ایمان شعبانزاده در گفت و گو با خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا بیان کرد: یکی از کلیدیترین نکات در بررسی بودجه حوزه ایثارگری در لایحه امسال، نسبت اعتبارات اختصاص یافته به برنامه های تعریف شده برای بنیاد و جایگاه نازل حوزه درمان و توانبخشی در این برنامه ها است. نگاهی به اعتبارات تخصیص یافته به ۹ برنامه تعریف شده و همینطور تبصرههای لایحه نشان میدهد که اعتبارات حوزه درمان (با ۱۰.۲۷۰ میلیارد تومان) و حوزه توانبخشی (با ۹۲۰ میلیارد تومان) تنها ۱۵ درصد از کل اعتبارات بنیاد را به خود اختصاص میدهد و این نسبت تناسبی با نیازهای سنی این قشر ندارد، باید هرگونه سیاستگذاری در حوزه ایثارگری عطف به بافتار شغلی، اجتماعی و سنی خاص این قشر باشد.
وی افزود: در لایحه امسال ۹ برنامه ذیل بنیاد تعریف شده که برنامه ارائه خدمات حمایتی با اختصاص حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان، بیشترین اعتبار (۸۰ درصد از کل بودجه دستگاه) را به خود اختصاص داده است.
شعبانزداده خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مصادیق تکریم فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایرانی، تکریم و صیانت از جامعه گسترده ایثارگران و خانوادههای معظم آنان در قالب ارائه خدمات متنوع شهروندی در ساحتهای مختلف اقتصادی و اجتماعی است.
این کارشناس امور ایثارگران، با بیان اینکه یکی از مهمترین قوانینی که در پرتو آن هر ساله اعتبارات مربوط به ارائه خدمات به این قشر معزز پیشبینی می شود، قوانین بودجه سنواتی است، توضیح داد: اهم اعتبارات اختصاص یافته به جامعه ایثارگری در قالب اعتباراتی است که به بنیاد شهید و امور ایثارگران، به عنوان اصلیترین متولی ارائه خدمات اجتماعی به ایثارگران، اختصاص مییابد.
شعبانزداده تصریح کرد: اکنون میانگین سنی جامعه ایثارگری ۶۰ سال و ۲۸ سال از میانگین سنی کلیت جامعه بالاتر است. حدود ۷۰ درصد والدین شهدای کشور بالای ۸۰ سال سن دارند و بیش از ۹۱ درصد همسران شهدا نیز بالای ۶۰ سال سن هستند طبیعی است که هرچه میزان سن بالاتر برود، نیازها متفاوت و نیازهای نوظهوری برای این قشر به وجود میآید این مسئله در مورد جانبازان و همسران جانبازان هم وجود دارد و همسران جانبازان به دلیل نگهداری از جانبازان، با گذشت زمان و بعد از ۳۰ گذشت سال به لحاظ جسمی و روحی همانند این عزیزان شدهاند. از اینرو یکی از مهمترین وظایف بنیاد شهید، به عنوان اصلیترین دستگاه متولی این حوزه، ارتقاء کیفیت خدمات بهداشت و درمان و توانبخشی برای آنها است.
وی گفت: مطابق قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران باید تمامی هزینههای درمان آنان رایگان باشد اما گزارشهای واصله از جامعه ایثارگران نشان میدهد که بنیاد در حال حاضر بدهی قابل توجهی به بیمه طرف قرارداد خود داشته و از منابع کافی برای تامین اعتبار این حوزه برخوردار نیست و همین امر مشکلات عدیدهای را برای دریافت خدمات درمانی توسط ایثارگران و خانوادههایشان ایجاد کرده است از این رو انتظار میرود که مجلس شورای اسلامی در این حوزه ورود نموده و نسبت به اعتبارهای تخصیص یافته به برنامههای تعریف شده ذیل بنیاد در لایحه امسال نظارت کند و اعتبارات بخش درمان و توانبخشی را متناسب با نیازهای سنی این قشر تنظیم نماید.
شعبانزاده ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که یکی از مهمترین قوانین مربوط به ایثارگران، قانون جامع خدماترسانی به آنان است. بررسیها حکایت از آن دارد که با وجود اینکه ۱۰ سال از تصویب قانون جامع میگذرد، هنوز بخش قابل توجهی از احکام آن به ویژه احکامی که واجد بار مالی بودهاند، عملیاتی نشده و یا به صورت ناقص اجرایی شده است. از این رو ضروری است که یکی از مهمترین کار ویژههای قوانین بودجه سنواتی در حوزه ایثارگران، به ویژه در حوزه درمان و توانبخشی، کمک به اجراییسازی مفاد این قانون با تعیین اعتبارات هدفمند و اولویتدار باشد.
نظر شما