جمشید اسلامیان سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ریزش ملخهای مهاجم در شهرستان شادگان احتمالا از اواخر اسفندماه آغاز خواهد شد و کارشناسان پایش در قالب گروههای دیدهبانی به منظور رصد ملخها در روستاها و تالاب شادگان مستقر شدهاند تا در صورت مشاهده وارد عمل شوند.
وی از بهرهبرداران و کشاورزان شادگانی خواست در صورت مشاهده ملخ صحرایی به سامانه ۱۳۱ و یا مراکز کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
مدیر جهاد کشاورزی شادگان گفت: ۱۰ کارشناس در قالب چهار تیم بهمنظور پیشگیری از ریزش این آفت فعالیت دارند و همچنین پیشبینیهای لازم برای سمپاشی زمینهای کشاورزی شادگان انجام شده است.
اسلامیان بیانکرد: گروههای پایش در مناطق دهستانهای حسینیه، خنافره، بوزی و شهر دارخویین و همچنین تالاب بین المللی شادگان مستقر هستند تا در صورت مشاهده ملخ صحرایی اقدامات لازم را انجام دهند.
شادگان با ۵۷ هزار هکتار اراضی قابل کشت با آب و هوای گرم و مرطوب یکی از مرکز تامین محصولات گرمسیری در استان خوزستان است.
گندم، انواع سبزیجات، بامیه و خرما از عمدهترین محصولات کشاورزی منطقه بهشمار میروند.
نخستین بار در دهههای اخیر، ملخ صحرایی در بهمن ۱۳۹۷ در مزارع شهرستان ساحلی هندیجان در۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی خوزستان مشاهده شد. اوج ریزش این آفت نابودکننده در تابستان ۱۳۹۸ در بسیاری از مناطق خوزستان مشاهده شد و کشاورزان متحمل خسارت سنگینی شدند.
در آن زمان عملیات مقابله و کنترل این آفت در خوزستان به صورت هوایی (پهپاد) و زمینی و هواپیماهای سمپاش با مشارکت بهرهبرداران بخش کشاورزی استان انجام شد.
نظر شما