۴ اسفند ۱۴۰۱، ۱۹:۵۴
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85038889
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اوکراین خواستار حمایت سازمان ملل از  پیش نویس قطعنامه اش شد 

نیویورک - ایرنا- همزمان با سالگرد جنگ اوکراین, وزیر خارجه اوکراین روز پنجشنبه از سازمان ملل خواست از پیش نویس قطعنامه ای که کی یف ارائه کرده است، حمایت کند.

به گزارش ایرنا، دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من از اعضای سازمان ملل می‌خواهم که از پیش‌نویس قطعنامه «اصول زیربنایی صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» حمایت کنند.

وی افزود: قطعنامه فوق به تلاش‌های مشترک ما برای پایان دادن به جنگ کمک خواهد کرد و همچنین از اصول اساسی حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل محافظت می کند.

کولبا ادامه داد که کی یف می‌تواند تمامیت ارضی و احترام به منشور سازمان ملل را با «حمایت جهان» بدست آورد و چنین وضعیتی «روسیه و سایر متجاوزان را از تمایل به حمله به سایر کشورها منصرف خواهد کرد».

وزیر خارجه اوکراین اضافه کرد : برای دستیابی به این هدف، ما باید پیامی قوی و روشن ارسال کنیم مبنی بر اینکه منشور سازمان ملل، شامل اصول برابری حاکمیتی و تمامیت ارضی کشورها، باید به‌عنوان پایه‌ای برای روند حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات درنظر گرفته شود.

او همچنین گفت این نیروهای اوکراینی نیستند که در سرزمین‌های خارجی حضور دارند و کی یف از حق مشروع خود برای دفاع از خود استفاده می‌کند. وی خاطرنشان کرد: آیا کسی می‌تواند بگوید روس‌ها برای چه در سرزمین خارجی جان خود را از دست می دهند؟

کولبا ادامه داد: به همین دلیل است که درخواست‌ها برای توقف ارائه سلاح و مهمات به اوکراین بسیار نابجاست. کمک به کشوری که مورد حمله قرار گرفته و به طور موجه از خود دفاع می کند، کاملاً مشروع است. این اقدام دفاع از منشور سازمان ملل است.»

وی افزود: جنگ روسیه و اوکراین دو طرفه نیست. در این جنگ یک متجاوز و یک قربانی وجود دارد.

۱۹۳ عضو سازمان ملل از روز گذشته در حال بررسی پیش‌نویس قطعنامه ای پیشنهادی هستند که خواستار «توقف خصومت‌ها» و خروج نیروهای نظامی روسیه از خاک اوکراین در داخل مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

ایالات متحده بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در پنجم اسفند سال گذشته تاکنون، حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی‌یف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایت‌های نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها در اوکراین است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha