به گزارش ایرنا، رحیم زارع در گفتوگویی درباره مصوبات امروز پنجشنبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: به منظور برقراری عدالت در بهره مندی از یارانه بنزین، کمیسیون مصوب کرد به ازای هر عضو خانوادههای فاقد خودرو ماهیانه ۱۵ لیتر بنزین در نظر گرفته شود که از خرداد ۱۴۰۲ باید اجرایی شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه با تاکید بر اینکه قیمت بنزین در سال آینده افزایش نمییابد، هدف بهره مندی اعضای خانوادههای فاقد بنزین از یارانه را برقراری عدالت عنوان کرد.
مصوبه کمیسیون تلفیق درباره افزایش ۵۰ درصدی تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
زارع همچنین افزود: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق و در اجرای قانون «حمایت از خانواده» تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱/۱ /۱۳۹۸ است یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله است. همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج های زیر ۲۵ سال و زوج های زیر ۲۳ سال ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است.
وی ادامه داد:همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در تبصره ۱۶ لایحه بودجه سال آتی، برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به دنیا آمدند تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری به ازای فرزند اول ۳۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند دوم ۶۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند سوم ۹۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و به ازای فرزند پنجم و به بعد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است. همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در تبصره ۱۶ در زمینه تسهیلات قرض الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن که از ابتدای سال ۱۴۰۱ بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر میشوند به میزان ۲ میلیارد ریال است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه تاکید کرد: همچنین بر اساس تصمیم کمیسیون تلفیق در تبصره ۱۶، در زمینه تامین جهیزیه کالای ایرانی، مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال از منابع صدر در این تبصره با معرفی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی(ره) برای تامین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم منزل زوجهایی که از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری استفاده نکردند به نهادهای مزبور اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: در راستای رفع دغدغه کشاورزان و در اجرای بند خ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه کمیسیون تلفیق مصوب کرد کشاورزانی که بر اثر خشکسالی، سیل و سایر حوادث آسیب دیده اند، تا ٣ سال وام آنها امهال شود، بار مالی ناشی از اجرای این موضوع در سال ۱۴۰۰، ۲ هزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۲ سه هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که پرداخت آن بر عهده سازمان برنامه بودجه است.
زارع ادامه داد: کمیسیون تلفیق میزان منابع هدفمندی یارانه ها را طبق همان پیشنهاد دولت در لایحه بودجه یعنی ۶۵٩ هزار میلیارد تومان تصویب کرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: همچنین در جریان بررسی تبصره ۱۴ لایحه بودجه، کمیسیون موضوع افزایش نرخ خوراک پتروشیمی را حذف کرد و تعیین نرخ خوراک پتروشیمی را به دولت واگذار شد.
وی گفت: همچنین کمیسیون مصوب کرد بانکها باید بر اساس سهمیه تعیین شده بانک مرکزی وام هایی را در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن پرداخت کنند که در صورت پرداخت نشدن مشمول ٢٠ درصد جریمه مالیاتی شده و این میزان به حساب صندوق ملی مسکن برای حمایت از بخش مسکن واریز میشود.
مصوبات کمیسیون تلفیق برای تبدیل به قانون، باید در صحن علنی مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان برسد.
نظر شما