شهریار حیدری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد سفر آیتالله رئیسی به چین و مفاد بیانیه مشترک دو کشور بیان کرد: این یک سفر راهبردی برای اجرای سند راهبردی ۲۵ ساله بین ایران و چین است که میتواند تحول عظیمی برای اقتصاد دو کشور ایجاد کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: چین با علم و اطلاع از فشارهای وارده بر جمهوری اسلامی قرارداد راهبردی ۲۵ ساله را امضا کرده است و دورنمای این قرارداد بدون توجه به تحریم های آمریکا صورت گرفته و توسعه سطح همکاری های اقتصادی دو جانبه وتقویت تعاملات سیاسی و فرهنگی را برای دو کشور به دنبال دارد.
نماینده مردم قصر شیرین با بیان اینکه منابعی که دو طرف باید سرمایه گذاری کنند تعریف شده است، گفت: ایران و چین دو کشور قدرتمند نگاه مشترکی به نظام بین الملل دارند و این باعث تولید قدرت برای این دو کشور و اثر گذاری بر بقیه کشورهای دارد و میتواند تهدیدی برای یکجانبهگرایی آمریکا در نظام بین الملل باشد.
حیدری تصریح کرد: درحالی که جمهوری اسلامی از سوی کشورهای اروپایی و آمریکایی تحت تحریمهای ظالمانه قرار گرفته سفر رئیس جمهور به چین میتواند در راستای بیاثر کردن تحریمها موثر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه چین یک کشور قدرتمند در سطح جهانی در عرصه اقتصادی است، اظهار داشت: این سفر بازتاب گستردهای در سطح بینالملل داشته باشد و نشان دهنده تقویت تعامل دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم است.
حیدری در مورد بیانیه مشترک دو کشور گفت: کشورهای خاورمیانه نیازمند بازنگری در رفتار خود در حوزه سیاست خارجی دارند باید اتحاد و همبستگی بیشتری بین کشورها بدون حضور بیگانگان شکل گیرد لذا نگاه جمهوری اسلامی به امنیت منطقه ای و استفاده از ظرفیت کشورها، بدون حضور آمریکا بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: یکی از اهداف جمهوری اسلامی تامین امنیت خاورمیانه از سوی خود این کشورها بوده است تا آمریکا به بهانه ایران هراسی و تهدیدات، بهانه ای برای حضور نداشته باشد.
حیدری با اشاره به موضوع برجام در بیانیه مشترک ایران و چین گفت: کشورهای چین و روسیه از اعضای برجام هستند؛ چین همواره معتقد است که جمهوری اسلامی در چارچوب نهادهای آژانس اتمی برنامه خود را پیش می برد و آمریکا هم به دنبال اتهام زنی است تا به این بهانه امتیازاتی از کشورهای مختلف بگیرد.
وی با بیان اینکه نگاه چین در برجام مثبت بوده است ، تصریح کرد: چین نقش خوبی در موضوعات برجام داشته و کشور قدرتمند اقتصادی و رقیب جدی آمریکا محسوب می شود لذا صادر کردن بیانیه مشترک ایران و چین حاکی از اثرگذاری قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین الملل است.
به گزارش ایرنا، آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» در پاسخ به دعوت رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در صدر هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی سه روزه، ۲۴ بهمن به پکن رفت.
چین بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود و بر اساس آمار ۱۰ ماهه گمرک ایران، این کشور با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مقصد اصلی صادرات ایران بوده است؛ در مقابل کشورمان نیز در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از چین داشته است.
نظر شما