منصور رئیسی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در آبانماه امسال کشاورزان شهرستان دشتیاری ۳۵ هکتار از زمینهای کشاورزی خود را به کشت گلرنگ اختصاص دادند.
وی بخش باهوکلات دشتیاری را عمده منطقه کشت گلرنگ در سطح این شهرستان عنوان کرد و افزود: ۶۰۰ کیلوگرم بذر گلرنگ بصورت رایگان در فصل کشت در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی دشتیاری تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت و توسعه کشت گیاهان کم آب بر ،سبب افزایش چشمگیر سطوح زیر کشت گلرنگ در این شهرستان شده است.
وی بیان کرد: هماینک هر کیلو گل گلرنگ بیش هفت میلیون و ۵۰۰هزار ریال در منطقه خرید و فروش میشود.
رئیسی گفت: گلرنگ از جمله محصولاتی است که برای کشت آن آب کمی مصرف میشود و تحمل شوری خاک را نیز دارد.
وی ادامه داد: گلرنگ یک گیاه زراعی با هدف استحصال روغن و یا اصلاح الگوی تناوبی کشت در زمین های کشاورزی بوده که به علت کیفیت محصول این گیاه، کشت آن در کشور رو به فزونی گذاشته و بسیاری از زمین های کشور زیر کشت آن قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی دشتیاری بیان کرد: دانه روغنی گلرنگ در صنعت روغن کشی استفاده میشود و همچنین میتوان با جمع آوری گل آن در صنایع غذایی و دارویی کسب درآمد کرد.
به گزارش ایرنا گلرنگ (کاجیره) یا کاغاله گیاهی است یکساله که ارتفاع آن به حدود ۶۰ سانتیمتر می رسد.
برگ های آن پهن، دندانه دار و بدون دمبرگ است که گل های آن منفرد، لوله ای و به رنگ زرد مایل به قرمز بوده که در انتهای ساقه ظاهر میشود.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
نظر شما