به گزارش ایرنا، هاجر ابراهیمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این آمار بر اساس نتایج غربالگری ۹۰ درصد از کل ۸۰۰ هزار دانش آموز استان بدست آمده است.
وی با بیان اینکه با توجه به آمار، اصفهان در کشور رتبه ۱۳ در اضافه وزن و چاقی را دارد، ادامه داد: در مورد کلانشهر اصفهان نیز باید بگوییم ۲۱ درصد از دانشآموزان این شهر دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
رییس اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: از سال ۹۹ همزمان با بازگشایی مدارس، طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان بهصورت غربالگری، شناسایی و مشاوره در استان اصفهان اجرا شد و در آن زمان آمار دانشآموزان مبتلا به چاقی در این دیار نگرانکننده بود.
ابراهیمی گفت: پس از آن اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان با همکاری دبیرخانه فرهنگی زایندهرود و اداره کل آموزش و پرورش استان برای برنامهریزی و اجرای برنامه شاد و آموزشی با عنوان «حرفهای به درد بخور» در ۳۰۰ دبستان در سطح شهر اصفهان اقدام کرد.
وی خاطرنشان کرد: آموزش سبک تغذیه سالم و صرفهجویی در مصرف آب اهداف اصلی این طرح بود و برای اجرای آن با هفت گروه هنری به منظور اجرای تئاتر و موسیقی همراه با برنامههای شاد با محوریت موضوعات مورد اشاره قرارداد منعقد شد.
رییس اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان با بیان اینکه طرح مذکور از ۲۵ دی آغاز شد و تا ۶ اسفند در مدارس ابتدایی شهر ادامه دارد، اظهارداشت: خوردن صبحانه کامل و شام سبک، ننوشیدن آب بین غذا، صرفهجویی در مصرف آب، مضرات فست فودها و مواد غذایی فرآوری شده، اهمیت ورزش و تحرک در سلامت جسمی و روحی و چاقی و عوارض آن از جمله مقولات این طرح بود.
ابراهیمی تصریح کرد: این گروههای هنری بهصورت روزانه و همزمان در مدارس مختلف به اجرا میپردازند و در پایان هر برنامه مسابقهای با مضامین ذکر شده همراه با اهدای جوایز اجرا میشود و با توجه به استقبال دانش آموزان، معلمان و والدین، بسیاری از مدارس درخواست ادامه اجرای طرح و افزایش تعداد برنامهها را در ماه های پیش رو داشتهاند.
به گزارش ایرنا، با توجه به پیشرفتهای اقتصادی، اجتماعی و زندگی شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع، تغییرات سریعی در الگوی غذایی و سبک زندگی جوامع بشری ایجاد شده و آمارهای مختلف نشان میدهد که اضافه وزن و چاقی دانشآموزان بهعنوان عامل خطر و زمینه ساز بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و مشکلات قلبی -عروقی است و این وضعیت در بسیاری از کشورها نیز به مرز هشدار رسیده است.
اطلاعات مرتبط به این موضوع نشان میدهد حدود ۲۱ درصد کودکان و نوجوانان ایران دچار اضافهوزن یا چاقی هستند.
حدود یکمیلیون دانشآموز در بیش از ۶ هزار واحد آموزشی در استان به تحصیل مشغولند.
نظر شما