به گزارش ایرنا از خبرگزاری "سبا" که زیر نظر دولت مستعفی فعالیت دارد، این دیدار در حاشیه کنفرانس بین امنیتی مونیخ در آلمان برگزار شده است که از امروز تا ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) در این شهر درحال برگزاری است.
براساس این گزارش، دو طرف در خصوص روابط دوجانبه، تحولات منطقه و تلاشهای هماهنگ با سازمان ملل متحد و موافقان احیای روند صلح و پایان دادن به جنگ در یمن گفت وگو کردند.
چند ماه است که سازمان ملل متحد و طرفهای بین المللی و جهانی تلاش می کنند که آتش بس زیر نظر سازمان ملل متحد در یمن بار دیگر تمدید شود، آتش بسی که ۶ ماه تمدید شد، اما ۲ اکتبر گذشته (۱۰ مهر ۱۴۰۱) به علت به توافق نرسیدن طرفین برای تمدید آن به پایان رسید.
دولت مستعفی و انصارالله یمن همدیگر را به شکست کشاندن تمدید آتش بس و نیز نقض آتش بس متهم می کنند.
العلیمی در این دیدار بار دیگر مدعی شد که شورای رهبری ریاست جمهوری و دولت مستعفی از تلاشی که موجب پایان جنگ و برقراری صلح به ویژه براساس قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت شود، حمایت میکند.
از سوی دیگر، بلینکن نیز که کشورش ید طولایی در حمایت همه جانبه از ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمن دارد نیز ادعا کرد که واشنگتن متعهد به حمایت از شورای رهبری ریاست جمهوری و دولت مستعفی در یمن و انجام اصلاحات اقتصادی و خدمات رسانی و بنیادی است.
وزیر امورخارجه آمریکا مدعی شده است که کشورش نقش تأثیرگذاری در کنفرانس حامیان مالی یمن دارد که قرار است اواخر ماه جاری میلادی برگزار شود.
دولت مستعفی یمن پیشتر خواستار تلاش بین المللی برای حمایت از طرح سازمان ملل متحد در کنفرانس حامیان مالی یمن شده که قرار است، ۲۷ فوریه ( ۸ اسفندماه) جاری با نظارت مشترک سوئد و سوئیس برگزار شود.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در یمن موسوم به "اوچا" ژانویه (دی/ بهمن) در بیانیهای اعلام کرد که طرح بشردوستانه یمن در سال ۲۰۲۳ مستلزم جمع آوری چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است تا بتواند نیازهای حدود ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار یمنی را برآورده کند که نیازمند کمک های بشردوستانه هستند.
«عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ با صدور بیانیهای تمامی اختیارات خود را به شورای رهبری ریاست جمهوری منتقل کرد.
منصور هادی حکمی را برای تشکیل یک شورای رهبری ریاست جمهوری شامل هشت فرمانده نظامی و سیاسی به ریاست رشاد العلیمی و انتقال تمامی اختیارات خود به این شورا صادر کرد. به این ترتیب قدرت به شورای یاد شده منتقل میشود و این شورا مسؤولیتهای دوره انتقالی را بر عهده دارد.
نظر شما