محمدرضا یافتیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین چالش یگان حفاظت محیطزیست استان با توجه به گستردگی مناطق تحت حفاظت سازمان، کمبود شدید نیروی محیطبان در راستای حفاظت مطلوب از عرصههای طبیعی و حیاتوحش است.
وی با بیان اینکه تجهیز یگان حفاظت استان به فناوریهای روز از جمله نصب دوربینهای پایش آنلاین در مناطق و استفاده از پهپادهای پایش میتواند کمبود نیروی انسانی را تا حد زیادی جبران کند اضافه کرد: تحقق این مساله مهم نیازمند نگاه ویژه مسوولان محیطزیست و تامین اعتبارات مورد نیاز است.
این مسوول ادامه داد: در حوزه امکانات با نقطه مطلوب فاصله وجود دارد بطوری که برای رصد و عکسبرداری محیط زیست چهار دستگاه پهپاد در اختیار داریم که به دلیل صدای بلندی که این دستگاهها دارد، نمیتوان به حیات وحش نزدیک شد و باید از پهپادهای مدرنتر و با صدای کمتر استفاده شود.
یافتیان آموزش نیروی انسانی برای استفاده از پهپادها را امری مهم عنوان کرد و افزود: بحثهای مالی در این خصوص نیز محدودیتهایی ایجاد کرده است، چراکه باید گواهینامه خاصی برای این منظور صادر شود.
وی اظهار کرد: در طبیعت با صحنهها و پدیدههای بدیعی مواجه هستیم که ثبت این صحنهها به دوربینهای خاصی نیاز دارد و به اصطلاح دوربینهای تلهای به آنها میگویند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه محیط بانها فقط در حالت پدافندی امکان استفاده از سلاح را دارند گفت: استفاده از سلاح برای محیطبانها تابع قوانین نیروی انتظامی نیست هم به لحاظ درآمد و هم به لحاظ استفاده از اسلحه تفاوتهایی وجود دارد که نیازمند مصوبات قانونی است.
وی به شهادت ۲ محیط بان زنجانی و وجود مشکلاتی در مکانیابی خودروها اشاره و خاطرنشان کرد: هم اکنون همه خودروها GPS "جی پی اس" فعال دارند و در راستای امنیت محیط بانها مسیر حرکت خودروها رصد میشود.
نظر شما