مسعود خواجه وند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از انقلاب اسلامی تنها ۷۲ روستای استان قزوین دارای برق بودند اما در حال حاضر به طور تقریبی تمامی روستاهای این استان از نعمت برق بهره مند هستند.
این مسوول اظهار کرد: طول خطوط شبکه توزیع در استان قزوین پیش از انقلاب اسلامی تنها ۲ هزار و ۵۳۰ کیلومتر بود که این رقم در حال حاضر به ۱۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قزوین اضافه کرد: تعداد پست ها و ترانس های برق نیز در استان قزوین و پیش از انقلاب اسلامی ۶۸۰ دستگاه بود که اکنون این رقم به ۱۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه رسیده است.
به گفته این مسوول حوزه انرژی، ظرفیت برق رسانی در استان قزوین و قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی تنها ۵۴۰ مگاوات بود اما اکنون این رقم بالغ بر ۲ هزار و ۳۳۰ مگاوات می باشد.
خواجه وند تصریح کرد: در دهه مبارک فجر امسال ۳۰۳ طرح شرکت توزیع برق در سطح استان با ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته مورد بهره برداری قرار گرفت که از این تعداد ۷۷ مورد در حوزه روستایی و ۹۵ مورد نیز در بخش اصلاح، بهسازی و بهینه سازی شبکه توزیع بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: در بخش انرژی های نو نیز اتفاقات خوبی را در سطح منطقه شاهد هستیم تا جایی که هم اکنون ۱۶۴ مگاوات انرژی بادی از قزوین به شبکه سراسری تزریق می شود و امسال نیز شاهد ساخت شهرک انرژی خورشیدی در ۷۸۰ هکتار از اراضی بویین زهرا بودیم.
وی در ادامه با اشاره به افزایش سرقت سیم و کابل برق در قزوین،گفت: با هدف پیشگیری از سرقت بیشتر آرایش روشنایی معابر قزوین را تغییر داده و در همین رابطه ۴۵ کیلومتر انتقال خط از زمین به هوا داشتیم.
این مسوول با بیان اینکه برای جلوگیری از سرقت ها ایجاد کابل های خودنگهدار برای تامین شبکه روشنایی کوچه ها را در دستور کار داریم، گفت: در سال گذشته سارقان ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کابل و سیم و سایر تجهیزات مربوط به برق را در استان قزوین سرقت کردند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قزوین اظهار کرد: برای پیشگیری از سرقت تجهیزات برق باید از همه ظرفیت های موجود در قانون استفاده کرد چرا که منابع این شرکت برای محافظتا از خطوط و تجهیزات شبکه و یا تامین تجهیزات برق محدود است.
خواجه وند همچنین با بیان اینکه ۲۸ درصد مشترکان برق در استان قزوین الگوی مصرف را رعایت نمی کنند و میزان مصرف شان بیش از ۲ برابر الگوی مصرف است،اظهار کرد: با مدیریت مصرف در سطح استان و کشور توانستیم پیک مصرف (تابستان) را با کمترین تنش ممکن به پایان برسانیم.
نظر شما