کمیته امداد نسبت به مسائل تربیتی مددجویان برنامه داشته باشد

قم - ایرنا - رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: کمیته امداد امام خمینی علاوه بر خدمات مالی، نسبت به مسائل تربیتی و فرهنگی مددجویان نیز هدف گذاری داشته باشد.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، وی در دیدار رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: امروز که بین دولت، مجلس و دستگاه قضا به یک معنا وحدت و انسجامی وجود دارد با تدبیرهایی که جناب آقای بختیاری برای تفاهمنامه با حوزه مقدس قم، مراکز علمی، سازمان تبلیغات و جاهای مختلف اندیشیده است، کمیته امداد باید هدف اصلی خود را رفع فقر و پایین آوردن نرخ فقر قرار دهد و اکیداً از دولت مطالبه کند.

وی ادامه داد: خط فقر در سال جاری خیلی بالاتر آمده، چون درآمد نوع مردم بالاتر نیامده، ما به طبقه سرمایه‌دار که شب می‌خوابند و صبح برمی‌خیزند و درآمدشان به صورت نجومی بالا می‌رود کار نداریم ولی نوع مردم این چنین‌اند. یک مطلبی مطرح است که ما امروز در جامعه قشر متوسط نداریم، اگر سال گذشته ۶۴ درصد مردم قشر متوسط جامعه بودند الآن ۲۴ درصد شده است، یعنی غالب مردم در خط فقر قرار گرفته‌اند.

وی گفت: اگر روند همین باشد هر سال بر افراد تحت پوشش شما اضافه می‌شود، هر چه هم خروجی داشته باشید و جشن هم بگیرید، سه هزار نفر الآن از جمع مددجویان شما خارج می‌شوند ولی سال بعد ۲۰ هزار نفر جای آنها را می‌گیرند برای این چه فکر و اندیشه‌ای کرده‌اید؟ حل مشکل به یک برنامه‌ریزی اساسی از سوی دولت، مجلس، همه‌ی نهادها و گروه‌ها و حوزه علمیه نیاز دارد.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: شما ببینید در خصوص همین گرانی‌های اخیر در سال جاری چندین هزار طلبه قدرت پرداخت اجاره منزل را نداشتند، اینها چکار باید کنند؟ این آمار طلاب است و اقشار دیگر جامعه هم به همین میزان و نسبت در مساله اجاره مسکن مشکل پیدا کرده‌اند، بعضی خانه‌هایی را که دارای چند اتاق است به صورت مشترک اجاره کرده و در هر اتاقی یک طلبه با زن و بچه‌اش زندگی می‌کنند، بسیاری از طلاب هم خانواده‌های خود را به شهرستان برده و خودشان در حجره زندگی می‌کنند.

وی اضافه کرد: امروز وضع بسیاری از اقشار جامعه همین‌طور است. عرض اول من این است که همه باید فکر کنیم و راه حلی برای این معضل پیدا کرده و خدمت رهبری معظم انقلاب انتقال داده شود، امروز بخشی از سرمایه‌داران در کشور هستند که قدرت شمارش سرمایه‌شان را ندارند، بالأخره نظام اسلامی یک ارتباطی با اینها در جهت رفع فقر باید داشته باشد.

وی تصریح کرد: قبل از اینکه مساله یک مقدار جنبه سیستماتیک دولتی پیدا کند، از صد نفر دویست نفر سرمایه‌دارهای متدین و دلسوز درجه اول خواسته شود تا بخشی از ثروتشان را به میل خودشان و نه با اجبار، به جمع کثیری از فقرا اختصاص دهند. همان‌طوری که در طرح ایتام که اکنون به یک معنا مردم بودجه آنها را تأمین می‌کنند نه دولت و نه حتی صندوق صدقات کمیته امداد. امروز افرادی هستند که ۵۰ یا صد یا هزار و بیشتر یتیم را تحت پوشش خود دارند.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: البته از جهت فقهی وقتی جامعه گرفتار یک معضلات این چنینی بشود راه برای اجبار وجود دارد. در زمانی که آمار طلاق به خاطر مشکلات اقتصادی این قدر بالا رفته است، مشکل فقر از چیزهایی است که در نظام اسلامی بعد از ۴۴ سال تصورش برای انسان مشکل است چه رسد به واقعیت خارجی آن، لذا در درجه اول باید یک برنامه اساسی با همفکری دولت، مجلس، متدیّنین و خیّرین تنظیم بشود که یک بخشی از معضل را حل کند وگرنه ادامه این روند آدم را مأیوس از رخت بستن فقر از این جامعه می‌کند مگر اینکه خدا عنایت کند.

وی افزود: نکته دوم اینکه این توفیق بسیار بزرگی است که شامل حال کارگزاران کمیته امداد و دوستانی شده که در هر شهر و استانی متکفّل تأمین هزینه فقرا و ایتام شده‌اند و از طریق اینها گوشه‌ای از مشکلات آنها حل می‌شود، این مضمون روایات ماست که می فرماید اجر خدمت به مردم قابل احصاء و شمارش نیست.

وی بیان داشت: شخص گرفتاری که به کمیته امداد مراجعه می‌کند برای شما فرقی نکند که تدیّنش چطور است؟ البته کار فرهنگی هم انجام دهید، ولی در رازقیت خداوند فرقی بین مؤمن و کافر، مسلمان و غیر مسلمان، متدین و غیر متدین نیست. کما اینکه فرقی بین انسان و غیر انسان هم نیست، خدا به همه موجودات رزق می‌دهد و این فکر خیلی مهمی است که اساس کار کمیته امداد بر این باشد که نسبت به انسان‌ها به عنوان عیال الله خدمت ‌کند.

وی گفت: معتقدم شما به خوبی می‌توانید جوانانی را که تحت پوشش کمیته امداد هستند از آسیب‌های فضای مجازی حفظ کنید یعنی به جهت آن نحوه ابوّتی که کمیته امداد بر این خانواده‌ها دارد راهنمائی‌های شما را می‌پذیرند، مسئول تربیتی شما وقتی وارد خانه مددجویان می‌شود مراقبت کند، بدون هیچ تردیدی امروز نسل جوان ما در معرض خطر هستند همه هم به این مساله واقف هستند، کمیته امداد علاوه بر خدمات مالی، نسبت به مسائل تربیتی آنها نیز هدف‌گذاری داشته باشد و از این ارتباطات و تفاهم‌نامه‌ها با حوزه علمیه و سازمان تبلیغات و غیره خوب بهره‌برداری کنید.

آیت الله فاضل لنکرانی افزود: این برای ما افتخار است، دعا کنیم این مجموعه به آن اهداف بلند امام و رهبری معظم انقلاب برسند و آن نقشه‌ راهی که برای مجموعه کمیته امداد تنظیم و ترسیم فرموده‌اند به نحو احسن محقق شود و ما شاهد روزی باشیم که ان شاء الله در این کشور دیگر فقیری نباشد و کمیته امداد موضوعی برای رفع فقر نداشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha