به گزارش ایرنا، لرستان با ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و طبیعی یکی از مناطق قابل توجه گردشگری در سطح کشور است که به واسطه قرار گرفتن در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب طی سالیان گذشته معبر گردشگری محسوب می شد اما اکنون با اقدامات انجام شده به یک مقصد تبدیل شده است.
استان لرستان با بهره گیری از جاذبه های طبیعی پرشمار و شگفت انگیز و غنای تاریخی فرهنگی دنیای رنگارنگی از زیبایی های گردشگری و هزاران اثر باستانی و طبیعی، آبشارهای خروشان و کوه های سربه فلک کشیده است و آیین و سنن کهن آن، برگ های زرینی از قدمت تاریخی را برای ساکنان و گردشگران ورق می زند.
سرزرمین کهن لرستان با ظرفیت های فراوان گردشگری در ابعاد گوناگون مسیر تبدیل شدن به مقصد گردشگری را برای مسافران می پیماید و آثار، بناهای باستانی و تاریخی کشف شده در این استان متعلق به سه دوره پیش از تاریخ، دوره ایران باستان و دوره اسلامی است.
برخی از این آثار مانند نقوش و کنده کاری های داخل غارها، اشیای مفرغی و سفالینه ها، دارای پیشینه ای بیش از ۴۰ هزار سال است و بیش از ۲۵۰ غار مسکونی و پناهگاه صخره ای نظیر غارهای پاسنگر گنجی قمری، یافته، کوگان، گر ارجنه و غار شگفت انگیز کلماکره در نقاط مختلف لرستان، جلوه ای خاص و دیدنی به این دیار بخشیده است.
پنج هزار اثر باستانی منحصر به فرد و سه هزار و ۲۰۰ اثر باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی نیز بخشی از تاریخ و فرهنگ کهن لرستان است که هر گردشگر خارجی و داخلی را به خود جذب می کند.
بناهای تاریخی شگفت انگیز همچون قلعه فلک الافلاک، پل شکسته، گرداب سنگی، سنگ نبشته و مناره آجری از دیگر آثاری است که در خرم آباد مرکز لرستان از عهد ساسانی و پیش از آن همچون گوهری گرانبها زینت بخش چشمان رهگذران و مردم علاقه مند به تاریخ ایران زمین شده اند.
آبشارهای زیبایی همچون نوژیان، بیشه، وارک، شوی، آب سفید، چکان، سرکانه و افرینه نیز تنها نمونه هایی از این ظرفیت های خدادادی هستند که منظره زیبا و چشم نوازی را به خود اختصاص داده اند و جلوه های بی نظیر طبیعی را به گردشگران این سرزمین هدیه می دهند.
مبلمان شهری برای استقبال از مسافران نوروزی لرستان آماده شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان اظهار داشت: دستگاههای اجرایی عضو کمیته خدمات سفر استان باید در راستای فرهنگ مهمان نوازی مردم، آمادگی کامل داشته باشند و به منظور هدایت صحیح گردشگران و مسافران نوروزی به سمت جاذبههای گردشگری و اسکان آنها، هماهنگی لازم را داشته باشند.
احمدرضا دالوند بیان کرد: شهرداریها نیز موظف هستند از ۲۵ اسفندماه عملیات حفاری در سطح شهرها را متوقف کرده و نسبت به تجهیز پارکها، زیباسازی مبلمان شهری، پاکسازی جداول و استقرار کمپهای چادر در پارکهایی که به عنوان اسکان موقت مسافران نوروزی تعیین شده است، اقدام کنند.
وی با تاکید بر ارائه تمهیدات و برنامهریزیهای هر کدام از دستگاههای اجرایی عضو کمیته خدمات هماهنگی سفر به دبیرخانه ستاد گفت: در ایام نوروز نیز کمیتهها موظف به هماهنگی ارائه خدمات و راهنمایی به موقع مسافران نوروزی هستند و پس از پایان سفرهای نوروزی نیز کمیتههای ۱۰ گانه خدمات سفر استان ملزم به ارائه گزارش عملکرد خواهند بود.
۱۶۵ مدرسه آماده پذیرایی از مسافران نوروزی
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان نیز با بیان اینکه ۱۶۵ مدرسه در سطح استان برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است گفت: مراکز رفاهی و مدارس این استان ظرفیت پذیرش و اسکان هشت هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۲ را دارند.
رضا عزتی اظهار داشت: ۱۰ پایگاه اسکان آموزش و پرورش برای اسکان مسافران نوروزی در استان ایجاد خواهد شد و یکهزار و ۵۸۶ کلاس درس برای اسکان پیش بینی شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۵۰۰ نفر عوامل اجرایی در این رابطه تصریح کرد: علاوه بر مدارس، مراکز رفاهی ناحیه یک و ۲ خرم آباد، بروجرد، دورود، الیگودرز و ازنا برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است و در مجموع ۱۱۴ اتاق ویژه با ۳۸۲ تخت در این رابطه آماده می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به فعال بودن ۶ خانه معلم در استان تصریح کرد: نوروز گذشته ۱۷ هزار و ۵۰۱ خانوار، شامل ۶۷ هزار و ۶۱۵ نفر معادل ۲۳ درصد میهمانان اسکان یافته در استان توسط آموزش و پرورش پذیرایی شدند.
۲ پایگاه فعال اسکان مسافران نوروزی در خرم آباد فعال می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز بر لزوم ارائه خدمات مطلوب به گردشگران و مسافران نوروزی در این استان تاکید کرد و گفت: ۲ پایگاه فعال اسکان نیز در مرکز استان مستقر می شود و در مجموع ۵۰۰ نفر عوامل اجرایی در شهرستانهای بروجرد، الیگودرز، دورود، الشتر، نورآباد، ازنا، کوهدشت و پلدختر آماده خدمترسانی هستند.
عطا حسنپور اظهار داشت: به منظور اسکان مسافران نوروزی در سطح استان، ۱۰ پایگاه فعال اسکان، ۱۶۵ مدرسه با هزار و ۵۸۶ کلاس و ۶ خانه معلم با ۱۱۴ اتاق ویژه مهیا شده و همه کلاسها نیز مجهز به امکانات رفاهی مانند فرش، یخچال و تلویزیون هستند.
وی افزود: آموزشهای لازم به مدیران مدارس، سرایداران و سایر عوامل اجرایی اسکان ارائه میشود و زیباسازی محیط آموزشگاهها، شستشوی مدارس و تجهیز کلاسها با امکانات رفاهی و گرمایشی از جمله اقداماتی است که پیش از شروع مسافرتهای نوروزی انجام خواهد شد.
آمادهسازی تاسیسات پارکها در دستور کار شهرداری قرار گیرد
مدیرکل بازرسی لرستان با تاکید بر ضرورت رفع اشکالات موجود در پارکها و فضای سبز و آماده نمودن محیط های عمومی برای حضور مسافران بیان کرد: یکی از وظایف شهرداری در راستای استقبال از مسافران نوروزی آمادهسازی پارکها و بوستانهای سطح شهر است بنابراین آمادهسازی تاسیسات پارکها در آستانه سال نو در دستور کار شهرداری قرار گیرد.
سعید رازانی افزود: بازپیرایی فضای سبز، گلکاری داخل پارکها ، رسیدگی و رفع نواقص سیستم روشنایی، تعمیر آبخوریها و شیرآلات، رنگ آمیزی و شستشوی آبنماها و مبلمان پارکها، رفع نقایص وسایل تفریحی و ستهای ورزشی، شستشوی جداول معابر پارکها، تنظیف و آماده نمودن کمپها و محلهای اقامت مسافران، تعمیر، بازسازی و تنظیف سرویسهای بهداشتی از جمله مواردی است که شهرداری ها باید برای استقبال از مهمانان نوروزی با قید فوریت در دستور کار قرار دهند.
نظر شما