عاملان انتقال سوخت قاچاق در تنگه هرمز به ۳۵۴ میلیارد ریال جریمه محکوم شدند

قشم - ایرنا - رییس اداره تعزیرات حکومتی قشم از محکومیت و جریمه نقدی ۳۵۴ میلیارد ریالی برای عاملان انتقال سوخت قاچاق توسط یک فروند لنج باری در آب های حوالی تنگه هرمز خبر داد.

وحید ترکاشوند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: یک فروند لنج باری که در حوالی تنگه هرمز در حال حرکت بود، توسط ناو تیپ رزمی ۱۱۲ ذوالفقار نیروی دریایی سپاه (ندسا) شهرستان مرزی قشم به ظن قاچاق توقیف و پس از بازرسی مشخص شد حامل ۲۷۱ هزار لیتر سوخت قاچاق از نوع گازوئیل به همراه پمپ و شلنگ های مخصوص انتقال سوخت است.

وی ادامه داد: پس از توقیف این لنج باری از سوی رزمندگان ناو تیپ ۱۱۲ ذوالفقار پرونده تخلف آن به همراه سه خدمه (یک نفر ناخدا و ۲ نفر مشارکت کننده در قاچاق سوخت) پس از تکمیل به اداره تعزیرات حکومتی این شهرستان مرزی ارسال شد.

رییس اداره تعزیرات حکومتی قشم توضیح داد: شعبه اول این اداره در نتیجه بررسی و تحقیقات لازم، قاچاق بودن این محموله را محرز اعلام کرد و هر کدام از این سه خدمه را به اتهام قاچاق سوخت به مبلغ یازده میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد.

ترکاشوند اضافه کرد: همچنین مالک این لنج باری توقیف شده نیز با توجه به اینکه از قاچاق سوخت اطلاع داشت به صورت جداگانه به مبلغ یازده میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

وی گفت: سوخت های کشف شده از شناور یادشده هم طبق روال قانونی با دستور قضایی تحویل شرکت پخش و توزیع فرآورده های نفتی شده و به چرخه توزیع قانونی بر می گردد.

تنگه هرمز، آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند می‌دهد.

این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی در جهان به شمار می‌آید.

طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر می‌باشد.

ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد.

در حالی که حداکثر عمق آب در خلیج فارس ۹۰ متر است. قوس آن، رو به شمال و به طرف درون فلات ایران قرار دارد و در نتیجه بیشترین خط ساحلی آن در راستای کرانه‌های ایران قرار گرفته‌است.

تنگه هرمز دومین تنگه بین‌المللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتی‌های نفت‌کش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است.

حدود ۶۸ درصد ذخایر شناخته‌شده نفت و گاز طبیعی دنیا در خلیج فارس قرار دارد و امنیت تنگه هرمز نقش کلیدی در تأمین بی‌وقفه انرژی دنیا دارد.

باریک‌ترین بخش تنگه هرمز ۲۱ مایل دریایی (۳۹ کیلومتر) عرض دارد. این بخش به دو قسمت تقسیم می‌شود که از ساحل ایران تا ۱۰٫۵ مایل جزء آب‌های سرزمینی ایران بوده و ۱۰٫۵ مایل باقی‌مانده جزء آب‌های سرزمینی عمان محسوب می‌شود. تمام کشتی‌های عبوری باید از آب‌های سرزمینی ایران یا عمان عبور کنند.

جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره‌ خلیج فارس شناخته می شود.

این جزیره زیبا تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه می باشد.

اخبار مرتبط