوط به شخصیت های انقلابی و مبارز شامل شهید رجایی، آیت الله سید عباس ابوترابی، سردارآزادگان سید علی اکبر ابوترابی، آیت الله باریک بین، آیت الله اسلامی و آیت الله موسوی شالی هستند.
این مسوول اظهار کرد: بدون شک بخشی از کارکردهای اصلی جهاد تبیین که مقام معظم رهبری نیز به ان اشاره و تاکید دارند همین فعالیتی است که مرکز اسناد انقلابی اسلامی در راستای انتشار اسناد تاریخی به روایت رژیم سفاک و ساواک منتشر میکند و بخشی از تاریخ معاصر ما را شکل می دهد.
مدیرکل اطلاعات استان قزوین با بیان اینکه امروز جوانان ما مورد هجمه جریان سلطه قرار گرفتهاند و برخی تلاش میکنند تا رژیم روسیاه سلطنتی را تطهیر کنند و از فاصله نسل جوان با انقلاب سوء استفاده می کنند،افزود: همین شرایط وظیفه نخبگان، دانشگاهیان، صاحبان تریبون و اصحاب فرهنگ و رسانه را در زمینه جهاد تبیین و اگاه سازی نسل جوان بیشتر روشن می کند.
در ادامه این مراسم از کتاب یاران امام به روایت اسناد ساواک، آیت الله سید حسن موسوی شالی رونمایی شد.
مرحوم آیت الله سیدحسن موسوی سالی در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در شهر شال از توابع شهرستان بویبن زهرا استان قزوین و در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و از علما و روحانیون وارسته و برجسته سرزمین مینودری و از یاران صدیق امام خمینی (ره) و مبارزان انقلابی بود.
آیت الله موسوی شالی در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی به نجف اشرف رفت و در مدت ۲۳ سال اقامت در این شهر، تحصیلات اولیه و سپس عالیه را در محضر آیت الله خویی و آیت الله قاضی گذراند.
وی با کسب مدارج علمی و فقهی در شهر نجف اشرف موفق به اخذ مدارج اجتهاد از محضر علمای بزرگ و عالیقدری نظیر آیات عظام آیت الله سیدعبدالهادی شیرازی و آیت الله اصطهباناتی و آیت الله مستنبط شد.
آن مرحوم با کسب مدارج علمی اخلاق و تزکیه نفس، اجازه نقل احادیث اهل بیت معصومین (ع) را از آیت الله طهرانی (ره )صاحب کتاب الذریه و آیت الله مرعشی نجفی (ره ) کسب کرد و پس از ۲۳ سال در سال ۳۳ به شهر شال ، زادگاه خود مراجعت کرده و منشا خدمات بسیاری در این منطقه شد و به همراه شهید محراب آیت الله مدنی نسبت به احداث مدرسه اسلامی در این شهر اقدام کردند.
مرحوم آیت الله موسوی شالی در سال ۴۱ به قزوین آمدند و در این شهر نسبت به ترمیم مدارس علمیه و رونق آنها تلاش فراوانی کردند، آن مرحوم همچنین در مبازره مردم ایران علیه رژیم طاغوت حضوری فعال داشت و در سال ۵۷ نیز با دعوت مردم برای گردهمایی از اعزام نیروهای نظامی این شهر جهت سرکوبی تظاهرکنندگان در تهران جلوگیری کردند.
آیت الله موسوی شالی در سال ۵۸ از سوی امام خمینی (ره ) به عنوان امام جمعه شهرستان تاکستان منصوب شد و در همان سال نیز اقدام به ایجاد حوزه علیه تاکستان کردند که تاکنون بیش از ۳۰۰ طلبه را تربیت کرده است.
وی تا سال ۸۲ و به مدت ۲۴ سال امام جمعه شهرستان تاکستان بودند و در همان سال و به دلیل بیماری از سمت خود استعفا دادند.
آیت الله موسوی شالی که از ۱۵ تن از علمای عظام اجازه اجتهاد داشتند یک دوره نیز به عنوان نماینده مردم منطقه خود از استان زنجان به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کردند.
آیت الله سید حسن موسوی شالی سرانجام در سال ۸۵ و در سن ۹۳ سالگی دیده از جهان فرو بست.
نظر شما