به گزارش خبرنگار ایرنا معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند روز سهشنبه در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: کمبود بارشها، رشد جمعیت و افزایش برداشت از سفرههای آب زیر زمینی منجر به افت شدید این منابع شده و از طرفی مصرف ذخایر آب استراتژیک تجدیدناپذیر به وضعیت نگرانکنندهای رسیده است.
ابوالفضل اکبرپور افزود: محدودیت منابع آبی کشور از نظر کمی و کیفی، استفاده نادرست از منابع آبهای سطحی و زیر زمینی، نبود مدیریت و برنامهریزی اصولی و صحیح برای استفاده از مقدار آب موجود، نگرانیها از خشکسالی و شدت گرفتن بحران آب بهخصوص در مناطق خشک را افزایش داده است.
وی با اشاره به اینکه برای مقابله با خشکسالی و جلوگیری از شدت گرفتن بحران آب باید همزیستی با کمآبی مورد توجه قرار گیرد، گفت: امروزه باید از برنامهها و راهکارهای مبتنی بر سازگاری با کمآبی استفاده کرد و تهدید به فرصت تبدیل شود لذا با بهرهگیری از راهکارهای مؤثر کمبودها را جبران کرد.
دبیر اولین همایش بینالمللی و دومین همایش ملی مدلسازی و فناوریهای جدید در مدیریت آب اظهار داشت: اولین دوره همایش ملی مدلسازی و فناوریهای جدید در مدیریت آب، آبان سال ۱۳۹۷ برگزار و ۱۸۵ مقاله پذیرفته شد.
وی افزود: امروز اولین همایش بینالمللی و دومین همایش ملی مدلسازی و فناوریهای جدید در مدیریت آب با همکاری مشترک دانشگاههایی از آلمان و قطر در دانشگاه بیرجند آغاز به کار کرد که تا فردا ادامه دارد.
اکبرپور گفت: آخرین مهلت ثبتنام برای شرکت در همایش تا ۳۰ دی امسال بود و در مجموع ۲۴۹ مقاله به دبیرخانه رسید که پس از بررسی، ۲۱۴ مقاله به صورت شفاهی و پوستر پذیرفته شد همچنین چاپ مقالات برتر در مجلات علمی و پژوهشی در برنامه است.
وی برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی را از برنامههای این همایش دو روزه ذکر کرد و گفت: افتتاح نمایشگاه صنعت آب با حضور تولیدکنندگان و نامداران این حوزه از برنامههای جانبی همایش است.
روشهای سازگاری با خشکسالی و تغییر اقلیم برای مدیریت منابع آب، کاربرد RS و GIS در پایش خشکسالی و تغییر اقلیم، بازیافت و استفاده مجدد از فاضلاب شهری و صنعتی، روشهای نوین در تصفیه آبهای شور، مدیریت پایدار شورآبههای ناشی از نمک زدایی، مدیریت پایدار تامین آب در کشاورزی مبتنی بر افزایش راندمان آبیاری، مدلسازی حوزه آبریز و تغذیه آبهای زیرزمینی، مدیریت کاهش آلودگی آبهای سطحی و زیر زمین از محورهای این همایش است.
مدلسازی کمی و کیفی در محیط متخلخل، سیستمهای انتقال و توزیع آب، کاربرد هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در مدلسازی سیستمهای منابع آب، روشهای استحصال آب در مناطق خشک و نیمهخشک، روشهای جدید در پیشبینی سیلابهای سریع شهری، روشهای جدید در مدیریت پیشروی آب شور دریا و احیای منابع آبهای زیرزمینی، روشهای جدید در تصفیه آب، فناوریهای نانو و کاربرد آن در صنعت آب، فناوریهای مرتبط با کاهش تلفات آب و انرژی، فناوریهای مرتبط با پایش کیفیت آبهای سطحی و زیر زمینی و تجزیه و تحلیل سیستمهای تصمیمگیری از دیگر محورهاست.
نظر شما