به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در تجمعی که امروز در شهر لیورپول برگزار شد شعارهایی را علیه فاشیسم، نژادپرستی و در حمایت از پناهجویان سر داده و تصریح کردند که اجازه نمیدهند افراطیها موجب شکاف در جامعه شوند.
آنها شعار نوشتههایی با عبارتهایی همچون «نه به فاشیسم»، «نه به نژادپرستی» و «نازیسم دیگر تکرار نخواهد شد» در دست داشتند.
جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس که در این تظاهرات شرکت کرده بود، با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: ما اجازه نخواهیم داد که راست افراطی ما را از هم جدا کند. ما یک جنبش عظیم هستیم که به جهانی عاری از جنگ باور داریم.
همچنین تظاهرات مشابهی در شهر دوبلین پایتخت ایرلند برگزار شد و دهها هزار تن از معترضان با سردادن شعار و حمل پلاکارد، حمایت خود را از پناهجویان نشان دادند.
این تظاهرات پس از آن برگزار شد که اعتراضات هفته پیش گروههای راست افراطی علیه پناهجویانی که توسط وزارت کشور انگلیس در هتلی واقع در لیورپول اسکان داده، موجب بروز نا آرامی و خبرساز شد.
معترضان تندرو در جریان این تظاهرات اشیاء آتشزا به سمت ساختمان هتل پرتاب کرده و یک ون پلیس و تجهیزات آن را به آتش کشیدند. گفته میشود که این حرکت اعتراضی توسط گروه افراطی آلترناتیو برنامه ریزی شده است.
ناظران معتقدند که در پی رأی مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا در همهپرسی سال ۲۰۱۶ و تشدید قوانین ضد مهاجرتی، فضای تنفر و بیگانه هراسی در این کشور افزایش یافته است.
چندی پیش، به دنبال ناپدید شدن شماری از کودکان پناهجو در انگلیس، احزاب مخالف دولت و حامیان کودک، دولت انگلیس را متهم کردند که جوانان آسیبپذیر را در معرض خطر قرار داده است.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، «رابرت جنریک» معاون وزیر کشور انگلیس چندی پیش به قانونگذاران گفت بیش از ۲۰۰ کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال در محل اقامت مورد تایید دولت مفقود شدهاند. بیشتر این افراد پسران نوجوان اهل آلبانی بودند.
این درحالیست که دولت انگلیس بهعنوان یکی از مدعیان پرچمداری حقوق بشر لایحهای را در راستای سیاستهای پوپولیستی مقابله با ورود پناهجویان به این کشور در دست تهیه دارد که بر اساس آن حق اعتراض مهاجران به حکم اخراج از کشور هم سلب خواهد شد.
دولت انگلیس تاکنون طرحهای مختلفی را برای مقابله با مهاجرت به این کشور به اجرا گذاشته که نه تنها ناکارآمد بوده بلکه باعث تشدید فضای بیگانههراسی و جرائم مرتبط با نژادپرستی شده است. طبق نظرسنجیهای صورت گرفته نیز ۷۱ درصد از مردم انگلیس معتقدند که دولت سوناک عملکرد بدی را در مدیریت نظام مهاجرتی این کشور نشان داده است.
هم زمان، صدها تن از دانشجویان انگلیسی و غیر انگلیسی در زادگاه رژیم صهیونیستی در برابر دانشگاه یوسیال فریاد عدالتخواهی و مرگبر اسرائیل سردادند. یکی از سخنرانان در این حرکت اعتراضی گفت: ما آمادهایم تا در اعتراض به صهیونیستها بگوییم راه حل این نیست که پشت میز دانشگاه بنشینیم و در برابر جنایات آنها سکوت کنیم. پیام ما بسیار صریح و ساده است. اشغالگری باید پایان یابد.
این اعتراض درحالیست که حملات ارتش رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در هفتههای اخیر تشدید شده است. حسام زملط سفیر فلسطین چندی پیش با صدور بیانیهای تصریح کرد که برقراری صلح در خاورمیانه تنها از مسیر اجرای کامل و برابر قوانین بینالمللی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی میگذرد.
نظر شما