به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، همزمان با دهه فجر و چهل و چهارمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، گردهمایی باشکوهی به اهتمام رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و مشارکت مرکز مطالعات راهبردی اسلامآباد با حضور و سخنرانی سفیران ایران و پاکستان، جمعی از دیپلماتها، نخبگان سیاسی و اصحاب رسانه در پایتخت پاکستان منعقد گردید.
در میان تمام کشورهای جهان، پاکستان به عنوان کشور همسایه و مسلمان، نخستین کشوری بود که انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و کمتر از یک ماه پس از پیروزی انقلاب، وزیر وقت امور خارجه پاکستان به تهران سفر کرد و ملاقاتی هم با حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر و بنیانگذار انقلاب اسلامی انجام داد.
ایران نیز نخستین کشوری بود که استقلال پاکستان را در سال ۱۳۲۶ شمسی به رسمیت شناخت؛ رویدادی که همواره به عنوان یکی از روشنترین صفحات در دفتر زرین تاریخ روابط دیرینه و ناگسستنی دو کشور همسایه خواهد درخشید.
پیروزی انقلاب اسلامی از نگاه حکومتها و مردم دو کشور همسایه، خیر و برکت برای روابط ایران و پاکستان داشته است. این تعاملات دوستانه که سابقه آن حتی بسیار فراتر از تاریخ تاسیس کشور مستقل پاکستان است، ریشههای عمیق در مشترکات فراوان فرهنگی، دینی، زبانی و تاریخی دو ملت دارد.
در گردهمایی امروز با عنوان "نهال دیروز و درخت تناور امروز" سخنرانان بر نقش مهم ملت ایران در نفی سلطه خارجی و اراده پولادین برای دفاع از کشورشان تاکید کرده و افزودند: توسعه و پویایی روابط ایران و پاکستان ابدی خواهد بود و علیرغم فشارها و یا تلاش طرف ثالث برای تخریب روابط، هر دو کشور حامی یکدیگر هستند.
در همین خصوص «سید محمدعلی حسینی» سفیر ایران در پاکستان طی سخنان خود در جمع شرکت کنندگان در جشن ۴۴ سالگی انقلاب اسلامی و ۷۶ سالگی روابط دو کشور، گفت: ایران و پاکستان دو ملت مسلمان، همسایه و دوست هستند که شالوده و ستونهای اصلی آن را روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری دو کشور را تشکیل میدهند.
وی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی منجر به پویایی، بالندگی و استقبال جامعه و کشور ایران شد. امروز ملت ایران در کنار یکدیگر و با انسجام و همدلی مدافع آرمانهای انقلاب و اهداف خود هستند.
سفیر کشورمان اظهار داشت: ایران به رغم دسیسه دشمنان و اقدامات ظالمانه مانند تحریم و تروریسم اقتصادی امروز در حوزههای علمی، فناوری، دفاعی، امنیتی، اقتصادی و انرژی خودکفا است و مشتاق است تا از ظرفیتهای قوی خود برای توسعه روابط با کشورهای دوست و هم پیمان به ویژه همسایگان و در راس آن کشور دوست و برادر پاکستان استفاده کند.
«رحیم حیات قریشی» سفیر پاکستان در ایران نیز با حضور مجازی در این مراسم از تهران، گفت: روابط دو همسایه ریشه در تاریخ، فرهنگ و قرابتهای اجتماعی دارد و روابط مستحکم مردمی میراث این مناسبات است.
وی تاکید کرد: پاکستان به رغم برخی محدودیتهای بین المللی عزم راسخ برای توسعه همکاریهای دوجانبه با ایران دارد و ما به زودی بازارچههای مرزی را در مرزهای مشترک خود افتتاح می کنیم و گشایش گذرگاههای جدید مرزی نیز در دستور کار تهران و اسلامآباد است.
برخی از شخصیتهای حاضر از جمله 'سهیل محمود' مدیرکل موسسه مطالعات راهبردی اسلامآباد و خانم 'رفعت مسعود' سفیر سابق پاکستان در ایران با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکید کردند که ایران و پاکستان حامی یکدیگر در تمامی رخدادها و مسائل هستند و در این هیچ شکی نیست که "دو کشور دوستان آزموده شده در تمامی شرایط و آزمونها هستند".
«احسان خزاعی» رایزن فرهنگی سفارت ایران در پاکستان با قدردانی از حضور چشمگیر حامیان انقلاب اسلامی و روابط ایران و پاکستان در این مراسم اظهار داشت: امروز هر دو کشور ظرفیتهای قوی را برای توسعه روابط فی مابین دارند و ما می توانیم با توسعه همکاریهای دوجانبه به ویژه در بخشهای مختلف فرهنگی، نقش پررنگ تری را برای نزدیک کردن روابط میان ۲ ملت ایران و پاکستان ایفا نماییم.
«خالد محمود» رئیس هیات مدیره اندیشکده مطالعات راهبردی اسلامآباد از حمایتهای همیشگی دولت و مردم ایران از پاکستان قدردانی کرد و افزود: به رغم فراز و فرودهایی که از زمان تاسیس کشور مستقل پاکستان تاکنون به دلیل شیطنتهای برخی عناصر بیگانه و دشمنان داخلی و خارجی روابط دو کشور، در روابط ایران و پاکستان وجود داشته، اما این گونه مسائل مقطعی و گذرا است و هرگز بر اراده آهنین دولت ملت و دو کشور همسایه ایران و پاکستان، تاثیرگذار نبوده و ذرهای از دوستی دیرینه دو کشور همسایه، برغم حوادث و رویدادهای فراوان در منطقه و در سطح جهانی، کم نکرده بلکه روز به روز بر شتاب آن برای رسیدن به مطلوبترین روابط ممکن در همه زمینهها افزوده میشود.
«آصف دُرانی» دیپلمات کهنه کار پاکستانی و سفیر پیشین این کشور در ایران نیز طی سخنانی با تمجید از روحیه انقلابی مردم و دولتمردان جمهوری اسلامی ایران برای توسعه کشور و دستیابی به منافع خود، گفت: ما معتقدیم که تحریم و فشار بر ایران به مثابه تحریم پاکستان است اما باید دنبال راههای دیگر برای پیشبرد همکاریها باشیم و اجازه ندهیم نیروهای مخالف به روابط دوکشور آسیبی بزنند.
در حاشیه برگزاری گردهمایی جشن ۷۶ سالگی روابط ایران و پاکستان، نمایشگاه آثار فرهنگی مشتمل بر تصاویر مربوط به ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، تصاویر جاذبه ها و مناطق دیدنی ایران، صنایع دستی، نسخ نفیس خطی به زبان های فارسی و اردو، کتب و نشریات منتشره مرکز تحقیقات فارسی که حاصل پژوهش های مختلف در مورد زبان فارسی در شبه قاره است به نمایش گذاشته شد و مورد بازدید و استقبال حاضرین قرار گرفت.
نظر شما