دریغ از فراموشی لاله‌ها/ راز دلدادگی شهید روحانی‌فرد به رهبر معظم انقلاب
از راست مرحوم آیت الله واعظ طبسی، رهبر معظم انقلاب، شهید هاشمی‌نژاد و شهید روحانی‌فرد

گنبدکاووس - ایرنا - نگاهی خیره به افق‌های دوردست قله‌های پربرف و تحمل سوزش بادهای سرد زمستانی، ناخوداگاه اوایل اسفند روزهای پرکشیدن دلاور مظلوم و گمنام کردکوی را برایم مجسم می‌کند و روشنگری این مبارز خستگی‌ناپذیر در زندان‌های ساواک و سپس تلاش برای خنثی‌کردن توطئه مارکسیست‌ها و منافقین از خاطرم محو نمی‌شود.

به گزارش ایرنا، شهید حجت الاسلام محمدعلی روحانی فرد متولد سال ۱۳۲۵ در روستای ایلوار شهرستان کردکوی بود که سابقه درخشان و طولانی از همراهی با بزرگان نهضت امام خمینی (ره) او را به یکی از پیشگامان انقلاب اسلامی در کشور تبدیل کرد .

او درس حوزوی را ابتدا در قم آغاز کرد و طی ۲ سال در مبارزات امام (ره) و دیگر روحانیون علیه لایحه کاپیتولاسیون حضوری فعال داشت و پس از آن در سال ۱۳۴۲ عازم حوزه علمیه مشهد شد.

شهید روحانی‌فرد پنج سال در مشهد با بهره‌گیری از علمای بزرگ آن دیار از جمله ادیب نیشابوری، حجت هاشمی و واعظ طبسی در جریان مبارزات حضرت امام خمینی (ره) علیه رژیم پهلوی قرار گرفت و همنشینی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، شهید هاشمی‌نژاد و واعظ طبسی از او جوانی پرشور و انقلابی ساخت به‌گونه‌ای که بدون ترس از ساواک و تبعات آن، در اجتماعات عظیم ضد رژیم در مسجد گوهرشاد، اطلاعیه حضرت امام را پخش می‌کرد.

گام‌های اول مبارزه این روحانی اهل کردکوی در آغازیان روزهای شکل‌گیری نهضت حضرت امام آغاز شد و مبلس‌شدن به لباس روحانیت به دستان شهید هاشمی‌نژاد در مراسمی که رهبر معظم انقلاب نیز حضور داشتند، او را ناخودآگاه در جریان مبارزه علیه رژیم ستمشاهی پهلوی قرار داد.

آشنایی او با حلقه اول همراهان نهضت حضرت امام (ره) در مشهد، محمدعلی را اوج جوانی با افکار و اندیشه‌های مترقی مبارزان انقلابی آشنا کرد به گونه‌ای که همراهی با بزرگانی چون حضرت آیت الله خامنه‌ای و غلامحسین فغانی تهرانی در زمان سخنرانی علیه رژیم پهلوی، پای ثابت برنامه‌های این جوان پرشور و انقلابی بود.

دلدادگی شهید روحانی‌فرد به رهبر معظم انقلاب
ملبس‌شدن شهید روحانی‌فرد به لباس روحانیت با دستان شهید هاشمی‌نژاد

محمدعلی که حالا جوانی حدودا ۲۰ ساله است پای منبر بزرگان مبارز نشسته و اعلامیه و متن خطابه‌های حضرت امام (ره) را قرائت کرده و میان مردم علاقمند به شنیدن صدای تازه در دوران خفقان پهلوی توزیع می‌کرد.

شهید روحانی‌فرد سال ۱۳۵۹ در گفت‌وگو با یک نویسنده و تاریخ‌نگار انقلاب به شرح گوشه‌ای از فعالیت‌های انقلابی خود پرداخت و در آن مصاحبه که به تازگی برای اولین بار منتشر شده، گفته بود: «اولین بار در سال ۱۳۴۲ که آیت‌الله خامنه‌ای در گرگان تبلیغات و سخنرانی می‌کردند با نظر ایشان در مسجد گلشن علیه رژیم پهلوی شعار دادیم که ساواک ما را دستگیر کرد و چند سالی را در زندان ارتش و شهربانی بودم و بعد از آزاد شدن به مشهد رفتم و ضمن تحصیلات در حوزه علمیه مبارزات سیاسی و اجتماعی خود را ادامه دادم.»

شهید روحانی‌فرد پس از چند سال حضور در مشهد، بار دیگر به قم بازگشت و از محضر اساتید برجسته‌ای چون آیات عظام موسوی تبریزی، مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، صالحی نجف آبادی، نوری همدانی، فاضل هرندی و علی مشکینی بهره برد.

او گفت: «با تعداد محدودی از طلاب جوان، بازاریان و دانش‌آموزان برای تکثیر اعلامیه و مبارزه همکاری می‌کردم تا دوباره مرا را گرفتند و سال ۱۳۴۶ به اتهام توطئه علیه رژیم سلطنت ۲ ماه به زندان انفرادی افتادم و ممنوع ملاقات بودم و در دادگاه نظامی محکومم کردند و بعد در تهران به دادرسی ارتش و کمیته برده شدم.»

شهید روحانی‌فرد در این مصاحبه گفته بود: «بازرسی ارتش ما را محاکمه کرد و سال ۱۳۴۷ آزاد شدم و بعد از آن در سال ۱۳۴۸ به قم آمدم و مجدد فعالیت خود را ادامه دادم و چند سال بعد که طلاب در مدرسه فیضه قم بر علیه رژیم قیام کرده بودند در تظاهرات حضور داشتیم در آن زمان ساواک آنجا را محاصره کرد و از تهران کماندوها ریختند و گارد آمد و تعدادی از طلاب را کتک زدن و به تهران منتقل کردند.»

دلدادگی شهید روحانی‌فرد به رهبر معظم انقلاب

شهید روحانی‌فرد در جریان مبارزات ملت ایران علیه رژیم شاه و پیروزی انقلاب اسلامی به‌ویژه در شهر قم و تحصن‌های دانشگاهی زمانی که برای تحصیل در دانشگاه تهران بود و نیز در کمیته استقبال از حضرت امام، حضوری فعال داشت و برای سخنرانی به شهرها و روستاهای کشور نیز سفر می‌کرد.

او گفته بود: «ساواک به دنبال افراد موثر در این حرکت ردپایی از ما پیدا کرد چرا که طلبه‌هایی در زندان اوین در بازجویی‌هایشان یک سری مسائلی را گفتند که ساواک متوجه شد ما در قضیه قیام دست داریم و در نهایت صبح یکی از روزها در گرگان توسط ماموران ساواک دستگیر شدم و بعد از حدود چهارماه زندانی بودن به دلیل نداشتن مدارک علیه‌ام آزاد شدم اما علاقه به انقلاب باعث شد تا زندان و شکنجه‌ها کوچکترین تغییر در اراده ما به وجود نیاورد.»

اما شهید روحانی فرد که اشتیاق زیادی به نویسندگی، تحقیق و ترجمه آثار بزرگان داشت ازسال ۴۳ شروع به نوشتن مقالاتی دینی، اجتماعی و سیاسی در نشریات مذهبی آن زمان از جمله ندای حق، پیام اسلام و نسل جوان نمود و ۶۵ مقاله او درنشریات فوق چاپ شد.

این شهید حدود ۲۵۰ مقاله علمی، سیاسی، مذهبی، اجتماعی و انتقادی در مجلات مذهبی قم و مشهد و تهران چاپ کرد و چند جلد کتاب نیز به قلم ایشان به نامهای «اسلام در ایالات متحده امریکا و کانادا» و «کتاب مستضعفین» منتشر شد ضمن این‌که چندین اثر تحقیقی ایشان درباره نهضت‌های آزادی بخش توسط ساواک کشف و سوزانده شده بود.

شهید روحانی‌فرد برای مبارزه با عوامل چپ مارکسیست و سلطنت طلب و فئودالیزم و ضد انقلاب در منطقه گرگان و دشت و ترکمن صحرا وارد صحنه شد و با انتشار هفته نامه پیام مستضعفین گامهای موثری برای خنثی‌کردن توطئه‌های آنان برداشت.

دلدادگی شهید روحانی‌فرد به رهبر معظم انقلاب
اولین شماره هفته‌نامه پیام مستضعفین با مدیرمسوولی شهید روحانی‌فرد

او با انتشار هفته‌نامه پیام مستضعفین که باتوجه به بضاعت مالی اندک و فقدان چاپخانه مناسب سال ۵۸ در گرگان منتشر می شد، خدمت بزرگ فرهنگی و سیاسی به منطقه کرد.

شهید روحانی‌فرد به بخشی از فعالیت‌های مطبوعاتی خود در مسائل اجتماعی و سیاسی اشاره کرد و گفته بود: با توجه به علاقه‌ام به تحقیقات و مطالعات در مسائل اسلامی، اجتماعی و سیاسی نوشتن مقالات خود را شروع کردم که بخشی از آنها در مجله‌ها و روزنامه‌ها چاپ می‌شد اما خیلی از مطالب در موضوعات مبارزات انقلابی مردم لیبی، نهضت مسلمانان فیلیپین و انقلاب الجزایر به دلیل حساسیت ساواک چاپ نمی‌شد و علاقمندان برای معرفی این حرکت‌ها و نهضت‌های انقلابی مجبور بودند این واقعیت‌ها را به صورت داستان و نمایشنامه بنویسند.

به گفته وی، «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در روزهای سوم یا چهار انقلاب من و تعدادی از دوستانم تقاضای امتیاز یک روزنامه را به نام کانون فرهنگی اسلامی برای شمال کردیم که حدود ۹ ماه طول کشید که امتیاز آن را بدهند.»

شهید حجت الاسلام روحانی فرد پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز تلاش زیاد و خستگی ناپذیری برای حفظ و حراست از انقلاب و همکاری های مستمری با بزرگان انقلاب از جمله شهیدان قدوسی، بهشتی و باهنر و آیت الله امامی کاشانی و آیت الله خامنه ای درتشکیل حزب جمهوری اسلامی در گرگان داشت.

دلدادگی شهید روحانی‌فرد به رهبر معظم انقلاب
اقامه نماز میت بر پیکر شهید روحانی فرد

وی در خرداد ۱۳۵۹ به سمت بازپرس و سپس دادیار دادسرای انقلاب اسلامی گرگان و در مهر همین سال ازسوی آیت‌الله مهدوی کنی وزیر کشور وقت به‌عنوان نخستین فرماندار کردکوی و نخستین فرماندار طلبه کشور منصوب شد و در مدت سه سال فعالیت در این سمت در راه اندازی نهادها و ادارات و نیز ارائه خدمات و رفع مشکلات مردم مردم منطقه تلاش‌های زیادی انجام داد.

شهید روحانی‌فرد در دوران دفاع مقدس بارها به جبهه‌ها اعزام شد و آخرین بار و پس از عملیات والفجر هشت در روز اول اسفند ۱۳۶۴ به اتفاق تعدادی از شخصیت‌های کشوری که در راس آنان آیت الله محلاتی نماینده امام (ره) در سپاه بود، رهسپار مناطق جنگی شدند و در جریان این سفر کاری هواپیمای حامل این افراد در آسمان اهواز مورد تهاجم هواپیمای عراقی قرار گرفت و با سقوط آن روح بلند این مبارزه انقلابی و دیگر همراهان ایشان به آسمان پرکشید.

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای در یادداشتی برای خانواده این شهید مرقوم فرمودند: «شهید عزیز آقای شیخ محمد علی روحانی‌فرد؛ روحانی مبارزی که زندگی و مرگش در راه خدا و خدمت به انقلاب بود.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha