۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۰:۲۶
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85036061
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۰ قطعه کبک در طبیعت مریوان رهاسازی شد

۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۰:۲۶
کد خبر: 85036061
۲۰ قطعه کبک در طبیعت مریوان رهاسازی شد

سنندج-ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: ۲۰ قطعه کبک وحشی در دامان طبیعت‌ شهرستان مریوان رهاسازی شد.

به گزارش ایرنا، این تعداد کبک روز سه شنبه طی مراسمی با حضور مدیر کل محیط زیست استان کردستان، معاون محیط زیست انسانی، رئیس و محیط بانان شهرستان مریوان در یکی از زیستگاه های امن شهرستان مریوان رهاسازی و به دامان طبیعت برگشتند تا لذت حیات در طبیعت را بار دیگر تجربه کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت از محیط زیست در شناسایی و رصد و با حکم قضایی در تفتیش از منزل یک شکارچی متخلف ۹ قطعه کبک وحشی کشف و ضبط کردند.

اقبال حمیدی با بیان اینکه در راستای فرهنگ سازی و آموزش تعدادی از شکارچیان در اقدامی خودجوش ۱۱ قطعه کبک وحشی به اداره حفاظت محیط زیست مریوان تحویل داده شد، ادامه داد: این ۲۰ کبک امروز در این مراسم رهاسازی می شوند و این اقدام گام موثری در راستای فرهنگ سازی حفاظت از حیات وحش است.

وی با بیان اینکه در این مراسم قفس های چوبی نیز معدوم سازی شدند، گفت: از مردم فهیم و طبیعت دوست استان درخواست داریم نسبت به حفظ محیط زیست خود کوشا باشند و هرگونه شکار، نگهداری و فروش حیوانات و یا شکار را به اداره حفاظت از محیط زیست اطلاع دهند.

۲۰ قطعه کبک در طبیعت مریوان رهاسازی شد

کبک یکی از پرندگان زیبای خشکی، با اندازه متوسط، طول بدن ۳۲ تا ۳۴ سانتی متر و گستردگی بال ها ۴۷ تا ۵۲ سانتی متر است و بیشتر در مناطق کوهستانی یافت می‌شود. کبک در چرخه حیوانات ایران نقش بسزایی دارد و نر و ماده یک شکل و بدون تغییرات فصلی هستند؛ اما پرنده ی نر کمی بزرگ تر است، نوار سیاه پهن موربی از جلوی پیشانی تا گوشپرها ادامه دارد.

کبک ها گونه های مختلفی دارند، این پرندگان دارای پاها، دم و منقار کوتاه هستند و سرکوچک دارند و بیشتر از بذر گیاهان خانواده گندمیان و علف های هرز و کمی از حشرات تغذیه می کنند. جوجه آوری آنها از اواخر اسفند تا اواخر خرداد به شکل منزوی در دامنه های صخره ای با پوشش گیاهی شروع می شود.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha