به گزارش ایرنا جواد اشرفی روز جمعه به رسانهها اعلام کرد: افتتاح این طرحهای اقتصادی برای بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال به همراه داشته است و ثمره و پیامد این طرحها در توسعه منطقه با کمک بخشهای مختلف کشاورزی، صنعتی، خدماتی و معدنی نمود خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر خراسان جنوبی رتبه چهارم کشوری در ایجاد اشتغال را دارد و دولت سیزدهم برای راستیآزمایی این شاخص سامانه پایش را راهاندازی کرده که قابل رصد است.
معاون استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: از حیث صحت و سنجش عدد و شاخص اشتغال، خراسان جنوبی رتبه دوم کشوری را دارا است.
وی با اشاره به پیشرانهای توسعه اقتصادی استان گفت: این پیشرانها در حوزه کشاورزی، مرز، معدن، گردشگری، فناوری و صنایع تعریف شده و برای اینکه ثمره آن نشان داده شود نیازمند زمینههایی است که موجب حرکت شود.
اشرفی افزود: زیرساختهایی برای این منظور در حال اجرا است که بخشی از آنها هفته دولت کلنگزنی شد و تا ۶ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی تصریح کرد: تلاش شده برنامهها طوری راهبری شود که اثر پیشرانهای اقتصادی در زندگی و معیشت مردم نمود پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش اکتشافات معدنی و ذخایر طلا گفت: هر اقدامی در این حوزه به نرخ رشد توسعهیافتگی استان کمک میکند اما ضعفهای زیرساختی وجود دارد لذا باید در بخش فرآوری تمرکز شود.
وی با اشاره به اقداماتی که برای فرآوری طلا در خراسان جنوبی انجام شده است گفت: به دنبال ایجاد شهرک تخصصی طلا هستیم تا بتوانیم آنچه از معادن برداشت میشود را در استان فرآوری کنیم و مانع خروج ارزش افزوده آن شویم.
اشرفی افزود: نگاه کلان رئیس جمهور این است که حقوق دولت از معادن باید برای افزایش سطح رفاه هر منطقه هزینه شود و برای مردم ملموس باشد.
وی تصریح کرد: طلایی که در خراسان جنوبی استخراج میشود در قالب شمش به مراکز فرآوری منتقل و دوباره به صورت تولیداتی از جمله زیورآلات به استان بر میگردد که تلاش میکنیم با کمک انجمن طلا و مس، شهرک تخصصی طلا را ایجاد کنیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: این اقدام موجب افزایش سطح رفاه در استان میشود و با پیوند دانشگاه و صنعت شاهد اقدامات خوبی در این حوزه خواهیم بود.
وی اضافه کرد: احداث پست برق ۴۰۰ کیلوولت در نهبندان نیز در راستای تامین زیرساختهای معادن در حال انجام است و بخش اعظم آن از محل اعتبارات شرکت ایمیدرو تامین میشود.
اشرفی با تاکید بر اینکه حسابهای مالی معادن باید به استان برگردد گفت: حتی حسابها باید در شهرستان فعالیت معدن مستقر شود.
وی با اشاره به مزیتهای نسبی استان خراسان جنوبی افزود: این مزیتها در حوزههای مختلف صنعت، کشاورزی، صنایع دستی و معدن پراکنده است که به خصوص در بخش مشاغل خانگی این مزیتها میتواند مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: آنچه مبنای آمار اشتغال در استان قرار گرفته، تعداد بیمهشدگان است که در صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بیمه عشایر و کشاورزی است.
وی درخصوص اقدامات انجام شده برای فرش خراسان جنوبی گفت: دغدغه همه فعالان این حوزه یکپارچگی و وفاق است و تکمیل حلقه بعد از تولید دیگر خواسته است که تلاش میکنیم این زنجیره را با ورود فعالان فرش به بازارهای خارجی کامل کنیم.
اشرفی حذف واسطهها در بخش فروش فرش را دغدغهای مهم دانست و اظهار داشت: حضور در نمایشگاههای خارج کشور و ارتباط مستقیم با خریداران آن سوی مرزها میتواند در تکمیل زنجیره فروش فرش کمککننده باشد.
وی افزود: معمولا در اصفهان و تهران تجار اقدام به فروش فرش خراسان جنوبی میکنند در صورتی که شأن و جایگاه فرش استان بیش از اینهاست و میتوان با کمک تعاونیها و ایجاد وحدت رویه زمینه ورود فرش دستباف در بازارهای خارجی را فراهم کرد.
معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: تولیدکنندگان هم میتوانند به طور مستقیم صادرات فرش داشته باشند تا آورده نهایی نصیب خودشان شود.
وی درباره مشکلات حوزه تولید در بخش تسهیلات گفت: بیشتر مشکلات تسهیلاتی از طریق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید دنبال میشود لذا مصوبات این ستاد برای بانکها لازم الاجراست.
اشرفی بیان کرد: از سال گذشته تاکنون بانکهای استان بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان در قالب تبصره ۱۸ تسهیلات دادهاند و تسهیلات تبصره ۱۶ امسال ۵۲۲ میلیارد تومان بوده است.
وی عملکرد بانکها در ارائه تسهیلات تکلیفی را مطلوب دانست و گفت: توقع بیش از این است اما باید گزارش دقیق عملکرد بانکها در ارائه تسهیلات از سوی مدیران مربوطه ارائه شود تا مردم بتوانند قضاوت درستی داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی به همراهی دولت با صنعت در جبران خسارت قطعی گاز اشاره کرد و افزود: شرکت گاز متعهد است هشت ماه از سال را به بخش صنعت گاز بدهد لذا تکلیف قانونی برای پاسخگویی به واحدهای خسارتدیده نیست.
وی با اشاره به سرمای کمسابقه اخیر در کشور و استان گفت: با تاکید استاندار در چهار محور قرار است آن دسته از واحدهای صنعتی و تولیدی که در بحران سرما دچار خسارت شدهاند را حمایت کنیم.
اشرفی بیان کرد: کمکها در حوزه مالیات، تسهیلات بانکی، خدمات آب، برق و بیمه به شکل بستههای حمایتی تعریف شده که بعد از احصای خسارتها، تا قبل از پایان سال عملیاتی میشود.
وی درخصوص نامههای سفر رئیس جمهور گفت: ارتباط مردم از ثمرات سفر رئیس جمهور بوده و تمامی درخواستها و نامهها دریافت و به صورت موضوعی دستهبندی شده است.
معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: آن دسته از درخواستها که مربوط به حوزه اشتغال و تسهیلات است به کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) معرفی میشود و درخواستهای ضروری از طریق نهادهای حمایتی پیگیری میشود.
وی درباره نارضایتیهایی که در زمینه توزیع اقلام در بازار مطرح شده است گفت: تنظیم بازار حکم مداخلهگری دارد و قرار نیست به آحاد برسد لذا چالش اصلی در حال حاضر توزیع اقلام است.
اشرفی افزود: کالاهای اساسی قبلا از طریق فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشد اما توزیع سامانهای از سال قبل طرحی شده لیکن این طرح هم نتوانست خواسته مردم را برآورده کند.
وی خدماتدهی محدود، نبود زیرساخت توزیع و کمبود نیروی انسانی را از مشکلات این سامانه برشمرد و گفت: سایر پلتفرمها در استان هم شناسایی شدند که در تعامل فروشگاههای زنجیره ای بتوانند خدمت ارائه دهند.
معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: برای سالهای آینده برنامهریزی میکنیم که شبکه گستردهتری از پلتفرمها را ایجاد کنیم و با ارتباط بیشتری توزیع کالا را انجام دهیم.
وی افزود: توزیع سامانهای کار نظارت را آسانتر می کند اما نیاز است که مشکلات زیرساختی شناسایی و رفع شود.
وی درخصوص آرد هم گفت: رعایت استانداردها در سبوسگیری مهم است و باید فرهنگسازی برای استفاده از نان سبوسدار افزایش یابد.
نظر شما