تاکید شورای حکام آب بر افزایش همکاری‌ها برای غلبه بر چالش‌های آبی

تهران- ایرنا- سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری در حالی به کار خود پایان داد که اعضای این نشست بر افزایش همکاری‌ها برای غلبه بر چالش‌ها تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو روز پنجشنبه در سخنرانی خود در سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب ضمن اشاره به ضرورت توجه به مقوله آب به عنوان یک عنصر وحدت ساز گفت: زمان آن رسیده که در حکمرانی منابع آب با مشارکت اعضا گام‌های بلندی برداریم.

وزیر نیرو ادامه داد: آب باید محور وحدت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو باشد.

محرابیان تاکید کرد: زمان آن رسیده که در حوزه آب هم یک گام بلند در مدیریت و حکمرانی منابع آب داشته باشیم.

وی با قدردانی از حاضران در اجلاس و مشارکت فعال همه اعضا در آن با بیان این که اجلاس زنده و رو به جلویی بود، گفت: آب باید محور وحدت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو باشد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: همچنین فعال کردن این مرکز به عنوان مرکزی برای توسعه مدیریت منابع آب، تبادل تجربیات و بهره گیری از آخرین فناوری‌ها مد نظر اعضا بود که امید است به این اهداف برسیم.

محرابیان از اعضا خواست هر چه سریعتر نماینده خود را معرفی کنند تا به صورت فعال با مرکز در ارتباط باشند.

وی از مدیر مرکز هم خواست به صورت مستمر مرکز را فعال کرده و با اعضا در ارتباط باشد و نقطه نظرات آن‌ها در ارتباط با پروپوزال‌ها و مسایل مورد علاقه آن‌ها را دریافت کند.

وزیر نیرو با بیان اینکه در منطقه در زمینه انرژی رشد خوبی کرده‌ایم، گفت: زمان آن رسیده که در حوزه آب هم یک گام بلند در مدیریت منابع آب و حکمرانی منابع آب داشته باشیم.

همچنین خسرو ناظری دبیرکل اکو در این نشست گفت: ایجاد این مرکز در سال ۲۰۰۲ نقطه عطفی در ابتکارات ایران و یونسکو بود و مدیریت پایدار آب امری ضروری برای منابع موجود آب است تا بتوانیم اهداف مد نظر که روی آن‌ها هم تاکید شده را محقق کنیم.

وی تاکید کرد: باید از منابع آب برای زندگی مسالمت آمیز و رفاه هر چه بیشتر مردم استفاده کنیم و از دستاوردهایی که در مرکز انجام شده بویژه در حوزه ظرفیت سازی و مشارکت در حوزه بین المللی خرسندیم.

ناظری گفت: روی بهینه سازی استفاده از منابع طبیعی تاکید داریم و کشورهای عضو اکو همواره در زمینه مدیریت آب همکاری کرده اند. همچنین در زمینه بهره وری مناسب برای کشاورزی به دنبال ابتکاری هستیم و امید هستیم دستاوردهای خوبی داشته باشد و تلاش می‌کنیم یک سری اهداف مد نظر را با تصویب استانداردهای مناسب و سیاست‌های ملی و منطقه‌ای را مستحکم کنیم تا کشورهای عضو و نیز شرکای منطقه‌ای همکاری کنند.

وی افزود: ما نیازمند مدیریت درست منابع آب برای استفاده درست از آن هستیم و آب مهمترین نیاز کشورها برای حیات آنهاست.

در ادامه، کالیوش نماینده بانک توسعه اسلامی در اجلاس گفت: بانک توسعه اسلامی مرکزی مالی است و به بحث‌های توسعه‌ای در کشورهای عضو کمک می‌کند. این بانک در دوره زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۵ بر سه حوزه احیای منابع، ارتقای تاب آوری و توسعه اقتصاد سبز و حمایت از زیرساخت‌های سبز، پایدار، انرژی پاک، آی تی و زیرساخت‌های اجتماعی و بهداشت آب تمرکز دارد.

وی ادامه داد: بانک توسعه اسلامی برنامه‌هایی را در دستیابی به توسعه پایدار روستایی کشورهای عضو اجرا کرد. راهبردی را توسعه دهیم که در آوریل ۲۰۲۱ تصویب شده تا در خلال ۵ سال آینده برنامه‌ای اتخاذ می‌کنیم که بر توسعه مناطق شهری بر اساس استانداردهای بین المللی شهری متمرکز است.

کالیوش اضافه کرد: بانک توسعه اسلامی به دنبال این است که در بخش‌های شهری در حوزه مدیریت شهری کمک کند. بانک آماده است از فعالیت‌های مرکز از طریق انتقال دانش و یافته‌های مدیریتی حمایت کند.

همچنین در بخش دیگری از نشست نماینده کشور سریلانکا در اجلاس نیز ضمن اعلام آمادگی دولت این کشور برای همکاری سازنده با اعضاء گفت: معتقدیم دستاوردهای این نشست می‌تواند سازنده باشد و کاهش مشکلات آبی کشورها کمک کند. بر همین اساس سریلانکا آماده است به همکاری‌های خود با تمامی کشورهای عضو ادامه دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha