نخستین واکسن کرونا ایرانی مبتنی بر ام‌آران‌ای به‌کارآزمایی بالینی رسید

تهران- ایرنا- نخستین واکسن کووید ۱۹ مبتنی بر ام آر ان ای (mRNA) ایرانی با نام «رناپ» که در یک شرکت دانش‌بنیان تولید شده است، با موافقت سازمان غذا و دارو به مرحله کارآزمایی بالینی رسید.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، بسیاری از واکسن‌ها برای ایجاد پاسخ ایمنی، یک میکروب ضعیف یا غیر فعال شده را وارد بدن می‌کنند، اما در مورد واکسن‌های ام آر ان ای( mRNA) اینگونه نیست.

این واکسن‌ها حاوی ام آر ان ای(mRNA) ساخته شده در آزمایشگاه هستند و بعد از وارد شدن به بدن باعث تولید پروتئینی می‌شوند که پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند. این پاسخ ایمنی در واقع آنتی‌بادی‌هایی هستند که پس از تزریق واکسن تولید شده و وقتی ویروس به بدن انسان وارد می‌شود، مانع ایجاد عفونت و بیماری در بدن می‌شوند.


مهم‌ترین مزیت واکسن‌های mRNA نسبت به سایر واکسن‌ها، توانایی القای همزمان پاسخ ایمنی خونی و ایمنی سلولی بدون کمک گرفتن از مواد اضافی (ادجوانت) در فرمولاسیون واکسن است. همچنین سرعت و انعطاف‌پذیری در تولید این نوع واکسن‌ها، باعث می‌شود در شرایط همه‌گیری بتوان به سرعت نسبت به ساخت واکسن‌های جدید اقدام و از گسترش ویروس و تلفات انسانی جلوگیری کرد.

نخستین واکسن کرونا مبتنی بر ام آر ان ای دانش‌بنیانی به‌کارآزمایی بالینی رسید


بر اساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، واکسن کاملا ایرانی رناپ نیز بر مبنای همین فناوری و با حمایت این معاونت تولید و پس از اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو وارد مرحله مطالعات کارآزمایی بالینی فاز یک شده است و به زودی بر روی داوطلبان آزمایش می شود.

به گزارش ایرنا، واکسن mRNA ساختارهای ژنتیکی را به سلول های بدن تحویل می‌ دهد تا خودشان پروتئین های ویروسی یا باکتریایی بسازند. سیستم ایمنی بدن به اینها پاسخ می‌ دهد و ایمنی ایجاد می‌ کند.

این واکسن خواص ایمونولوژی مورد نظر را با وضعیت امنیتی عالی و انعطاف پذیری دیده نشده از واکسن های ژنتیکی ترکیب می‌کند. بر اساس بیان پروتئین در مکان خود، واکسن mRNA قادر به گنجاندن یک پاسخ ایمنی متعادل شامل هر دو ایمنی سلولی و مزاجی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha