مهدی واحدی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره فرمان عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و همچنین محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح، از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: این اتفاق بسیار مهم، بزرگ و قابل تحلیل است که رسانهها و صاحبان تریبون نباید به سادگی از کنار آن بگذرند.
وی یادآور شد: جبهه باطل در اغتشاشات اخیر با تمام توان به میدان آمد و کسانی که به لحاظ ایدئولوژیک و سیاسی اصلا قابل جمع در یک جریان نبودند، تلاش کردند که اتحاد استراتژیکی را رقم بزنند هر چند که در جبهه باطل هیچ زمانی اتحاد استراتژیک سرنمیگیرد.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: تحلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی هم از ابتدا این بود که عده زیادی از افرادی که در میدان کنشگری کردند، هیجانی شده و تحت تاثیر القائات رسانههای بیگانه قرار گرفتند، این هیجانات را به واقع در میان دانشجویان هم شاهد بودیم، دانشجویی که باید به هرحال صاحب تحلیل باشد و نسبت به سایر اقشار کمتر تحت الشعاع قرار بگیرد.
واحدی همچنین گفت: نوع مواجهه ایشان با اغتشاشات اخیر و این عفو از موضع مقتدرانه است؛ یعنی اگر عفوی صورت گرفته این عفو از موضع ضعف و فشارها نبوده و در واقع در موضع یک پیروزی است.
وی ادامه داد: بنابراین شاید اصلی ترین آورده فرمان عفو رهبر معظم انقلاب بازآرایی و بازسازی سرمایه اجتماعی است که مقداری آسیب دیده است. همچنین کسانی که نسبت به اتفاقات اخیر ذهنیت هایی پیدا کرده بودند، این عفو عمومی ذهنیت آنها را اصلاح کرد و زمینه هایی را برای بازگشت و تجدیدنظر برخی اندیشهها و افرادی که به گونه دیگری نسبت به نظام گمان می کردند، فراهم ساخت.
به گزارش ایرنا، یکشنبه ۱۶ بهمن ماه در پی پیشنهاد رئیس قوه قضاییه به حضرت آیتالله خامنهای مبنی بر موافقت با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر و همچنین محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح، رهبر انقلاب اسلامی با این پیشنهاد موافقت کردند.
در نامه حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای به رهبر معظم انقلاب آمده است: در جریان حوادث اخیر تعدادی از افراد به ویژه جوانان در اثر القائات و تبلیغات دشمن مرتکب رفتارهای نادرست و جرائمی شدند که علاوه بر گرفتاری برای خود، باعث زحمت خانواده و نزدیکان خویش گردیدند و اکنون تعداد قابل توجهی از آنان بعد از برملا شدن نقشه دشمنان خارجی و جریانهای ضد انقلاب و ضد مردمی با اظهار پشیمانی و ندامت تقاضای بخشش دارند. کلیات شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات متهمان و محکومان پس از انجام کارهای کارشناسی و مشورت با مقامات ذی صلاح در دو بخش تهیه شده است.
در بخش اول این نامه ضمن اعلام شروط عفو و تخفیف مجازات برای متهمان و محکومان حوادث اخیر تاکید شده است: پرونده متهمان و محکومان درصورت داشتن شرایط مندرج، در هر مرحلهای که باشد مختومه میشود.
این شرایط شامل عدم ارتکاب جاسوسی به نفع اجانب، عدم ارتباط مستقیم با عوامل سرویسهای اطلاعاتی خارجی، عدم ارتکاب قتل و جرح عمدی، عدم ارتکاب تخریب و احراق تاسیسات دولتی و نظامی و عمومی، و نداشتن شاکی یا مدعی خصوصی است.
در حوزههای بسیار استراتژیک صاحب رتبههای علمی پنجم یا هفتم جهان هستیم
معاون دانشگاه علامه طباطبائی همچنین درباره مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته به ویژه در بخش آموزش عالی کشور و حفظ این دستاوردها گفت: یکی از میدان هایی که جمهوری اسلامی ایران در آن بسیار توفیق کسب کرده، میدان علمی بوده است. در حوزه هایی توفیقات علمی بسیار خوبی داشته ایم که در اول انقلاب واقعا در نقطه صفر بودیم، امروز در حوزه هایی که در رتبه های پنجم یا هفتم جهانی را کسب کرده ایم، حوزههای بسیار استراتژیک است.
واحدی افزود: علاوه بر حوزههای علمی، جمهوری اسلامی ایران در بخش توسعه زیرساختهای کشور که نوعی خدمات رسانی به تمام شهروندان است، توفیقات قابل توجهی کسب کرده است. امروز گستره خدمات رسانی در بخش گاز به بیش از ۹۰ درصد کشور رسیده است. در حوزه برق و آب آنچه که برای کشور به نوعی خدمت محسوب می شود از بسیاری کشورهایی که سابقه حضور دارند، بسیار قابل توجه است.
وی ادامه داد: در بخش آموزش هم با مقایسه قبل از انقلاب و بعد از آن به راحتی می توان گفت سطح آموزش در کشور ۲ برابر و سطح آموزش عالی چندین برابر شده است. اگر از نظر تفکیک جنسیت هم نگاه کنیم، آمار زنان در عرصه ورود به دانشگاهها و رشتههای مختلف و همچنین عضویت در هیات علمی درخشان است.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی به دستاوردهای بخش نظامی کشور در پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ایران در حوزه نظامی و برخی حوزههای صنعتی هم واقعا پیشرفت های خوبی داشته است.
واحدی با بیان این که آمار و اعداد پیش رو با هر فرد منصفی سخن می گوید، اظهار داشت: از این منظر می توان گفت همه این پیشرفتها در شرایطی به دست آمده که کشور در جنگ تحمیلی هشت ساله و تحریم های یک جانبه بوده است. این دستاوردها در یک وضعیت عادی کشور طی نشده است و در یک شرایط خاص و ویژه در دنیا که می توان گفت نظیر ندارد یا کم نظیر است، بدست آمده است.
وی یادآور شد: وقتی در ترازوی بررسی نگاه می کنیم، دستاوردهای انقلاب اسلامی در بعضی حوزه ها بدون اغراق خیره کننده است.
نظر شما