هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پَته‌دوزی کردم

تهران- ایرنا- رئیس افتخاری پنجمین روز جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی فجر با تاکید بر اینکه هنر تجربه می‌خواهد، گفت: مثل دیگر بچه‌های جنوب از حدود ۵ سالگی سوزن و نخ به‌دست گرفتم و هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پته‌دوزی کردم.

به گزارش خبرنگار صنایع دستی ایرنا، فاطمه سیدی هنرمند و مدرس دانشگاه‌های شریعتی، علم و فرهنگ و دانشگاه آزاد در رشته دوخت‌های سنتی، رئیس افتخاری پنجمین روز هفتمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر بود که با حضور در موزه ملی ایران، از بخش‌های مختلف جشنواره بازدید و پنجمین نهال سرو را به یادگار کاشت. وی همچنین با حضور در کنار میز ویژه هنر پته‌دوزی، به ارائه و آموزش هنر خود به علاقه‌مندان پرداخت.

هنرمند رشته دوخت‌های سنتی گفت: این جشنواره به استادکاران در زمینه‌های مختلف انگیزه می‌دهد که کاری را فاخرتر از سال قبل انجام دهند. مردم وقتی این آثار را از نزدیک می‌بینند به پیشینه تاریخی ما افتخار می‌کنند.

سیدی اظهار داشت: مثل دیگر بچه‌های جنوب از حدود ۵ سالگی سوزن و نخ به‌دست گرفتم و هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پته‌دوزی کردم. در دوران دبیرستان رتبه کشوری را دریافت و وارد آموزش و پرورش شدم. در واقع هم دانش‌آموز و هم معلم بودم و تاکنون این فعالیت را ادامه داده‌ام.

هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پَته‌دوزی کردم
فاطمه سیدی هنرمند پیشکسوت رشته دوخت‌های سنتی

صنایع‌دستی از گوشه دنج تا عرصه

وی با بیان اینکه هنر تجربه می‌خواهد، گفت: استاد بی‌اثر و بی‌اخلاق مثل درخت بی‌ثمر است. این جشنواره به استادکاران در زمینه‌های مختلف انگیزه می‌دهد که کاری را فاخرتر از سال قبل انجام دهند. مردم وقتی این آثار را از نزدیک می‌بینند به پیشینه تاریخی ما افتخار می‌کنند.

سیدی افزود: هنرهای سنتی ما اصالت دارند و حتی نسل جوان ما نسبت به این هنرها و تاریخ ما حس زیبایی دارند چون در این آثار، اصالت و ریشه خود را پیدا می‌کنند. جشنواره فجر کمک می‌کند تا تاریخ و فرهنگ خود را حفظ کنیم و استادان هنرهای مختلف هنرشان را از گوشه‌ای دنج به عرصه بیاورند.

هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پَته‌دوزی کردم
کارگاه آموزشی «معرفی روند ثبت آثار و میراث ناملموس صنایع دستی ایران در یونسکو»

روز پنجم جشنواره کدام کارگاه‌ها برگزار شد

در پنجمین روز جشنواره شروین گودرزی در کارگاه آموزشی به معرفی آثار میراث جهانی در ایران (در حوزه صنایع دستی) و معرفی دو اثر ثبت شده جهانی مرتبط با صنایع دستی پرداخت. «معرفی روند ثبت آثار و میراث ناملموس صنایع دستی ایران در یونسکو» عنوان کارگاه آموزشی او بود که در پنجمین روز جشنواره بود در پژوهشگاه موزه ملی ایران برگزار شد.

شروین گودرزی در این کارگاه گفت: میان صنایع‌دستی و میراث ناملموس ارتباط وجود دارد و باید به دانشی بپردازیم که دستیابی این ساختار را ایجاد کرده است. تفاهم‌نامه میان یونسکو و ایران برای ایجاد مرکز میراث ناملموس یکی از اقدامات ارزشمند بوده و این امکان فراهم آمده تا در مقولات خاص و تخصصی از جمله میراث ناملموس، فعالیت‌های تحقیقاتی انجام گیرد.

گودرزی بیان کرد: اکنون با پیوستن کشورهایی از جمله ایران به کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، موضوع بازسازی بخشی از هویت فراموش شده و حتی هویت‌سازی از طریق میراث فرهنگی به‌ویژه از طریق میراث فرهنگی ناملموس به یکی از چالش‌های جدی در عرصه‌ بین‌المللی شده است.

بیشتر بخوانید

چهار روز نخست جشنواره صنایع‌دستی فجر چگونه گذشت؟

هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پَته‌دوزی کردم

زیتون و نقش موفق آن در کسب‌وکارهای فلسطینی‌ها

اُسامه استیتی هنرمند فلسطینی با همکاری شورای جهانی صنایع دستی دومین کارگاه آموزشی روز پنجم را برگزار کرد. او در این کارگاه با عنوان «حفظ صنایع دستی، حفظ هویت فلسطین (تجربه محور)»، گفت: برخی از صنایع دستی در فلسطین رونق بسیاری در اقتصاد داشته است. در این زمینه می‌توان به زیتون اشاره کرد که از برگ، چوب و هسته آن در چرخه تولید می‌توان بهره گرفت.

استیتی در این کارگاه ابتدا به فهرست رشته‌های صنایع دستی بومی فلسطین پرداخت و افزود: سرامیک، صنایع دستی از جنس چوب و زیتون (برگ، چوب و هسته) نقش بسیار زیادی در اقتصاد داشته و می‌توان گفت رونق بسیاری در کسب‌وکارها داشته است.

شرکت‌کنندگان در این کارگاه، نسبت به تخصص و هنر خود پرسش‌هایی را با این هنرمند فلسطینی درباره فروش موفق، آموزش و ترویج در میان گذاشتند.

هفت ساله بودم که یک بُته‌جقه را پَته‌دوزی کردم

هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان سرو سیمین ۷ با دبیری سیدمرتضی عمادی از ۲۶ بهمن تا ۴ اسفند در محل موزه ملی ایران برگزار می‌شود. شش دوره از این جشنواره به صورت ملی برگزار شده و امسال برای اولین بار به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود.

اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع دستی فجر عصر پنجشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۱ با معرفی برگزیدگان و اهدای سرو سیمین ۷ به ۱۰ نفر از هنرمندان ملی و بین المللی در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha