به گزارش ایرنا، علی اسدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس برنامه های ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر این که طی برنامه چهارساله یک میلیارد اصله نهال با مشارکت مردم تولید و کاشته می شود و این موضوع توسط منابع طبیعی استان به صورت عملی در سال جاری محقق شد.
وی افزود: با اجرای این طرح در بازه زمانی چهار ساله ۱۶ میلیون نهال تولید و کشت می شود که در نهایت ۳۲ هزار هکتار به عرصه های فضای سبز استان افزوده می شود.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: دستگاه های اجرایی، آموزش و پرورش، اوقاف، دانشگاه ها و کشاورزان در طرح تولید و کشت نهال همکاری می کنند.
اسدی با اشاره به اینکه در این طرح گونه های باغی تولید و کشت نمی شود بیان کرد: گونه های جنگلی کم آب همچون صنوبر، داغداغان، دغدک، سیاه تلو و سبزخشت ، پسته، فندوق، بادام وحشی است که صرفه اقتصادی نیز دارد.
۲۰ هکتار فضا برای اجرای طرح
وی افزود: برای تولید این گونه ها ۲۰ هکتار فضا نیاز است که هم اکنون ۱۷ هکتار عرصه در استان آماده تولید است و در این مورد کمبود نخواهیم داشت اما برای نگهداری و مراقبت این نهال ها نیازمن همکاری دستگاه های متولی هستیم.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: همچنین در استان ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار اصل نهال از گونه های بیابانی را داریم که پیگیر این موضوع نیز هستیم.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
خراسان شمالی ذخیره گاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از جنگل های هیرکانی در این استان قرار دارد.
در خراسان شمالی ۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه ای شناسایی شده است که بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارند.
نظر شما