منصور اوجاقی روز یکشنبه در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان قزوین افزود: اجرای این پروژه نیازمند سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون یورویی است که از سوی بخش دولتی تامین می شود و در زمان احداث ۳۰۰ نفر و در زمان بهره برداری ۱۲۰ نفر اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.
مدیرشرکت برق منطقه ای زنجان که استان قزوین را نیز تحت پوشش دارد،گفت: در حال حاضر تملک زمین این پروژه در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تشریح فرایند تولید، انتقال و توزیع برق،گفت:تولید برق به شکل انبوه در نیروگاه های بزرگ انجام می شود و پس از آن ولتاژ انرژی برق تا ۲۳۰ تا ۴۰۰ کیلولت بالا برده می شود تا انتقال انرژی به مراکز مصرف با تلفات و هدررفت کمتری انجام شود.
اوجاقی ادامه داد: در نزدیکی مراکز مصرف ولتاژ برق انتقالی به تدریج پایین می آید و ابتدا به ۶۳ کیلوولت و سپس به ۲۰ کیلوولت و بعد آن به ۴۰۰ ولت (ولتاژ مصرف) کاهش پیدا می کند.
وی توضیح داد: در تعاریف تخصصی به سطوح ولتاژ ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلولت به اصطلاح سطح انتقال گفته می شود و به سطح ۶۳ کیلوولت نیز فوق توزیع و پایین تر از این میزان نیز انتقال اطلاق می شود که مسوولیت شرکت های برق های منطقه ای مربوط به نگهداری، توسعه و تعمیر خطوط ولتاژ ۲۳۰ کیلولت و ۴۰۰ کیلو ولت و ۶۳ کیلوولت است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان گفت: ما با مشترکان برق عمدتا سروکار نداریم به استثنای برخی مشترکان با سهم بالای مصرف که در این رابطه با ۱۸ مصرف کننده قرارداد داریم.
اوجاقی اظهار کرد: این شرکت خدمات یاد شده در حوزه برق را در محدوده سرزمینی با جمعیت۲ میلیون و ۴۶۸ هزار نفر را پوشش می دهد.
این مسوول خاطرنشان کرد: در استان قزوین از ۲ هزار و ۶۲ کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزیع بهره برداری می کنیم و از ۵۵ دستگاه پست فشار قوی اعم از ۴۰۰، ۲۳۰ و ۶۳ کیلولت بهره مند هستیم و مجموع ظرفیت ترانسفورماتورهای نصب شده چهار هزار و ۸۷۵ مگاوات است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان یادآور شد: پیک نیاز مصرف استان قزوین در سال جاری هزار و ۱۳۰ مگاوات بوده است.
وی اظهار کرد: ایجاد خط ۶۳ کیلولت در شهر صنعتی البرز برای یک مشترک اختصاصی و احداث فوق توزیع شهر مهرگان و افزایش ظرفیت پست ۶۳ کیلولت شهرک صنعتی حیدریه از جمله برنامه های شرکت برق منطقه ای زنجان است.
این مسوول همچنین گفت: مشترکان مصارف سنگین ما در استان قزوین چهار مشترک با ۸۲ مگاوات هستند و به جز این موارد با ۱۱ مشترک دیگر نیز قرارداد منعقد شده که هنوز به مرحله مصرف نرسیده و همچنین در حال مذاکره با یک مشترک ۱۲۰ مگاواتی نیز برای اخذ قرارداد هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت نیروگاه های کوچک مقیاس استان قزوین ۶۵ مگاوات است،اظهار کرد: ۴۵ کیلووات نیز ظرفیت نیروگاه های در دست احداث مربوط به این بخش است.
این مسوول همچنین ظرفیت نیروگاه های بادی قزوین را نیز ۱۶۷ مگاوات اعلام کرد و گفت: استان قزوین از سه نیروگاه بادی نیز برخوردار است که نیروگاه سیاهپوش دارای ۴۷.۵ مگاوات، کهک ۵۵ مگاوات و آرین ۶۱ مگاوات ظرفیت دارند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان یادآور شد: چهار مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز در استان قزوین فعال است.
وی اضافه کرد: ۱۵ پست برق نیز برای تامین انرژی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی استان قزوین در حال بهره برداری است و برای ایجاد هفت پست جدید نیز در حال اقدام هستیم.
اوجاقی یادآور شد: در ایام دهه مبارک فجر ۱۵ پروزه شرکت برق منطقه ای استان زنجان با اعتبار ۳۲۶ میلیارد تومان مورد بهره برداری قرار گرفت.
نظر شما