۱۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان صنایع دستی خراسان‌شمالی اختصاص یافت

بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات برای تولید و توسعه صنایع دستی عشایر استان پیش‌بینی شده است که این اعتبار به بانوان صنعتگر پرداخت می شود. 

رضا روشن‌ضمیر روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: توسعه تولید صنایع دستی از اولویت های قشر تولید کننده عشایر در خراسان شمالی است و این ظرفیت ها در قالب میز عشایری بررسی می شود تا معیشت این تولیدکنندگان از تک محصولی خارج شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس ۱۵۰ نفر از زنان عشایر و ۱۰ صندوق خرد عشایری برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۶ در صنایع دستی به بانک ها معرفی می شوند.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی اظهار کرد: این بانوان در شهرستان های شیروان، فاروج، مانه و سملقان در حوزه صنایع دستی فعال هستند.

به گزارش ایرنا، تسهیلات تبصره ۱۶ مربوط به اشتغال، مسکن، فرزندآوری، صنایع دستی، درمان بیماران صعب العلاج و همچنین حمایت از خود اشتغالی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است و دولت با توجه به اهمیت تسهیلات تبصره ۱۶، تقویت ارکان اصلی خانواده را در دستور کار خود قرار داده است.

خروج معیشت عشایر از تک محصولی

روشن ضمیر در بخش دیگر سخنان خود گفت: نیاز است تا معیشت عشایر از تک محصولی خارج شود و معیشت این تولیدکنندگان تنها به تولید گوشت قرمز متکی نباشد، در این زمینه تلاش می شود تا تنوع شغلی در جامعه عشایری محقق شود.

روشن ضمیر اظهارکرد: در این باره چهار میز توسعه در بخش های مختلف تشکیل شده است که شامل میز توسعه تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز دام سبک، میز توسعه کشت و فرآوری گیاهان دارویی در مناطق عشایری، میز توسعه صنایع دستی و میز توسعه گردشگری عشایری است.

وی گفت: در میز توسعه کشت گیاهان دارویی، اجرای طرح پرورش گل زعفران در مزرعه شرکت تعاونی عشایری فاروج و اجرای طرح پرورش گل محمدی در مزرعه قلعه چه شیروان از این برنامه ها است.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: در زمینه کشت گیاهان دارویی در مساحتی بیش از ۲ هزار هکتار از مراتع مناطق عشایری استان در طول سه سال اول برنامه هفتم توسعه پیش بینی و برنامه ریزی شده است.

وی درباره برنامه های میز توسعه تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز افزود: پیگیری احداث میدان انتظار دام سبک عشایر و ساخت کارخانه خوراک دام در ناحیه صنعتی قره میدان مانه و سملقان یکی از این برنامه ها است.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با اشاره به برنامه های میز توسعه صنایع دستی عشایر گفت: عشایر ظرفیت و پتانسیل بالایی در تولید صنایع دستی بویژه دست بافته های داری دارند از این رو تلاش شده است تا تولید این محصولات افزایش یابد.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: میز توسعه گردشگری هم تلاش دارد تا با ایجاد کانون گردشگری واقع در اتراقگاه عشایری قره میدان مانه سملقان سبب رونق اقتصادی در جامعه عشایری منطقه شود.

خراسان شمالی بیش از پنج هزار خانوار عشایری با حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد. معیشت عشایر خراسان شمالی‌ بیشتر وابسته به دام است و مابقی نیز از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha