به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا سالاریان روز پنجشنبه در نشست خبری در محل نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان افزود: این هیاتها در قالبهای مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، علمی و ورزشی بودند ؛ در این مدت همچنین هفت هیات استانی به خارج از کشور مسافرت داشتند و در برنامهها و نشستهای گوناگون حضور یافتند.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان خاطرنشان کرد: در دوره زمانی مورد اشاره ۴۴ هزار و ٧٢١ تایید و تسهیل اسناد مدارک تحصیلی اتباع ایرانی و خارجی انجام شد و این رقم در سال گذشته بالاتر از ۴۲ هزار سند بود که نشان از افزایش فعالیت در این عرصه در سالجاری دارد که یکی از معانی آن بیشتر شدن مهاجرت از استان به خارج از کشور است.
سالاریان تصریح کرد: میزان صادرات استان اصفهان از طریق گمرک به دیگر کشورها تا پیش از آغاز زمستان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش را نشان میدهد، در طرف دیگر مقدار واردات به استان ۶۴۸ میلیون دلار گزارش شده است.
وی اظهارداشت: این نهاد در سال گذشته ۵۹ مورد کسب خبر و پیگیری امور مربوط به زندانیان ایرانی در خارج از کشور، ۱۰۳ مورد پیگیری مسائل و مشکلات اتباع ایرانی مقیم خارج و ۳۴ مورد پیگیری مسائل و مشکلات اتباع خارجه مقیمی ایران را انجام داد.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان گفت: سال گذشته ۵۰۴ مورد صدور انواع روادید در فرودگاه به دلیل محدودیتهای ناشی از بیماری کووید-۱۹ انجام شد.
کاهش سفر گردشگر خارجی به اصفهان
سالاریان، توسعه گردشگری خارجی در استان اصفهان را نیازمند ایجاد زیرساختهای متعدد و متنوع دانست و خاطرنشان کرد: برای مثال بهسازی جاده فرودگاه اصفهان تا ورودی شهر و یا تعبیه اینترنت پرسرعت وای فای در محور تاریخی فرهنگی چهارباغ از جمله ضروریات به شمار میرود.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان تصریح کرد: در بهترین حالت در سالهای گذشته ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی در طول یک سال به استان اصفهان سفر میکردند که این رقم اکنون بسیار کم شده است.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان با اشاره به اینکه بدترین شکل تردد در شهر را شاهد هستیم، گفت: برای مثال عابران پیاده از هر مسیری برای عبور و مرور استفاده میکنند که این خود به ترافیک شهری و مشکلاتی برای خودروها میانجامد و از سوی دیگر راکبان موتور سیکلت و رانندگان به قوانین بیتوجهند که اختلال در نظم شهری را در پی دارد.
تنزل همکاری شهردای و نمایندگی وزارت امور خارجه اصفهان
وی با بیان اینکه همکاری شهرداری اصفهان و دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه به حداقل تنزل یافته است، تصریح کرد: در دورههای گذشته شهرداری همکاریها بیشتر بود و تردد و شاهد افزایش مراودات بین المللی بودیم اما در این دوره این موضوع به کمترین میزان و حتی صفر رسیده است.
سالاریان افزود: راهاندازی قطار سریع السیر تهران-اصفهان که با فاینانس چین در حال اجراست از جمله دیگر موارد با اهمیت در این خطه به شمار میرود که به توسعه گردشگری خواهد انجامید و بیتردید باید مشکلات آن رفع شود.
وی با اشاره به اینکه کمک به توسعه اقتصادی یکی از وظایف وزارت امور خارجه به شمار میرود، تصریح کرد: در این ارتباط با شرکتهای فعال ایرانی در خارج، اتاق بازرگانی و نمایشگاهها ارتباط داریم، علاوه بر آن با توجه به اینکه اصفهان در کشور از لحاظ تولید بسیاری محصولات مانند سیمان، طلا و جواهر، صنایع دستی، شماری از محصولات گلخانهای، فولاد و شیر خام رتبه نخست را دارد تسهیل در ارتباطات بین المللی برای صادرات آنها از جمله دیگر برنامههایی است که در دستور کار قرار دادهایم.
او اضافه کرد: کشور چین سالانه ۱۰۰ میلیون گردشگر خارجی دارد و چنانچه یک میلیون آن به ایران و یا اصفهان سفر میکردند میتوانست سود و درآمد سرشاری برای کشورمان در پی داشته باشد.
باشگاههای ورزشی ابزاری برای توسعه روابط بینالملل
وی با بیان اینکه ارتباطات باشگاههای اصفهانی با تیمهای خارجی میتواند سبب افزایش مراودات شود، اظهارداشت: برای مثال ارتباط سپاهان با تیم سن پترزبورگ روسیه و پورتو پرتغال در ماههای اخیر بیشتر شده است.
سالاریان، بهبود صادرات و همچنین توسعه گردشگری را در گرو رفع موانع انتقال پولی و همچنین بهبود محورهای مواصلاتی دانست و یادآورد شد: این امر باید با همکاری بین دستگاهی و سازمانهای مختلف صورت پذیرد، ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: از استان اصفهان به طور هفتگی ۲۵ پرواز خارجی داریم که عمده آنها به سمت عتبات عالیات است.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نامهای میدان امام(نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام های "وزوان" ،"مزدآباد" و "مون" به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
نظر شما