به گزارش خبرنگار ایرنا، «پرویز توسلیزاده» روز پنجشنبه در همایش حقوق شهروندی ایثار با موضوع آسیب شناسی قوانین حوزه ایثارگران که در سراسری کوثر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه برگزار شد؛ به اطلاع رسانی دقیق و توجیه شرایط اجرای قوانین به جامعه ایثارگران تاکید کرد و افزود: در شرایط حاضر توانایی مالی - اقتصادی و حتی زیر ساختی برای اجرای برخی از این قوانین را نداریم و باید این ها را صادقانه به این جامعه هدف اطلاع رسانی کنیم.
وی همچنین به وضع برخی قوانین در حوزه ایثارگران بدون ایجاد زیرساخت ها لازم اشاره کرد و خواستار وضع قوانینی شد که به باور و اعتماد مردم بویژه ایثارگران آسیب نزد و بدانند اگر برای آنها قانونی وضع می شود اجرا نیز حتما خواهد شد و بدانیم توجه به این نکته در سرمایه اجتماعی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بسیار پر اهمیت است.
توسلیزاده همچنین خواستار اطلاع رسانی و توجیه دقیق آحاد جامعه نسبت به خدمات، ایثار و از خود گذشتگی ایثارگران شد که اگر تسهیلات اشتغال و مسکن برای این عزیران هست بدانند این خدمات در قبال آن فداکاری که جان و اعضای بدن خود را تقدیم کردند؛ هیچ ارزشی ندارد.
رییس کل دادگستری استان کرمانشاه همچنین تاکید کرد؛ همه ما معتقد هستیم شرایط و امکانات برای زندگی مطلوب همه آحاد جامعه در کشور باید فراهم شود و در این شکی نیست.
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یکی از مهمترین مولفه های قدرت نظام است
توسلیزاده در بخش دیگری از سخنان خود بر ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تاکید کرد و گفت: یکی از مولفه های مهم قدرت نظام ما همین فرهنگ ایثار و شهادت است چرا که وقتی دشمن می بینند جامعه ما برای دفاع از ارزش ها و آرمان های خود دست به جان فدایی و ایثار می زند جرائت روبرو شدن با ما را پیدا نمی کند.
وی بر انتقال ارزش های دفاع مقدس به نسل جوانان و نوجوانان تاکید کرد.
رییس کل دادگستری استان کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود بیان داشت: به هیچ وجه نمی توان ارزش ایثار و خود گذشتگی ایثارگران و شهدا را با مادیات سنجید؛ چطور می توان ارزش معنوی از دست دادن جان یک نفر یا پدر خانواده را با معیارهای مادی مانند تسهیلات مسکن و شغل سنجید و مقایسه کرد بنابراین باید به جامعه اهمیت خدمت رسانی به جامعه ایثارگران را توجیه و بیان کنیم.
بعضی از قوانین در حوزه ایثارگران امکانات برای اجرایی شدن را ندارند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه نیز در این همایش گفت: همایش حقوق شهروندی و ایثار که به هدف آسیب شناسی قوانین حوزه ایثاگران با حضور مجموعه ای از حقوقدان شاهد و ایثارگران آشنا به قوانین این حوزه و رییس کل دادگستری استان کرمانشاه برگزار شد.
«خسرو شهیدی» هدف از برگزاری این همایش را آسیب شناسی قوانین حوزه ایثارگران و شناسایی آنها دانست و افزود: ارایه راهکار مناسب در راستای برطرف کردن این قوانین در خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگران از مهمترین اهداف این همایش است.
وی اذعان داشت: در حوزه ایثارگران برخی قوانین قابلیت اجرایی دارند؛ اما امکانات اجرایی شدن آنها فراهم نیست و به همین خاطر مشکلاتی در این ارتباط بوجود آمده که به دنبال این هستیم با شناسی این قوانین راهکارهایی پیدا کنیم که شرایط اجرا شدن را برای جامعه هدف داشته باشند.
شهیدی در پایان گفت: هدف اصلی و نهایی خدمت کردن به جامعه هدف؛ ایثارگران و خانواده های آنان و شهدا است.
کرمانشاه ۳۰ هزار ایثارگر دارد
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، یک هزار و ۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.
نظر شما